Surunauhan ryhmät ja tilaisuudet jatkuvat 15.8. alkaen. Etätukea on saatavilla netissä ja puhelimitse, lue lisää tästä! Voit myös soittaa toimistolle 0447519916 (ark. klo 9-15). Toimisto on suljettuna lomien vuoksi 20.–24.7.

Surukonferenssi

Surukonferenssin tavoitteena on lisätä tietoutta surusta ja surevan tukemisesta sekä tuoda esille suomalaista kuolemaan liittyvää tutkimustietoa. Konferenssin kautta halutaan myös tarjota läheisensä menettäneille ja surevia työssään kohtaaville mahdollisuus vuorovaikutukseen.

Surukonferenssin nettisivut: surut.fi

Surukonferenssia ei voitu korona-pandemian takia järjestää keväällä 2020. Konferenssi on siirretty ensi kevääseen 15.-16.4.2021.

 

Surukonferenssi 2020

Seuraava Surukonferenssi järjestetään 23.-24.4.2020 teemalla Kenellä on oikeus surra? Konferenssissa käsitellään sitä, kenen surua pidetään yhteiskunnassamme oikeutettuna tai kenen jää äänioikeudettomaksi. Konferenssissa jaetaan myös tietoa ja käytännön menetelmiä surevien tukemiseen ja oman surun käsittelyyn. HUOM! Edellisvuosista poiketen konferenssi järjestään Tampereen yliopiston Kaupin kampuksella, ei keskustakampuksella. Kaupin kampus sijaitsee lähellä Tampereen yliopistollista sairaalaa (Tays) ja noin 2,5 kilometrin päässä Tampereen rautatieasemalta itään.
Pysyt ajan tasalla Surukonferenssin tiedotuksesta tilaamalla uutiskirjeen:

Tilaa Surukonferenssin uutiskirje

 

Surukonferenssi 2019

Vuoden 2019 Surukonferenssi järjestettiin 11.-12.4.2019 Tampereella, ja sen teemana oli Suru perheessä. Konferenssissa käsiteltiin perheen surua monipuolisesti eri perheenjäsenten, eri kuolinsyiden ja selviytymiskeinojen näkökulmasta.

 

Surukonferenssi 2018

Vuoden 2018 Surukonferenssi järjestettiin Tampereella 19.-20.4.2018. Konferenssi oli kymmenes valtakunnallinen Surukonferenssi. Juhlavuonna haluttiin korostaa toivon ja selviytymisen merkitystä. Konferenssin teemana oli Resilienssi surussa – sinnikkyys, joustavuus, selviytymiskyky vaikeissa elämäntapahtumissa.


Konferenssin järjestävät Huoma – Henkirikoksen uhrien läheiset ry, KÄPY- Lapsikuolemaperheet ry, Suomen Mielenterveysseura, Suomalaisen Kuolemantutkimuksen Seura ry, Suomen nuoret lesket ry, Surunauha ry ja Yhteiskuntatieteiden tiedekunta – Tampereen yliopisto. Yhteistyökumppaneina 2019 olivat Kirkkohallitus ja Syöpäjärjestöt ry.