040 545 8954 toimisto@surunauha.net

Vertaistukiviikonloppu

Vesova-vertaistukiviikonloppu itsemurhan tehneiden läheisille 20.-22.9.2019

Tulostettava esite

Surunauhan viikonloppukurssi on tarkoitettu itsemurhan tehneiden läheisille. Mukaan voi lähteä joko yksin tai yhdessä – ystävän, puolison tai vaikka koko perheen voimin. Vertaistukiviikonloppu antaa aikaa ja tilaa puhua vaikeista asioista turvallisessa ilmapiirissä vertaisten kesken. Etsimme yhdessä voimavaroja jaksamisen ja selviytymisen tueksi.

Vertaistukiviikonloppu Vesova on ollut itsemurhan tehneiden läheisten keskuudessa erittäin pidetty, lämminhenkinen ja yhteisöllinen tapahtuma. Vesova on valtakunnallinen ja siihen voi hakea asuinpaikkakunnasta riippumatta.

Tämän vuoden vertaistukiviikonloppu järjestetään 20.-22.9.2019 Etelä-Suomessa Karjalohjalla, Lohja Spa & Resort (ent. Kylpylähotelli Päiväkumpu).

Ilmoittautuminen

 

Ohjelma ja aikataulu

Vertaistukiviikonloppu alkaa perjantaina 20.9. n. klo 16 (tarkka aika vahvistetaan vielä osallistujille) ilmoittautumisella ja majoittautumisella. Viikonlopun ohjelmaa rytmittävät ruokailut ja välipalat. Ohjatun ohjelman lisäksi osallistujilla on mahdollisuus mm. saunoa ja ulkoilla. Sunnuntaina 22.9. ohjelma päättyy lähtökahveihin noin klo 15. Osallistujat saavat tarkemman ohjelman paikan päällä.

Ohjelmassa mm.
• ohjattua vertaistukiryhmätyöskentelyä pienryhmissä
• ammattilaisohjattu työpaja / luento
• läheisensä menettäneen kokemuspuheenvuoro
• nuorille oma ryhmä
• lapsille toiminnallista ryhmätyöskentelyä ja/tai keskustelua
• pienille lapsille lastenhoitomahdollisuus
• yhdessäoloa, ulkoilua, saunomista/kylpylä

Omavastuuhinta
Surunauhan jäsenille koko viikonlopun omavastuuhinta:
• aikuiset 110 €/hlö kahden hengen huoneessa
• lapset 4-17 v. 55 €/hlö, alle 4-vuotiaat maksutta
• yhden hengen huoneen lisäveloitus 50 €

Ei-jäsenille koko viikonlopun omavastuuhinta:
• aikuiset 170 €/hlö kahden hengen huoneessa
• lapset 4-17 v. 85 €/hlö, alle 4-vuotiaat maksutta
• yhden hengen huoneen lisäveloitus 50 €

Hinnat sisältävät ohjelman sekä täysihoidon ruokineen ja majoituksineen koko viikonlopulle. Sosiaalitoimistot ja seurakunnat ovat myöntäneet avustuksia osallistumis- ja matkakustannuksiin. Avustussuosituksen ja valmiin anomuspohjan voit pyytää meiltä ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Ilmoittautuminen

Ilmoittautua voi sähköisellä ilmoittautumislomakkeella (linkki myös nettisivuilla): https://surunauha.net/vesova19 tai soittamalla toimistolle: p. 040 545 8954.
Ilmoittautuminen

Olemme yhteydessä kaikkiin hakijoihin, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, etusijalla ovat ensikertalaiset. Viimeinen ilmoittautumispäivä on 1.8.2019. Järjestämme mahdollisesti kimppakyydityksen, ilmoittautumislomakkeessa kysytään tarvetta.


 

UUTTA: Jatko-Vesova jo aiemmin Vesova-viikonloppuun osallistuneille

Aika ja paikka: 18.-19.5.2019 Hotel Helka, Helsinki

Osallistujien toiveesta järjestämme jatko-Vesova viikonlopun itsemurhan tehneiden läheisille. Vertaistukiviikonloppu on tarkoitettu aiemmin Vesovaan osallistuneille ja heille, joiden menetyksestä on kulunut jo hieman aikaa. Soitamme kaikille ilmoittautuneille.

Surunauha tarjoaa viikonloppuna la ja su lounaat ja päiväkahvit. Muuten viikonloppu on omakustanteinen osallistujille.

Jatko-Vesovaan ilmoittautuminen tästä: https://fi.surveymonkey.com/r/jatkovesova2019

Otathan yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää! Toimiston yhteystiedot: 040 545 8954 / vertaistuki@surunauha.net

 


 

Perhekurssi

Suomen Mielenterveysseura järjesti yhteistyössä Surunauhan kanssa perhekurssin kesäkuussa 2018 ja helmikuussa 2019 (osa 2). Intensiiviryhmä oli tarkoitettu perheille (lesket ja heidän alle 18 v. lapset), joissa toinen vanhempi on kuollut itsemurhan kautta.

 

Surunauha ry sosiaalisessa mediassa: