Surunauhan tilaisuudet ja vertaistukiryhmien kokoontumiset peruttu toistaiseksi koronavirustilanteen vuoksi. (tiedote). Etätukea on kuitenkin saatavilla netissä ja puhelimitse, lue lisää tästä! Voit myös soittaa toimistolle 0447519916 (ark. klo 9-15).

Etätuki – jottei kukaan jäisi yksin!

Surunauhan vertaistukiryhmät ovat toistaiseksi tauolla vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi (tiedote), mutta vertaistukeen on mahdollisuus netissä ja puhelimitse.

Lataa Lohtu-sovellus puhelimeesi

Läheisten opas, podcastit, jäsenlehdet ja keskustelualue taskukoossa Surunauha ry:n Lohtu-sovelluksessa. Sovellus ladattavissa: https://lohtu.glideapp.io (Valitse”Lisää kotinäyttöön”). Videon musiikki: bensound.com

Toinen verkkovertaistukiryhmä aloittaa lähiviikkoina

Surunauha ry järjestää verkossa vertaistukiryhmiä, joihin osallistutaan omalla puhelimella/tietokoneella. Ryhmät toteutetaan ryhmävideopuheluna Zoom-alustalla. Osallistujien tarvitsee vain ladata Zoom-sovellus puhelimelle ja liittyä ryhmään ohjaajan lähettämän linkin kautta. Kaikki ilmoittautuneet haastatellaan vielä ennen ryhmien alkua.

Ryhmän koko on 5-7 henkilöä. Ryhmä kokoontuu yhtenä arki-iltana viikossa klo 18–20. Aloituspäivämäärät valitaan, kun ilmoittautuneita on tarpeeksi.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan:

https://pokka.kukunori.fi/surunauha/verkkoryhma2

Suorat Facebook-podcastit

Maanantaina 6.4. Surunauhan suorassa podcastissa aiheena oli menetyksen jälkeinen elämä: miten jatkaa eteenpäin? Miten selviytyä uudessa tilanteessa? Kysymyksiin vastaili Surunauhan toiminnassa vuosia mukana ollut Marjut Jaakkosela (ryhmäpsykoterapeutti, ryhmäanalyytikko (VET), traumatyöntekijä).

Lähetys on kuunneltavissa jälkikäteen: 
https://www.facebook.com/surunauha/videos/2582707068632007/?t=7

 

Tiistaina 7.4. klo 15 Surunauhan suorassa podcastissa aiheena itsetuhoisen ihmisen ajattelu ja itsemurhat Suomessa. Aihepiirin parissa pitkään työskennellyt kriisityöntekijä Harri Sihvola avaa näkökulmia siihen, millä tavalla itsemurhaa suunnitteleva ajattelee. Hän kertoo myös itsemurhien nykytilanteesta Suomessa ja itsemurhien ehkäisykeskuksen toiminnasta.

Lähetys kuunneltavissa: 
https://www.facebook.com/surunauha/videos/667800820663131/?sfnsn=mo&d=n&vh=e

 

Perjantaina 8.5. klo 16 Surunauhan suorassa podcastissa puhuttiin perheenjäsenen menetyksestä ja siihen liittyvistä ajatuksista. Mukana isän menettänyt Jennina sekä veljen menettänyt Jaakko. 

Lähetys kuunneltavissa: 
https://www.facebook.com/surunauha/videos/1432904936889438/

Keskiviikkona 27.5. klo 15

Surunauhan neljännessä podcastissa haastattelussa oli surututkija Mari Pulkkinen. Aiheena ”Surun kokemus”. Onko suru läpikäytävä prosessi vai jotain muuta? Millaista suremisen kulttuuri on Suomessa?
 

Lähetys kuunneltavissa: 
https://www.facebook.com/watch/live/?v=578713809742028&ref=watch_permalink

Opas itsemurhan tehneiden läheisille

Surunauha on julkaissut myös oppaan läheisille. Oppaan tarkoituksena on antaa lohtua ja tietoa. Halutessasi voit pyytää myös läheisiäsi lukemaan sen, mikä voi auttaa heitä ymmärtämään kokemaasi paremmin. Opas on luettavissa osoitteessa https://surunauha.net/opas (PDF-versio). Oppaasta julkaistaan vuoden 2020 aikana myös painettu versio.

Chat-ryhmät Tukinetissä joka tiistai

Surunauha ry:n chatit itsemurhan tehneiden läheisille Tukinetissä tiistaisin klo 18–20:

  • 28.4. Chat Tukinetissä
  • 5.5. Chat Tukinetissä
  • 12.5. Chat Tukinetissä
  • 19.5. Chat Tukinetissä

Chat-ryhmiä ohjaavat Surunauhan työntekijät ja/tai vapaaehtoiset vertaistukijat. Voit osallistua chattiin ilman ennakkoilmoittautumista. Muistathan kuitenkin ensin rekisteröityä Tukinettiin tästä: https://tukinet.net/rekisteroidy/.

Vertaistukijan soittoa voi pyytää tämän lomakkeen kautta:
https://fi.surveymonkey.com/r/tukipuhelu

Voit myös soittaa Surunauhan toimistolle arkisin klo 9–15 numeroon 044 751 9916.

Lisäksi nettisivuilta löytyy läheisten kertomuksia sekä lehtiarkisto, josta löytyvät aiemmin ilmestyneet Surunauhan jäsenlehdet.

Surunauhan keskustelualue

Haluaisitko jakaa ajatuksiasi, tunteitasi ja kokemuksiasi aiheesta muiden saman kokeneiden kanssa tai löytää vaikka yhden saman kokeneen, jonka kanssa viestitellä? Täällä voit keskustella asiasta nimimerkillä vertaistuellisessa seurassa.

Voit kertoa esimerkiksi siitä, mitä on tapahtunut ja milloin, mikä sinua erityisesti mietityttää tai askarruttaa, millaiset keinot ovat auttaneet sinua selviytymään surussa tai millaista elämä ja arki on nyt.

Keskustelualuetta valvolvat ja kommentoivat myös Surunauhan koulutetut nettivertaiset, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Valitse nimimerkki ja tule juttelemaan!