Jos haluat keskustella tilanteestasi, soita Surunauhan numeroon 044 977 9428 (ark. 9-15). Ympärivuorokautinen MIELI ry:n kriisipuhelin palvelee numerossa 09 2525 0111.

Jäsenten päivä

Surunauha ry järjestää vuosittain jäsenilleen jäsenten päivän, jonka ohjelmassa on esimerkiksi ajatuksia herättäviä luentoja ja erilaisia virkistyksellisiä aktiviteetteja. Tapahtuma ei sisällä varsinaista vertaistuellista ohjelmaa, ja soveltuukin erityisen hyvin heille, joilla menetyksestä on kulunut jo jonkin aikaa. Päivä järjestetään vuosittain eri paikkakunnilla.

 

 

Vuoden 2022 jäsenten päivä 10.12. Helsingin Kaapelitehtaalla

AIKA:  10.12. klo 11-13
PAIKKA: Valokuvataiteen museo, Helsingin Kaapelitehdas.
ILMOITTAUDU: https://forms.gle/8nK2zpHxC9kSUaWY7

Jäsenten päivässä 10.12. mennään museoon jaettujen muistojen äärelle. Surunauha tarjoaa osallistujien museoliput, kuljetaan yhdessä näyttelyä läpi, mahdollisuus pohtia näyttelyn teemoja vertaisseurassa.

“Robert F. Kennedyn viimeinen matka – jaettu muisto näyttely vie 1960-luvun Yhdysvaltoihin, tiettyyn hetkeen ja paikkaan historiassa, muistuttaen valokuvan asemasta muistojen ja kollektiivisen muistamisen välikappaleena.

Robert Kennedyn ruumista kuljettanut juna taittoi matkaa New Yorkista Washingtoniin kesäkuussa 1968. Tuhannet ihmiset kerääntyivät reitin varrelle osoittamaan kunnioitusta ja jättämään jäähyväiset murhatulle senaattorille. Suru kokosi ihmiset yhteen, kuten poikkeukselliset tapahtumat usein tekevät. Tunne hetken historiallisuudesta oli läsnä. Vuosikymmeniä myöhemmin taiteilija Rein Jelle Terpstra kiinnostui Fuscon virallisesta kuvasarjasta. Terpstran huomio kiinnittyi erityisesti radan varteen kokoontuneen surevien joukon monimuotoisuuteen. Kuvissa näkyy poikkileikkaus yhdysvaltalaisesta yhteiskunnasta: erilaisia ihmisiä, kaupunkilaisia ja maalaisia, jotka tuijottavat hitaasti ohikulkevaa junaa. Nämä lumoutuneet ihmiset herättivät Terpstran mielenkiinnon. Mitä he katsoivat ja näkivät?  Monissa Fuscon valokuvissa näkyi sivustakatsojia, jotka kameroilla, ja jopa filmikameroilla, yrittivät tallentaa tämän merkityksellisen historiallisen hetken.

Ainoa tapa selvittää, mitä nämä ihmiset näkivät, oli katsoa heidän kameroidensa läpi ja etsiä heidän näkökulmansa: valokuvat ja filminauhat Robert Kennedyn hautajaisjunasta. Terpstra julkaisi ilmoituksia lehdissä ja sosiaalisessa mediassa sekä kiersi ovelta ovelle reitin varrella, jota juna oli kulkenut. Keräämistään muistoista, valokuvista ja kaitafilminauhoista Terpstra uudelleenrakensi muistojunan historiallisen matkan. Näyttely rakentuu vastakkaisista katseen suunnista. Fuscon viralliset kuvat näyttävät meille radanvarteen kerääntyneet ihmiset. Kotialbumien kuvat ja kaitafilmit edustavat läsnäolleiden saattajien yksityisiä muistoja ja kokemuksia.

Valokuvien ottamisessa ja jakamisessa moni asia on muuttunut sitten 1960-luvun, mutta edelleen valokuvan asema muistelun välikappaleena on ainutlaatuinen. Näyttely kehottaa pohtimaan tunteiden sosiaalisuutta sekä jaettujen muistojen merkitystä. Yhdessä koettu suru voi antaa mahdollisuuden tuntea julkisesti, aikana, jona surun kokeminen on usein piilotettu ovien taakse, yksityiseksi.”

