Surunauhan vertaistukiviikonloppu Vesova

 

Taustaa Surunauhan vertaistukiviikonlopulle

Viikonloppukurssi on tarkoitettu itsemurhan tehneiden läheisille. Mukaan voi lähteä joko yksin tai yhdessä – ystävän, puolison tai vaikka koko perheen voimin. Vertaistukiviikonloppu antaa aikaa ja tilaa puhua vaikeista asioista turvallisessa ilmapiirissä vertaisten kesken. Etsimme yhdessä voimavaroja jaksamisen ja selviytymisen tueksi.

Vertaistukiviikonloppu Vesova on ollut itsemurhan tehneiden läheisten keskuudessa erittäin pidetty, lämminhenkinen ja yhteisöllinen tapahtuma. Vesova on valtakunnallinen ja siihen voi hakea asuinpaikkakunnasta riippumatta.

 

Vertaistukiviikonloppu Vesova 2017

Tänä vuonna järjestetään kaksi erillistä vertaistukiviikonloppua.

Vesova Rokua 4.-6.8.2017 järjestetään Rokua Health & Spa:n tiloissa. Rokua sijaitsee n. 80 km päässä Oulusta ja 110 km Kajaanista. Hae mukaan lomakkeella täällä. Kurssi on täysi, ilmoittautua voi vielä varasijapaikoille. Jo hakeneisiin ollaan yhteydessä kesäkuun aikana. (päivitetty 6.6.17)

Vesova Kiipula 22.-24.9.2017 järjestetään Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskuksen tiloissa. Kiipula sijaitsee Turengissa, n. 90 km päässä Helsingistä. Hae mukaan lomakkeella täälläKurssi on täysi, ilmoittautua voi vielä varasijapaikoille. Jo hakeneisiin ollaan yhteydessä kesäkuun aikana. (päivitetty 6.6.17)

Vertaistukiviikonloppumme sisältää mm.

 • ohjattua työskentelyä vertaistukiryhmissä
 • ammattilaisohjattuja työpajoja ja luentoja
 • läheisensä menettäneen kokemuspuheenvuoro
 • lapsille ja nuorille omaa ohjelmaa heidän ikänsä huomioon ottaen
 • pienille lapsille lastenhoitomahdollisuus
 • yhdessäoloa, ulkoilua, saunomista

Vesovan ryhmänohjaajat ovat itsekin läheisensä itsemurhalle menettäneitä, Surunauhan vapaaehtoisia vertaistukijoita, jotka ovat saaneet tehtäväänsä koulutuksen. Lisäksi mukana on mahdollisesti muutama ammatillinen ohjaaja. Järjestämme myös ruotsinkielisen ryhmän, jos tarvetta on.

Viikonlopun sisältöä on kehitetty vuosien saatossa osallistujien toiveiden pohjalta. Jokaisesta Vesovasta muokkautuu osallistujiensa näköinen, yhteisöllinen tapahtuma, joka on saamamme palautteen perusteella ollut tärkeä tukimuoto surussa jaksamiseen. Vertaistukiviikonloppuun voi osallistua, vaikka olisi ollut jo aiemmin mukana, jos paikkoja riittää. Etusijalla ovat ensikertalaiset.

Ohjelma ja aikataulu

Vertaistukiviikonloppu alkaa perjantaina n. klo 17 (tarkka aika vahvistetaan vielä osallistujille) ilmoittautumisella, majoittautumisella ja ruokailulla. Viikonlopun ohjelmaa rytmittävät ruokailut ja välipalat. Ohjatun ohjelman lisäksi osallistujilla on mahdollisuus mm. saunoa ja ulkoilla. Sunnuntaina ohjelma päättyy lähtökahveihin noin klo 15. Osallistujat saavat tarkemman ohjelman paikan päällä.

Omavastuuhinta

Surunauhan jäsenille koko viikonlopun omavastuuhinta:

 • aikuiset 110 €/hlö kahden hengen huoneessa
 • lapset 3-17 v. 55 €/hlö, alle 3-vuotiaat maksutta
 • yhden hengen huoneen lisäveloitus 50 €

Ei-jäsenille koko viikonlopun omavastuuhinta:

 • aikuiset 170 €/hlö kahden hengen huoneessa
 • lapset 3-17 v. 85 €/hlö, alle 3-vuotiaat maksutta
 • yhden hengen huoneen lisäveloitus 50 €

Hinnat sisältävät ohjelman sekä täysihoidon ruokineen ja majoituksineen koko viikonlopulle. Sosiaalitoimistot ja seurakunnat ovat myöntäneet avustuksia osallistumis- ja matkakustannuksiin. Avustussuosituksen ja valmiin anomuspohjan voit pyytää meiltä ilmoittautumisen yhteydessä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu vertaistukiviikonloppuun 4.-6.8.2017 Rokualle tästäKurssi on täysi, ilmoittautua voi vielä varasijapaikoille. Jo hakeneisiin ollaan yhteydessä lähiaikoina. (päivitetty 6.6.17)
Rokua Health & Spa Hotel, Kuntoraitti 2, 91670 Rokua, www.rokua.com

Ilmoittaudu vertaistukiviikonloppuun 22.-24.9.2017 Kiipulaan tästäKurssi on täysi, ilmoittautua voi vielä varasijapaikoille. Jo hakeneisiin ollaan yhteydessä lähiaikoina. (päivitetty 6.6.17)
Kiipulan koulutus- ja kuntoutuskeskus, Kiipulantie 507, 14200 Turenki, www.kiipula.fi

Apua ilmoittautumiseen voi pyytää Surunauhan toimistolta, p. 040 545 8954. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, etusijalla ovat ensikertalaiset. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 1.8.2017.

Surunauhan jäseneksi?

Jäsenenä saat omavastuuosuudesta alennuksen. Jos et ole vielä jäsenemme, voit liittyä täällä.

Ota yhteyttä:
Surunauha ry:n toimisto
040 545 8954
toimisto@surunauha.net
www.surunauha.net

Lämpimästi tervetuloa mukaan!