040 545 8954 toimisto@surunauha.net

Tilaa kirjoja

Tilaamalla tuet Surunauhan toimintaa

Hinta sisältää postimaksun Suomessa. Tilaukset lähetetään paketin koosta riippuen joko postiennakolla tai suoraan kotiin (laskun kanssa) noin viikon kuluessa tilauksesta.

Seuraavia teoksia voi tilata kauttamme. Suoraan kirjatilauslomakkeeseen pääset tästä.

 

Anne Leppänen:
SURUPILVEN SALAISUUS – MITEN KERTOA LAPSELLE ITSEMURHASTA

Kun seisoin siinä eteisessä, äiti tuli luokseni. Hän halasi minua lujasti ja sanoi, ettei siskoa ole enää. Päälleni satoi pisaroita. Ehkä ne olivat äidin kyyneleitä, tai kenties ne tipahtelivat pilvestä, joka alkoi silloin ympäröidä kotiamme paksuna ja mustana.
Läheisen kuolema herättää lapsessa monenlaisia kysymyksiä ja tunteita. Ne voivat olla erityisen vaikeita käsitellä, jos läheinen on tehnyt itsemurhan. Surupilven salaisuus on lapselle suunnattu kertomus siskon itsemurhasta, musertavista tunteista ja perheen yhteisestä surusta.
Lämpimästi kerrottu tarina herkkine kuvituksineen sopii aikuisen ja lapsen yhdessä luettavaksi. Keskustelu ja tunteiden näyttäminen tuovat lapselle turvaa. Mukana on myös ohjeita, jotka auttavat käsittelemään itsemurhaa lapsen kanssa.
Kirja on tarkoitettu tueksi perheille ja työvälineeksi lasten kanssa toimiville tahoille. Se on tehty yhteistyössä Surunauha ry:n kanssa.
PS-kustannus 2019 – 31 sivua
hinta 26 €
Tilaa teos

 

Sari Forsström, Rauni Franski, Sirkka Tamminen (toim.):
SURUNAUHALLA SIDOTUT – LÄHEISEN ITSEMURHA JA VERTAISTUKI

Joka vuosi arviolta 1000 suomalaista tekee itsemurhan. He jättävät jälkeensä surevia läheisiä. Itsemurha herättää jäljelle jääneissä kysymyksiä, surua, syyllisyyttä ja häpeää. Teos käsittelee läheisen itsemurhaa ja kertoo, miten viiltävästä tuskasta voi selvitä, kun mahdollisuus hyvästijättöön on riistetty. Kirjan kirjoittajat ovat läheisensä itsemurhan kokeneita omaisia ja itsemurhan aiheuttamaan suruun, shokkiin ja vertaistukeen perehtyneitä ammattilaisia. ”Siitä, mistä ei voi puhua, ei voi vapautua.”
WSOY 2007 – 271 sivua
jäsenhinta 10 € / muille 15 €
Tilaa teos


Tuula Uusitalo:
YLI MAHDOTTOMAN – ITSEMURHA JA LÄHEINEN

Teos perustuu Uusitalon ansiokkaaseen väitöskirjaan. Haastatteluihin pohjautuva kirja käsittelee läheisen itsemurhan seurauksia, surua ja siitä toipumista. Kirja on tarkoitettu läheisensä itsemurhaa sureville sekä ammattilaisille auttajille.
EDITA 2007 – 225 sivua
jäsenhinta 15 €  / muille 20 €
Tilaa teos

 

Pulkkinen, Mari:
SURUN SYLISSÄ -SUOMALAISTEN KOKEMUKSIA MENETYKSESTÄ
Suru tulkitaan nykyajassa yleensä poikkeustilaksi, josta tulee päästä eroon. Tavoitteellisuutta korostava tulkinta on kaventanut surun ja surevan ymmärtämistä. Suomessa on vaikea surra ja suhtautua surevaan. Tulkinta surusta suorituksena on vaikuttanut myös osanottamiseen myötätunnon sijaan tarjolla on jopa kärsimättömiä kehotuksia siivota suru pois.
Surun sylissä osoittaa, että surua voidaan ajatella toisin. Väitöstutkimukseen pohjautuva teos käsittelee läheisen menettämistä kokonaisvaltaisena kokemuksena.
KUSTANTAMO S&S 2017 – 300 sivua
jäsenhinta 32 € / muille 34 €
Tilaa teos


Katariina Vuori, Jonna Pulkkinen:

KOURALLINEN TABUJA – KERTOMUKSIA ITSEMURHASTA
Vuosittain noin tuhat suomalaista päättää elämänsä itse. Heidän lisäkseen arviolta kymmenkertainen joukko yrittää itsemurhaa. Kourallinen tabuja -teoksessa itsemurhaa yrittäneet kertovat, miksi he eivät halunneet enää elää – ja miten he ovat löytäneet elämänhalun uudelleen.
ATENA 2014 – 201 sivua
jäsenhinta 20 € / muille 25 €
Tilaa teos


Martti Lintunen:
ÄLÄ YRITÄ UNOHTAA

Lapsille, sekä aikuisille ja lapsille yhdessä luettavaksi suunnattu, valokuvin kuvitettu kirja käsittelee itsemurhaa ja surua. Kirja sisältää tehtäväsivuja, joille lapsi voi piirtää ja kirjoittaa ajatuksistaan.
Prometheus kustannus Oy 2010 – 71 sivua
jäsenhinta 10 € / muille 15 €
Tilaa teos


Tuuli Erkko ja Kirsi Ohraluoma:
SURU PUSEROSSA – LAPSEN JA NUOREN TUKEMINEN ITSEMURHAN JÄLKEEN

Opas vapaaehtoisille, ammattilaisille sekä perheille lasten ja nuorten tukemiseen itsemurhan jälkeen. Sisältää myös toiminnallisia harjoituksia. Vihkonen on tuotettu Vertaistukitoiminnan kehittämisprojekti VERTIn aikana.
Surunauha ry 2007 – 34 sivua
jäsenhinta 3 € / muille 5 €
Tilaa teos


Seppo Nissilä (
säv. san. sov.):
CD-single: SINÄ JAKSANUT ET JATKAA

Levy tuo lohtua ja anteeksiantoa itsemurhaan kuolleiden läheisille ja muille kanssakulkijoille. Eero Sinikanteleen laulama, puhutteleva laulu auttaa ymmärtämään ja näkemään ihmisen lähellämme.
jäsenhinta 3 € / muille 5 €
Tilaa teos

Tilaa kaikkia teoksia tästä.

Jäsenlehden tilaus

Surunauha ry:n uudistunut jäsenlehti on tilattavissa nyt myös muille kuin jäsenille. Lehti sisältää ajankohtaista tietoa yhdistyksestä sekä sen toiminnasta ja aiheeseen liittyviä juttuja. Lehden hinnasta 10 €, noin puolet kattaa lehden julkaisu- ja painokustannuksia ja puolet menee yhdistyksen toiminnan tukemiseen läheisen itsemurhan kokeneille. Surunauha ry:n jäsenille lähetetään kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä jäsenlehti automaattisesti (postitse tai sähköpostitse sen mukaan, miten on liittyessään toivonut).

Lehden voi tilata täältä.

 

Surunauha ry sosiaalisessa mediassa: