Surunauhan ryhmät ja tilaisuudet jatkuvat 15.8. alkaen. Lisäksi tukea on saatavilla netissä ja puhelimitse, lue lisää tästä! Voit myös soittaa toimistolle 0447519916 (ark. klo 9-15).

På svenska

[et_pb_section admin_label=”section”][et_pb_row admin_label=”row”][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Teksti” background_layout=”light” text_orientation=”left” use_border_color=”off” border_color=”#ffffff” border_style=”solid” text_font_size=”14″]

På svenska

 

Sorgbandet rf

Sorgbandet rf grundades år 1997 med syfte att stöda de efterlevande och att främja öppenheten om självmord. Verksamhetens grundidé är att vi som har varit eller är i samma situation stöder varandra.

Föreningen har stödgrupper runtom i landet. Gruppen är en plats där man kan prata med andra i samma läge om sina känslor, eller där man kan vara tyst tillsammans om det känns så. Även de personer som leder grupperna har förlorat någon närstående via självmord.

Vi har också en diskussionsforum i näteten stödtelefon och ett landsomafattande veckoslut Vesova varje höst.

I Vasa har vi tvåspråkigt program på minnesdagen för dem som begått självmord. Läs mera härifrån.

Våra stödgrupper och andra servicer är för tillfället på finska, men vi försöker att ordna något aktivitet på svenska i framtiden.

Kontakta oss!

 

En stödgrupp i Jakobstad

I Jakobstad ordnar församlingarna en öppen stödgrupp för närstående till personer som gjort självmord. Gruppen samlas en gång i månaden i Jakobstads församlingscenter. Närmare information: diakonissan Marianne Sandström, 040 3100 421.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]