Surunauhan tilaisuudet ja vertaistukiryhmien kokoontumiset peruttu toistaiseksi koronavirustilanteen vuoksi. (tiedote). Etätukea on kuitenkin saatavilla netissä ja puhelimitse, lue lisää tästä! Voit myös soittaa toimistolle 0447519916 (ark. klo 9-15).

Etätuki – jottei kukaan jäisi yksin!

Surunauhan vertaistukiryhmät ovat toistaiseksi tauolla vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi (tiedote), mutta vertaistukeen on mahdollisuus netissä ja puhelimitse.

Verkkovertaistukiryhmä aloittaa 8.4.

Surunauha ry järjestää verkossa vertaistukiryhmän, johon osallistutaan omalla puhelimella/tietokoneella.

Ryhmä toteutetaan ryhmävideopuheluna Zoom-alustalla. Osallistujien tarvitsee vain ladata Zoom-sovellus puhelimelle ja liittyä ryhmään ohjaajan lähettämän linkin kautta. Kaikki ilmoittautuneet haastatellaan vielä ennen ryhmän alkua.

Ryhmän koko on 5-7 henkilöä. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa keskiviikkoisin 8.4. alkaen klo 18-20 kuusi kertaa. Ryhmään osallistuminen edellyttää älypuhelinta, jolle voi ladata Zoom-sovelluksen tai tietokonetta, jossa on käytössä web-kamera.

Ilmoittautuminen:
https://pokka.kukunori.fi/surunauha/nettiryhma20

Suorat Facebook-podcastit

Maanantaina 6.4. Surunauhan suorassa podcastissa aiheena oli menetyksen jälkeinen elämä: miten jatkaa eteenpäin? Miten selviytyä uudessa tilanteessa? Kysymyksiin vastaili Surunauhan toiminnassa vuosia mukana ollut Marjut Jaakkosela (ryhmäpsykoterapeutti, ryhmäanalyytikko (VET), traumatyöntekijä).

Lähetys on kuunneltavissa jälkikäteen: 
https://www.facebook.com/surunauha/videos/2582707068632007/?t=7

Tiistaina 7.4. klo 15 Surunauhan suorassa podcastissa aiheena itsetuhoisen ihmisen ajattelu ja itsemurhat Suomessa. Aihepiirin parissa pitkään työskennellyt kriisityöntekijä Harri Sihvola avaa näkökulmia siihen, millä tavalla itsemurhaa suunnitteleva ajattelee. Hän kertoo myös itsemurhien nykytilanteesta Suomessa ja itsemurhien ehkäisykeskuksen toiminnasta.

Lähetys kuunneltavissa: https://facebook.com/surunauha

 

Chat-ryhmät Tukinetissä joka tiistai

Surunauha ry:n chatit itsemurhan tehneiden läheisille Tukinetissä tiistaisin klo 18–20:

Chat-ryhmiä ohjaavat Surunauhan työntekijät ja/tai vapaaehtoiset vertaistukijat. Voit osallistua chattiin ilman ennakkoilmoittautumista. Muistathan kuitenkin ensin rekisteröityä Tukinettiin tästä: https://tukinet.net/rekisteroidy/.

Vertaistukijan soittoa voi pyytää tämän lomakkeen kautta:
https://fi.surveymonkey.com/r/tukipuhelu

Voit myös soittaa Surunauhan toimistolle arkisin klo 9–15 numeroon 044 751 9916.

Lisäksi nettisivuilta löytyy läheisten kertomuksia sekä lehtiarkisto, josta löytyvät aiemmin ilmestyneet Surunauhan jäsenlehdet.

Surunauhan keskustelualue

Haluaisitko jakaa ajatuksiasi, tunteitasi ja kokemuksiasi aiheesta muiden saman kokeneiden kanssa tai löytää vaikka yhden saman kokeneen, jonka kanssa viestitellä? Täällä voit keskustella asiasta nimimerkillä vertaistuellisessa seurassa.

Voit kertoa esimerkiksi siitä, mitä on tapahtunut ja milloin, mikä sinua erityisesti mietityttää tai askarruttaa, millaiset keinot ovat auttaneet sinua selviytymään surussa tai millaista elämä ja arki on nyt.

Keskustelualuetta valvolvat ja kommentoivat myös Surunauhan koulutetut nettivertaiset, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Valitse nimimerkki ja tule juttelemaan!