Jos haluaisit puhua jonkun kanssa juuri nyt, voit soittaa arkisin klo 9–15 numeroihin 📞044 751 9916 (Teppo)
tai 📞044 977 9428 (Liisa), tai ympärivuorokautiseen MIELI ry:n kriisipuhelimeen 09 2525 0111.

Jäsenten päivä

Surunauha ry järjestää vuosittain jäsenilleen jäsenten päivän, jonka ohjelmassa on esimerkiksi ajatuksia herättäviä luentoja ja erilaisia virkistyksellisiä aktiviteetteja. Tapahtuma ei sisällä varsinaista vertaistuellista ohjelmaa, ja soveltuukin erityisen hyvin heille, joilla menetyksestä on kulunut jo jonkin aikaa. Päivä järjestetään vuosittain eri paikkakunnilla.

Vuoden 2021 jäsenten päivä 18.9. Helsingissä:
4.48 Psychosis – näytelmä sukupuolesta, identiteetistä ja mielenterveysongelmista

PAIKKA: Koko Teatteri, Hämeentie 3, 00530 Helsinki
AIKA: 18.9. klo 14.00
ILMOITTAUTUMINEN: https://pokka.kukunori.fi/surunauha/jäsentenpaiva
OMAKUSTANNEHINTA:
 8e/ lippu

Surunauhan jäsenten päivä toteutetaan vuonna 2021 yhteisellä teatterinäytöksellä. Jäsenten päivä ei sisällä varsinaista vertaistuellista ohjelmaa, ja soveltuukin erityisen hyvin heille, joilla menetyksestä on kulunut jo jonkin aikaa.

Syyskuussa KokoTeatterilla ensi-iltansa saa Sarah Kanen näytelmä 4.48 Psychosis. Esitys kuvailee kokemusta siitä, miten mieli ja keho vajoavat masennukseen.  Näytelmä on tuonut lohtua ympäri maailmaa sekä mielenterveysongelmia poteville, kuntoutujille, heidän läheisilleen sekä läheisensä menetyksestä toipuville. Näytelmä on brittiläisen näytelmäkirjailijan Sarah Kanen viimeinen näytelmä, jonka hän kirjoitti taistellessaan toistuvien masennusjaksojen kanssa. Näytelmä kertoo sukupuolesta, identiteetistä ja mielenterveysongelmista sekä kommentoi myös masennuslääkkeiden markkinoita ja myyntiä. Kanen teksti on runollista ja voimakasta.

Lavalla nähdään helsinkiläiset Sara-Maria Heinonen ja Katimari Niskala. Ohjaaja Moe Mustafa itse on syntynyt Kuwaitissa palestiinalaisten vanhempien luona, kasvanut Jordaniassa ja asunut Suomessa vuodesta 2010. “Toivon, että tämän näytelmän myötä ihmiset alkaisivat puhumaan enemmän masennuksesta”, kertoo Mustafa. Näytöksen jälkeen keskustelua illan herättämistä tunnelmista ja ajatuksista. Voit lukea lisää näytelmästä täältä.

Teatteri ottaa huomioon yleisömäärän suhteen annettuja ajantasaisia kokoontumismääräyksiä sekä turvavälejä. Katsomokapasiteetista käytössä on vain kolmasosa, jotta voidaan tarjota mahdollisimman turvallinen osallistuminen kaikille. Illan omakustannehinta on 8 e, laskutamme ilmoittautuneilta lipun ilmoittautumisen jälkeen.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

 

Vuoden 2019 jäsenten päivä 16.11. Oulussa

PAIKKA: hotelli Scandic Oulu City, Oulu.
AIKA: 16.11. klo 11-1630
ILMOITTAUTUMINEN: ilmoittautuminen päättynyt 30.10.

Vuosittain järjestettävä jäsenten päivä järjestetään vuonna 2019 Oulussa yhdessä muiden surujärjestöjen – Huoma ry, Käpy ry ja Suomen nuoret lesket ry – kanssa. Jäsenten päivä ei sisällä varsinaista vertaistuellista ohjelmaa, ja soveltuukin erityisen hyvin heille, joilla menetyksestä on kulunut jo jonkin aikaa.

Päivän työpajojen aiheina ovat luova kirjoittaminen (ohjaajana työnohjaaja, toimintaterapeutti Minna Koivula) sekä lempeä suhtautuminen kehoon hektisessä maailmassa (joogaopettaja Krista Snellman-Vartiainen). Luennoimassa jäsenten päivässä on Jonna Pulkkinen aiheella Kotvimisen vallankumous. Kotviminen on tarpeellista vitkastelua, joka vaikuttaa hyvinvointiimme. Jonna Pulkkinen on Oulussa asuva vapaa kirjailija ja toimittaja, joka on mm. toimittanut yhdessä Katariina Vuoren kanssa kirjan Kourallinen tabuja: kertomuksia itsemurhasta.

Omavastuuosuus päivästä on 10€, ja se sisältää kahvitukset, buffet-lounaan sekä ohjelman. Tiedot omavastuuosuuden maksamista varten saat lähempänä ajankohtana.

Jos haluat majoittua Oulussa, voit varata huoneen Scandic Oulu Citystä alennettuun hintaan suoraan hotellin vastaanotosta sähköpostilla oulucity@scandichotels.com tai puhelimella 08 5431 000 varauskoodia HUO151119 käyttämällä 1.11.2019 mennessä. Huoneet maksetaan itse paikan päällä.
Huoneiden alennetut hinnat: 1 hh 109€, 2 hh 129 €, 3 hh 149 €.
HUOMAATHAN, että Surunauha ry ei järjestä majoitusta eikä korvaa matkoja, vaan näistä sinun tulee huolehtia itse.

ILMOITTAUTUMINEN päättynyt 30.10.2019

Lämpimästi tervetuloa mukaan! 🙂