Jos haluat keskustella tilanteestasi, soita Surunauhan numeroon 044 977 9428 (ark. 9-15). Ympärivuorokautinen MIELI ry:n kriisipuhelin palvelee numerossa 09 2525 0111.

Jäsenyys ja jäsenedut

Surunauha ry:n jäseneksi voit liittyä täyttämällä JÄSENLOMAKKEEN täällä. Meillä on jäseninä itsemurhalle läheisensä menettäneitä, mutta myös henkilöitä, yrityksiä ja yhdistyksiä, jotka haluavat kannattaa jäsenyydellään toimintaamme. Lue yhdistyksen säännöt ennen jäseneksi liittymistä. Jäseneduista ja tulevista jäsenkokouksista voit lukea lisää alta.


 

Surunauhan jäsenenä

 • tuet yhdistyksen toimintaa ja mahdollistat vertaistuen tarjoamisen eri puolilla maatamme.
 • saat 2 kertaa vuodessa ilmestyvän Surunauha-lehden, joka käsittelee monipuolisesti menetyskokemusta ja läheisen itsemurhaa.
 • saat noin joka toinen kuukausi sähköisen uutiskirjeen, jossa mm. tiedotetaan vertaistukitoiminnastamme ja tapahtumistamme
 • saat etusijapaikan niihin ryhmiimme, joihin on ennakkoilmoittautuminen
 • saat alennuksen Vertaistukiviikonloppu Vesovan omakustannehinnasta (60 € vuonna 2023)
 • saat alennuksen osallistumismaksusta vuosittaiseen Surukonferenssiin (n.50% lippujen hinnoista vuonna 2023)
 • voit halutessasi ryhtyä itsekin vapaaehtoiseksi vertaistukijaksi ja osallistua koulutukseemme veloituksetta
 • saat mahdollisuuden osallistua vuosittain järjestettävään jäsenten päivään
 • voit vaikuttaa Surunauhan toimintaan jäsenkokouksissa tai hallituksen jäsenenä
 • olet mukana yhteisössä, jossa on satoja saman kokeneita vertaisia - yhdessä voimme tukea toinen toisiamme surussamme

Jäsenyyden lajit ja jäsenmaksut vuodelle 2023

 1. varsinainen jäsen: 20 €/v
 2. nuorisojäsen (alle 25 v): 10 €/v
 3. kannatusjäsen: 20 €/v
 4. yhteisöjäsen (järjestöt, yhdistykset): 50 €/v
 5. ainaisjäsen: 150 €:n kertasuoritus
 6. yritysjäsen: 500 €/v

Liity Surunauhan jäseneksi tästä linkistä

Surunauha ry:n jäsenkokoukset

Yhdistys pitää vuosittain kaksi varsinaista jäsenkokousta. Kevätkokous pidetään tammi-huhtikuussa ja syyskokous syys-marraskuussa hallituksen päättäminä päivinä. Hallitus kutsuu kokoukset koolle viimeistään viikkoa ennen kokouspäivää. Tutustu halutessasi jäsenkokouskäytäntöihin tarkemmin säännöistämme. Tutustu nykyisen hallituksen kokoonpanoon täältä. Hallitusehdokkaat esittäytyvät täällä.

Surunauha ry:n syyskokous 18.11.2023 Helsingissä (Sturenkatu 11)

AIKA: la 18.11.2023  klo 13.00 alkaen Kalliola-talolla
ILMOITTAUDU: Ilmoittaudu kokoukseen

Syyskokous

Surunauha ry:n syyskokous pidetään lauantaina 18.11.2023 klo 13.00 Kalliolatalolla, Helsingissä (Sturenkatu 11). Tilaisuuteen ovat lämpimästi tervetulleita Surunauhan jäsenet ja muut toiminnasta kiinnostuneet. Tilaisuudessa on myös tarjolla tietoa järjestön toiminnasta sekä mahdollisuus liittyä jäseneksi ja ostaa kirjoja.

Jäsenkokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Syyskokouksessa valitaan yhdistyksen hallitus ja tilintarkastaja. Esityslista on nettisivuillamme osoitteessa: surunauha.net/jasenyys

Jäsenkokous pidetään Kynttilätapahtumapäivää edeltävänä päivänä, joka on muistopäivä itsemurhan tehneiden muistoksi. Surunauha järjestää lauantaina klo 15.30 kokouksen jälkeen taideterapeuttisen iltapäivän läheisille, johon olet tervetullut pysähtymään ja muistelemaan taideterapeutti Jessica Ristolaisen ohjauksessa.

