Tukea on saatavilla myös netissä ja puhelimitse! Voit myös soittaa toimistolle 0447519916 (ark. klo 9-15).
Surunauha ry suosittelee kasvomaskin käyttöä ryhmissä ja tilaisuuksissa.

Etätuki – jottei kukaan jäisi yksin!

Surunauhan vertaistukea on tarjolla myös netissä ja puhelimitse. Podcastit, läheisten opas, Lohtu-sovellus, vertaistukipuhelin, keskustelualue ja chatit.

Tulevia verkkoryhmiä

Verkkoryhmä pääkaupunkiseutulaisille, jotka ovat menettäneet läheisen itsemurhan kautta, syksy 2020. Lue lisää: https://surunauha.net/helsinki

Surunauhan podcastit

Laura & Lohtu -podcastin ensimmäisessa jaksossa vieraana psykoterapeutti Kirsi Brandt-Hirvinen, joka kohtaa työssään sekä ihmisiä, joilla on itsemurha-ajatuksia että itsemurhan tehneiden omaisia. Brandt-Hirvinen tekee asiakastyötä Tampereella VireäOksa-yrityksen kautta.

Ensimmäisen jakson aiheena huoli. ”Jos huoli herää, niin miten voin auttaa?” Tulevissa Laura & lohtu -jaksoissa puhumme mm. surusta ja toipumisesta läheisen menettämisen jälkeen. Toivomme kuulijoiden saavan ohjelmasta vähän lisää toivoa, voimia, työkaluja ja ajatuksen siemeniä

Perjantaina 8.5. klo 16 Surunauhan suorassa podcastissa puhuttiin perheenjäsenen menetyksestä ja siihen liittyvistä ajatuksista. Mukana isän menettänyt Jennina sekä veljen menettänyt Jaakko. 

Keskiviikkona 27.5. klo 15 Surunauhan neljännessä podcastissa haastattelussa oli surututkija Mari Pulkkinen. Aiheena ”Surun kokemus”. Onko suru läpikäytävä prosessi vai jotain muuta? Millaista suremisen kulttuuri on Suomessa?

Tiistaina 7.4. klo 15 Surunauhan suorassa podcastissa aiheena itsetuhoisen ihmisen ajattelu ja itsemurhat Suomessa. Aihepiirin parissa pitkään työskennellyt kriisityöntekijä Harri Sihvola avaa näkökulmia siihen, millä tavalla itsemurhaa suunnitteleva ajattelee. Hän kertoo myös itsemurhien nykytilanteesta Suomessa ja itsemurhien ehkäisykeskuksen toiminnasta.

Maanantaina 6.4. Surunauhan suorassa podcastissa aiheena oli menetyksen jälkeinen elämä: miten jatkaa eteenpäin? Miten selviytyä uudessa tilanteessa? Kysymyksiin vastaili Surunauhan toiminnassa vuosia mukana ollut Marjut Jaakkosela (ryhmäpsykoterapeutti, ryhmäanalyytikko (VET), traumatyöntekijä).

Opas itsemurhan tehneiden läheisille

Surunauha on julkaissut myös oppaan läheisille. Oppaan tarkoituksena on antaa lohtua ja tietoa. Halutessasi voit pyytää myös läheisiäsi lukemaan sen, mikä voi auttaa heitä ymmärtämään kokemaasi paremmin. Opas on luettavissa osoitteessa https://surunauha.net/opas (PDF-versio). Oppaasta julkaistaan vuoden 2020 aikana myös painettu versio.

Lataa Lohtu-sovellus puhelimeesi

Läheisten opas, podcastit, jäsenlehdet ja keskustelualue taskukoossa Surunauha ry:n Lohtu-sovelluksessa. Sovellus ladattavissa: https://lohtu.glideapp.io (Valitse”Lisää kotinäyttöön”). Videon musiikki: bensound.com

Chat-ryhmät Tukinetissä joka tiistai

Surunauha ry:n chatit itsemurhan tehneiden läheisille Tukinetissä tiistaisin klo 18–20:

Chat-ryhmiä ohjaavat Surunauhan työntekijät ja/tai vapaaehtoiset vertaistukijat. Voit osallistua chattiin ilman ennakkoilmoittautumista. Muistathan kuitenkin ensin rekisteröityä Tukinettiin tästä: https://tukinet.net/rekisteroidy/.

Vertaistukijan soittoa voi pyytää tämän lomakkeen kautta:
https://fi.surveymonkey.com/r/tukipuhelu

Voit myös soittaa Surunauhan toimistolle arkisin klo 9–15 numeroon 044 751 9916.

Lisäksi nettisivuilta löytyy läheisten kertomuksia sekä lehtiarkisto, josta löytyvät aiemmin ilmestyneet Surunauhan jäsenlehdet.

Surunauhan keskustelualue

Haluaisitko jakaa ajatuksiasi, tunteitasi ja kokemuksiasi aiheesta muiden saman kokeneiden kanssa tai löytää vaikka yhden saman kokeneen, jonka kanssa viestitellä? Täällä voit keskustella asiasta nimimerkillä vertaistuellisessa seurassa.

Voit kertoa esimerkiksi siitä, mitä on tapahtunut ja milloin, mikä sinua erityisesti mietityttää tai askarruttaa, millaiset keinot ovat auttaneet sinua selviytymään surussa tai millaista elämä ja arki on nyt.

Keskustelualuetta valvolvat ja kommentoivat myös Surunauhan koulutetut nettivertaiset, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Valitse nimimerkki ja tule juttelemaan!