Vuoden 2021 jäsenten päivä 27.11. Verkossa:

PAIKKA: Verkossa Zoom-alustalla
AIKA: LA 27.11. klo 11.00-14.00
ILMOITTAUTUMINEN: https://pokka.kukunori.fi/surunauha/jasentenpaiva

Surunauhan jäsenten päivä toteutetaan vuonna 2021 verkossa Zoom-alustalla. Jäsenten päivä ei sisällä varsinaista vertaistuellista ohjelmaa, ja soveltuukin erityisen hyvin heille, joilla menetyksestä on kulunut jo jonkin aikaa. Linkki jäsenten päivään lähetetään ilmoittautuneille päivää ennen tapahtumaa.

JÄSENTEN PÄIVÄN TEEMA:

OMAN ELÄMÄN ARKKITEHTI – Sisustusseikkailulla kohti omannäköistä elämää

Päivän aikana kuulet Oman Elämän Arkkitehti-menetelmästä, joka on yhdistelmä hyvinvointia lisäävää kodin sisustamista ja elämän uudelleen suuntaamista.

Teemoja ovat mm:

Hyvinvoinnin lisääminen pienillä rutiinien muutoksilla

Omien vahvuuksien tunnistaminen oman kodin kautta

Arjen liinittäminen

Alustuksen pohjalta pääset tekemään harjoituksia ja jakamaan oivalluksesi toisten kanssa. Suunnittelemme myös sisustusseikkailu-kartan, jonka avulla pääset käsiksi unelmiesi todeksi elämiseen välittömästi. Minkä toistaiseksi toteutumattoman unelman sinä haluaisit toteuttaa?

Oman Elämän Arkkitehti-menetelmästä kertoo Melina, Surunauhan toimistoassistentti, sosionomi (Amk) ja sisustusseikkailija.

Tule mukaan kuulemaan ja jakamaan vertaistarinoita sekä omia tulevaisuutesi haaveita!

 

Vuoden 2019 jäsenten päivä 16.11. Oulussa

PAIKKA: hotelli Scandic Oulu City, Oulu.
AIKA: 16.11. klo 11-1630
ILMOITTAUTUMINEN: ilmoittautuminen päättynyt 30.10.

Vuosittain järjestettävä jäsenten päivä järjestetään vuonna 2019 Oulussa yhdessä muiden surujärjestöjen – Huoma ry, Käpy ry ja Suomen nuoret lesket ry – kanssa. Jäsenten päivä ei sisällä varsinaista vertaistuellista ohjelmaa, ja soveltuukin erityisen hyvin heille, joilla menetyksestä on kulunut jo jonkin aikaa.

Päivän työpajojen aiheina ovat luova kirjoittaminen (ohjaajana työnohjaaja, toimintaterapeutti Minna Koivula) sekä lempeä suhtautuminen kehoon hektisessä maailmassa (joogaopettaja Krista Snellman-Vartiainen). Luennoimassa jäsenten päivässä on Jonna Pulkkinen aiheella Kotvimisen vallankumous. Kotviminen on tarpeellista vitkastelua, joka vaikuttaa hyvinvointiimme. Jonna Pulkkinen on Oulussa asuva vapaa kirjailija ja toimittaja, joka on mm. toimittanut yhdessä Katariina Vuoren kanssa kirjan Kourallinen tabuja: kertomuksia itsemurhasta.

Omavastuuosuus päivästä on 10€, ja se sisältää kahvitukset, buffet-lounaan sekä ohjelman. Tiedot omavastuuosuuden maksamista varten saat lähempänä ajankohtana.

Jos haluat majoittua Oulussa, voit varata huoneen Scandic Oulu Citystä alennettuun hintaan suoraan hotellin vastaanotosta sähköpostilla oulucity@scandichotels.com tai puhelimella 08 5431 000 varauskoodia HUO151119 käyttämällä 1.11.2019 mennessä. Huoneet maksetaan itse paikan päällä.
Huoneiden alennetut hinnat: 1 hh 109€, 2 hh 129 €, 3 hh 149 €.
HUOMAATHAN, että Surunauha ry ei järjestä majoitusta eikä korvaa matkoja, vaan näistä sinun tulee huolehtia itse.

ILMOITTAUTUMINEN päättynyt 30.10.2019

Lämpimästi tervetuloa mukaan! 🙂