Surunauhan toimisto on avoinna ark. klo 9-15, suljettu 5.-6.12. Voit soittaa 044 751 9916 /Teppo tai 044 977 9428 /Liisa. Surunauhan chat joka tiistai. Ympärivuorokautinen MIELI ry:n kriisipuhelin palvelee numerossa 09 2525 0111.

Jäsenyys ja jäsenedut

Surunauha ry:n jäseneksi voit liittyä täyttämällä JÄSENLOMAKKEEN täällä. Meillä on jäseninä itsemurhalle läheisensä menettäneitä, mutta myös henkilöitä, yrityksiä ja yhdistyksiä, jotka haluavat kannattaa jäsenyydellään toimintaamme. Lue yhdistyksen säännöt ennen jäseneksi liittymistä. Jäseneduista ja tulevista jäsenkokouksista voit lukea lisää alta.

Surunauhan jäsenenä

 • tuet yhdistyksen toimintaa ja mahdollistat vertaistuen tarjoamisen eri puolilla maatamme.
 • saat 2 kertaa vuodessa ilmestyvän Surunauha-lehden, joka käsittelee monipuolisesti menetyskokemusta ja läheisen itsemurhaa.
 • saat noin joka toinen kuukausi sähköisen uutiskirjeen, jossa mm. tiedotetaan vertaistukitoiminnastamme ja tapahtumistamme
 • saat etusijapaikan niihin ryhmiimme, joihin on ennakkoilmoittautuminen
 • saat alennuksen Vertaistukiviikonloppu Vesovan omakustannehinnasta (60 € vuonna 2021)
 • saat alennuksen osallistumismaksusta vuosittaiseen Surukonferenssiin (n.50% lippujen hinnoista vuonna 2022)
 • voit halutessasi ryhtyä itsekin vapaaehtoiseksi vertaistukijaksi ja osallistua koulutukseemme veloituksetta
 • saat mahdollisuuden osallistua vuosittain järjestettävään jäsenten päivään
 • voit vaikuttaa Surunauhan toimintaan jäsenkokouksissa tai hallituksen jäsenenä
 • olet mukana yhteisössä, jossa on satoja saman kokeneita vertaisia - yhdessä voimme tukea toinen toisiamme surussamme

Jäsenyyden lajit ja jäsenmaksut vuodelle 2022

 1. varsinainen jäsen: 20 €/v
 2. nuorisojäsen (alle 25 v): 10 €/v
 3. kannatusjäsen: 20 €/v
 4. yhteisöjäsen (järjestöt, yhdistykset): 50 €/v
 5. ainaisjäsen: 150 €:n kertasuoritus
 6. yritysjäsen: 500 €/v

Liity Surunauhan jäseneksi

Surunauha ry:n jäsenkokoukset

Yhdistys pitää vuosittain kaksi varsinaista jäsenkokousta. Kevätkokous pidetään tammi-huhtikuussa ja syyskokous syys-marraskuussa hallituksen päättäminä päivinä. Hallitus kutsuu kokoukset koolle viimeistään viikkoa ennen kokouspäivää. Tutustu halutessasi jäsenkokouskäytäntöihin tarkemmin säännöistämme. Tutustu nykyisen hallituksen kokoonpanoon täältä.

Surunauha ry:n syyskokous ja tilaisuus lapsen surusta 5.11.2022

AIKA: 5.11.2022  klo 13.00 alkaen
ILMOITTAUDU: Ilmoittaudu kokoukseen

Surunauhan jäsenkokous pidetään lauantaina 5.11.2022 klo 13.00 Kalliolan setlementtitalon auditoriossa, Sturenkatu 11 Helsinki. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Syyskokouksessa valitaan yhdistyksen hallitus ja tilintarkastajat. Kokouksen jälkeen järjestetään tilaisuus Lapsen suru. Ilmoittautumiset 2.11. mennessä.