ILMOITTAUTUMINEN: Kahvitarjoilun takia toivomme ennakkoilmoittautumista.

JÄSENKOKOUKSEN ESITYSLISTA

1. Kokouksen avaus

2. Kokouksen puheenjohtajan, sihteerin ja pöytäkirjantarkastajien sekä tarvittaessa ääntenlaskijoiden valinta

3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

4. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

5. Vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio ja jäsenmaksun suuruus vuodelle 2024 sekä annetaan hallitukselle valtuudet sopeuttaa budjetti ja toimintasuunnitelma vahvistuneen tulorahoituksen mukaisesti

6. Hallituksen jäsenten valinta. Valitaan kaksi varsinaista jäsentä sekä yksi varajäsen kaudelle 2024-2025

7. Valitaan tilintarkastaja ja varatilintarkastajat

8. Muut mahdolliset asiat

9. Kokouksen päättäminen

Lämpimästi tervetuloa!

Tule rohkeasti mukaan tapaamaan muita läheisen itsemurhan kokeneita ja saamaan vertaistukea.

Hallitusehdokkaat esittäytyvät täällä.

Valtakirjapohja kokousta varten tästä.

Ilmoittaudu kokoukseen
Ilmoittaudu Merkittävien muistojen äärellä -taideterapeuttiseen iltapäivään

Jäsentiedotteet

Surunauhan jäsenenä saat kaksi kertaa vuodessa ilmestyvän jäsenlehden ja noin joka toinen kuukausi ilmestyvän sähköisen uutiskirjeen. Tykkäämällä sivustamme Facebookissa tai seuraamalla meitä Twitterissä tai Instagramissa saat myös ajankohtaista tietoa toiminnastamme. Lataamalla kännykkään tai tablettiin Lohtu-sovelluksen voit helposti olla yhteydessä muihin läheisensä itsemurhan kautta menettäneisiin sekä saada tietoa läheisten tuesta.

Surunauha ry:n jäsenlehti

Jäsenlehtemme ilmestyy kaksi kertaa vuodessa. Lehti toimitetaan jäsenille sähköpostitse tai postitse sen mukaan, miten olet jäseneksi liittyessäsi toivonut. Jäsenlehtemme sisältää mm. tietoa tulevasta toiminnastamme sekä tekstejä vertaistukijoiltamme ja toimintaamme osallistuneilta. Julkaisemme myös jäsentemme runoja ja omakohtaisia kertomuksia. Ota yhteyttä toimistoomme, jos haluaisit olla mukana tekemässä lehteämme tai sinulla on vinkkejä juttuaiheiksi.

Surunauha ry:n uudistunut jäsenlehti on tilattavissa nyt myös muille kuin jäsenille hintaan 10 € / kpl. Lehden voi tilata täältä.

Lehden sähköiseen versioon voi tutustua lehtiarkistossa.

Surunauha ry

Surunauha ry on vuonna 1997 perustettu, valtakunnallinen, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton vertaistukijärjestö. Yhdistyksen tavoitteena on tukea läheisen itsemurhan kokeneiden selviytymistä ja lisätä avoimuutta puhua itsemurhista. Vertaistukitoimintamme tavoitteena on myös omalta osaltaan ennaltaehkäistä uusia itsemurhia. Vertaistukihenkilömme ovat kouluttamiamme vapaaehtoisia, jotka ovat itsekin menettäneet läheisensä itsemurhalle. Jäseniä yhdistyksessämme on yli 800. Lämpimästi tervetuloa yhdistyksemme jäseneksi!

Jäsentietojen päivittäminen

Yhteystietojen päivitys jäsenille tästä tai ilmoita muuttuneista tiedoista Surunauhan toimistolle. 

 

Jäseneksi hallitukseemme?

Surunauhan hallitus koostuu seitsemästä jäsenestä: puheenjohtajasta, neljästä varsinaisesta jäsenestä ja kahdesta varajäsenestä. Jos vapaaehtoistoiminta hallituksessamme kiinnostaa, niin ota yhteyttä toiminnanjohtajaan:
riika.hagman-kiuru@surunauha.net