Jos haluaisit puhua jonkun kanssa juuri nyt, voit soittaa arkisin klo 9–15 numeroihin 📞044 751 9916 (Teppo)
tai 📞044 977 9428 (Liisa), tai ympärivuorokautiseen MIELI ry:n kriisipuhelimeen 09 2525 0111. Surunauhan toimisto on kiinni maanantaina 9.5.

Vertaistuki-vanha

Surunauhan vertaistuki

 

Vertaistukea itsemurhan tehneiden läheisille:

Vertaistukiryhmät
Vertaistukihenkilöt
Vertaistukipuhelin
Vertaistukiviikonloppu
Verkkokeskustelu

 

Siitä, mistä ei voi puhua, ei voi vapautua.

Itsemurhan kohdannut läheinen tarvitsee apua ja tukea selviytyäkseen traumaattisessa surussa. Ammattiauttajien lisäksi läheistä voi auttaa kohtaamiset muiden saman kokeneiden kanssa. Monen mielestä on ollut helpottavaa huomata, että järkyttävän kokemuksen voi jakaa. Muiden selviytyminen antaa toivoa ja tukee omaa surutyötä.

Jokainen suree ja käsittelee menetystä omalla tavallaan ja omassa aikataulussaan. Paluu normaaliin arkeen voi olla pitkä, joillakin elämän mittainen prosessi. Surutyön edetessä maailmaan alkaa kuitenkin mahtua muitakin asioita. On taas mahdollista tuntea iloa.


Surunauhan vertaistukihenkilöt

Surunauhan antama tuki perustuu vapaaehtoiseen vertaistukeen, jota tarjoavat saman kokeneet, läheisensä itsemurhalle menettäneet vertaiset, joiden menetyksestä on jo jonkin verran aikaa. Useat vertaistukijamme ovat itse saaneet tukea kauttamme, ja haluavat siksi auttaa toisia samassa tilanteessa olevia. Järjestämme vertaistukijoillemme koulutuksen ja työnohjauksen.


Surunauhan muu toiminta

Järjestömme myös mm. järjestää tapahtumia ja seminaareja itsemurha-aihepiirin ympärillä, kouluttaa vapaaehtoisia vertaistukijoita sekä tiedottaa jäseniään. Nettisivuillamme tiedotamme toiminnastamme sekä kokoamme yhteen muuta aiheeseen liittyvää tietoa. Meillä on myös Facebookissa oma sivu, jota voi käydä tykkäämässä, ja jonka kautta saa nopeimmin tietoa toiminnastamme, esim. uusista vertaistukiryhmistämme ympäri Suomea.

Lämpimästi tervetuloa mukaan toimintaamme!

Vertaistukiterveisin,
surunauhalaiset