Jäsenkokouksen esityslista: 

 1. Kokouksen avaus 
 2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja pöytäkirjantarkastajien sekä tarvittaessa
  ääntenlaskijoiden valinta 
 3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 
 4. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 
 5. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio ja jäsenmaksujen suuruus vuodelle 2023 sekä annetaan hallitukselle valtuudet tarvittaessa sopeuttaa budjetti ja toimintasuunnitelma vahvistuneen tulorahoituksen mukaisesti.   
 6. Puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten valinta. Valitaan puheenjohtaja, kaksi varsinaista jäsentä sekä yksi varajäsen kaudelle 2023-2024.  
 7. Valitaan tilintarkastaja ja varatilintarkastajat 
 8. Muut mahdolliset asiat 
 9. Kokouksen päättäminen
   

Lämpimästi tervetuloa! Tule rohkeasti mukaan tapaamaan muita läheisen itsemurhan kokeneita ja saamaan vertaistukea. Kokous kestää arviolta tunnin. 

Valtakirjapohja kokousta varten tästä.

Ilmoittaudu kokoukseen

Lapsen suru -tilaisuus 5.11.2022 klo 14

Lapsen suru- tilaisuus  syyskokouksen 5.11. yhteydessä klo 14 alkaen Kalliolan Setlementtitalolla. Puhujavieraina sosiaalipsykologi Kati Kärkkäinen ja kirjailija Maria Lassila.

Puheenvuorossa sosiaalipsykologi Kati Kärkkäinen jäsentelee sitä, miten läheisen itsemurha lapselle hahmottuu, miten aihetta on hänen kanssaan hyvä käsitellä ja miten lasta voi muuten tukea. Lisäksi kirjailija Maria Lassila kertoo siitä, miten lähipiirissä tapahtunutta menetystä voi käsitellä satujen avulla ja esittelee oman esikoiskirjansa Eeva ja Harmaakaapu. Lapsen suru -tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille. Ilmoittaudu mukaan yllä olevalla syyskokouksen ilmoittautumislomakkeella.

Ilmoittaudu kokoukseen tai Lapsen suru -tilaisuuteen

Jäsentiedotteet

Surunauhan jäsenenä saat kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän jäsenlehden ja noin joka toinen kuukausi ilmestyvän sähköisen uutiskirjeen. Tykkäämällä sivustamme Facebookissa tai seuraamalla meitä Twitterissä tai Instagramissa saat myös ajankohtaista tietoa toiminnastamme. Lataamalla kännykkään tai tablettiin Lohtu-sovelluksen voit helposti olla yhteydessä muihin läheisensä itsemurhan kautta menettäneisiin sekä saada tietoa läheisten tuesta.

Surunauha ry:n jäsenlehti

Jäsenlehtemme ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Lehti toimitetaan jäsenille sähköpostitse tai postitse sen mukaan, miten olet jäseneksi liittyessäsi toivonut. Jäsenlehtemme sisältää mm. tietoa tulevasta toiminnastamme sekä tekstejä vertaistukijoiltamme ja toimintaamme osallistuneilta. Julkaisemme myös jäsentemme runoja ja omakohtaisia kertomuksia. Ota yhteyttä toimistoomme, jos haluaisit olla mukana tekemässä lehteämme tai sinulla on vinkkejä juttuaiheiksi.

Surunauha ry:n uudistunut jäsenlehti on tilattavissa nyt myös muille kuin jäsenille hintaan 10 € / kpl. Lehden voi tilata täältä.

Lehden sähköiseen versioon voi tutustua lehtiarkistossa.

Surunauha ry

Surunauha ry on vuonna 1997 perustettu, valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton vertaistukijärjestö. Yhdistyksen tavoitteena on tukea läheisen itsemurhan kokeneiden selviytymistä ja lisätä avoimuutta puhua itsemurhista. Vertaistukitoimintamme tavoitteena on myös omalta osaltaan ennaltaehkäistä uusia itsemurhia. Vertaistukihenkilömme ovat kouluttamiamme vapaaehtoisia, jotka ovat itsekin menettäneet läheisensä itsemurhalle. Jäseniä yhdistyksessämme on yli 800. Lämpimästi tervetuloa yhdistyksemme jäseneksi!

Jäsentietojen päivittäminen

Yhteystietojen päivitys jäsenille tästä tai ilmoita muuttuneista tiedoista Surunauhan toimistolle. 

 

Jäseneksi hallitukseemme?

Surunauhan hallitus koostuu seitsemästä jäsenestä: puheenjohtajasta, neljästä varsinaisesta jäsenestä ja kahdesta varajäsenestä. Jos vapaaehtoistoiminta hallituksessamme kiinnostaa, niin ota yhteyttä toiminnanjohtajaan:
riika.hagman-kiuru@surunauha.net