Surunauhan ryhmät ja tilaisuudet jatkuvat 15.8. alkaen. Etätukea on saatavilla netissä ja puhelimitse, lue lisää tästä! Voit myös soittaa toimistolle 0447519916 (ark. klo 9-15). Toimisto on suljettuna lomien vuoksi 20.–24.7.

Etätuki – jottei kukaan jäisi yksin!

Surunauhan vertaistukiryhmät ovat toistaiseksi tauolla vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi (tiedote), mutta vertaistukeen on mahdollisuus netissä ja puhelimitse.

Lataa Lohtu-sovellus puhelimeesi

Läheisten opas, podcastit, jäsenlehdet ja keskustelualue taskukoossa Surunauha ry:n Lohtu-sovelluksessa. Sovellus ladattavissa: https://lohtu.glideapp.io (Valitse”Lisää kotinäyttöön”). Videon musiikki: bensound.com

Läheisten ilta keskiviikkona 10.6.

Järjestämme netissä lämminhenkisen tilaisuuden läheisen itsemurhan kokeneille. Tilaisuuden ohjaavat Surunauha ry:n vertaistukija Sanna, jolla on oma kokemus läheisen itsemurhasta, sekä Surunauhan työntekijä Teppo Kupias.

Ohjelmassa mm. tietoa itsemurhasta ja sen vaikutuksista läheisiin, vertaistuen esittelyä, omakohtaisia kokemuksia ja keskustelua. Voit osallistua riippumatta siitä, milloin tai kenet läheisesi olet menettänyt. Mukaan saa tulla vain kuuntelemaankin.

Tilaisuus toteutetaan ryhmävideopuheluna Zoom-alustalla. Tilaisuuteen voi liittyä puhelimella tai tietokoneella klikkaamalla ennen tilaisuuden alkua sähköpostiin lähetettyä linkkiä. Jos osallistut puhelimella, kannattaa Zoom-sovellus ladata puhelimelle ennen linkin klikkaamista.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan:

https://pokka.kukunori.fi/surunauha/laheistenilta20kesak

Suorat Facebook-podcastit

Maanantaina 6.4. Surunauhan suorassa podcastissa aiheena oli menetyksen jälkeinen elämä: miten jatkaa eteenpäin? Miten selviytyä uudessa tilanteessa? Kysymyksiin vastaili Surunauhan toiminnassa vuosia mukana ollut Marjut Jaakkosela (ryhmäpsykoterapeutti, ryhmäanalyytikko (VET), traumatyöntekijä).

Lähetys on kuunneltavissa jälkikäteen: 
https://www.facebook.com/surunauha/videos/2582707068632007/?t=7

 

Tiistaina 7.4. klo 15 Surunauhan suorassa podcastissa aiheena itsetuhoisen ihmisen ajattelu ja itsemurhat Suomessa. Aihepiirin parissa pitkään työskennellyt kriisityöntekijä Harri Sihvola avaa näkökulmia siihen, millä tavalla itsemurhaa suunnitteleva ajattelee. Hän kertoo myös itsemurhien nykytilanteesta Suomessa ja itsemurhien ehkäisykeskuksen toiminnasta.

Lähetys kuunneltavissa: 
https://www.facebook.com/surunauha/videos/667800820663131/?sfnsn=mo&d=n&vh=e

 

Perjantaina 8.5. klo 16 Surunauhan suorassa podcastissa puhuttiin perheenjäsenen menetyksestä ja siihen liittyvistä ajatuksista. Mukana isän menettänyt Jennina sekä veljen menettänyt Jaakko. 

Lähetys kuunneltavissa: 
https://www.facebook.com/surunauha/videos/1432904936889438/

Keskiviikkona 27.5. klo 15

Surunauhan neljännessä podcastissa haastattelussa oli surututkija Mari Pulkkinen. Aiheena ”Surun kokemus”. Onko suru läpikäytävä prosessi vai jotain muuta? Millaista suremisen kulttuuri on Suomessa?
 

Lähetys kuunneltavissa: 
https://www.facebook.com/watch/live/?v=578713809742028&ref=watch_permalink

Opas itsemurhan tehneiden läheisille

Surunauha on julkaissut myös oppaan läheisille. Oppaan tarkoituksena on antaa lohtua ja tietoa. Halutessasi voit pyytää myös läheisiäsi lukemaan sen, mikä voi auttaa heitä ymmärtämään kokemaasi paremmin. Opas on luettavissa osoitteessa https://surunauha.net/opas (PDF-versio). Oppaasta julkaistaan vuoden 2020 aikana myös painettu versio.

Chat-ryhmät Tukinetissä joka tiistai

Surunauha ry:n chatit itsemurhan tehneiden läheisille Tukinetissä tiistaisin klo 18–20:

  • 30.6. Chat Tukinetissä
  • 7.7  Chat Tukinetissä
  • 14.7. Chat Tukinetissä

Chat-ryhmiä ohjaavat Surunauhan työntekijät ja/tai vapaaehtoiset vertaistukijat. Voit osallistua chattiin ilman ennakkoilmoittautumista. Muistathan kuitenkin ensin rekisteröityä Tukinettiin tästä: https://tukinet.net/rekisteroidy/.

Vertaistukijan soittoa voi pyytää tämän lomakkeen kautta:
https://fi.surveymonkey.com/r/tukipuhelu

Voit myös soittaa Surunauhan toimistolle arkisin klo 9–15 numeroon 044 751 9916.

Lisäksi nettisivuilta löytyy läheisten kertomuksia sekä lehtiarkisto, josta löytyvät aiemmin ilmestyneet Surunauhan jäsenlehdet.

Surunauhan keskustelualue

Haluaisitko jakaa ajatuksiasi, tunteitasi ja kokemuksiasi aiheesta muiden saman kokeneiden kanssa tai löytää vaikka yhden saman kokeneen, jonka kanssa viestitellä? Täällä voit keskustella asiasta nimimerkillä vertaistuellisessa seurassa.

Voit kertoa esimerkiksi siitä, mitä on tapahtunut ja milloin, mikä sinua erityisesti mietityttää tai askarruttaa, millaiset keinot ovat auttaneet sinua selviytymään surussa tai millaista elämä ja arki on nyt.

Keskustelualuetta valvolvat ja kommentoivat myös Surunauhan koulutetut nettivertaiset, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Valitse nimimerkki ja tule juttelemaan!