Jos haluat keskustella tilanteestasi, soita Surunauhan numeroon 044 977 9428 (ark. 9-15). Ympärivuorokautinen MIELI ry:n kriisipuhelin palvelee numerossa 09 2525 0111.

Vertaistukijaksi itsemurhan tehneiden läheisille

Hae mukaan Surunauhan suurisydämisten vertaistukijoiden joukkoon!

Vertaisena tukeminen antaa merkitystä, ja jokaiselle löytyy oma tapa tukea: kahden kesken, verkossa tai ryhmässä.

Voit hakea koulutukseemme, jos omasta menetyksestäsi on kulunut aikaa vähintään vuosi, ja elämäntilanteesi nyt on sellainen, että jaksat olla rinnallakulkijana vastaavan kokeneille. Vertaistukijamme saavat tehtäväänsä tukea ja lisäkoulutusta työnohjauksesta sekä työntekijöiltä Surunauhan toimistolta. Järjestämme myös täydennyskoulutusta, tapaamisia ja yhteisiä viikonloppuja kaikille vertaistukitehtävissä toimiville. Koulutukseen osallistuminen edellyttää Surunauhan jäsenyyttä. Jos et ole vielä jäsen, voit liittyä jäseneksi tästä.

Osaavat ja lämminhenkiset henkilöt opastamassa ja neuvomassa uutta vertaistukijaa, on ollut ihanaa saada olla osa tätä porukkaa! Koulutukset ja toimiston tuki vertaistukijoille ihan parasta!
Vertaistukija
Surunauha ry

Tässä alla olevalla Surevan kohtaaminen -hankkeen tuottamalla videolla eri surujärjestöjen vertaistukijat keskustelevat vertaistuen merkityksestä. Videolla myös Surunauhan vertaistukijoita! 🙂

Tulevia koulutuksia:

Voit hakea mukaan siihen koulutukseen, joka sinusta tuntuu eniten omalta tavalta tukea.  Jos olet kiinnostunut vapaaehtoisuudesta, mutta et ole vielä varma mihin koulutukseen ja tehtävään haluaisit, voit olla yhteydessä koordinaattoriin, p. 044 751 9916 (myös WhatsApp) tai vertaistuki@surunauha.net

Toivomme vapaaehtoisilta sitoutumista muutaman vuoden ajaksi sekä aktiivista ja oma-aloitteista otetta. Tarjoamme hyvän koulutuksen, rutkasti toimiston työntekijöiden tukea sekä lämpimän vertaistukijoiden yhteisön.<3

Lue lisää koulutuksista klikkaamalla otsikoita alla:

Ryhmänohjaajakoulutus kevät 2024, pidetty
Järjestämme maalis-huhtikuussa 2024 ryhmänohjaajakoulutuksen livenä Helsingissä ja etänä kahtena sunnuntaina Zoom-alustalla. Jos vähänkään mietit osallistumista, ilmoittaudu mukaan! Tarjoamme hyvän koulutuksen, rutkasti toimiston työntekijöiden tukea sekä lämpimän vertaistukijoiden yhteisön.<3
 

Ryhmänohjaajamme edustavat Surunauhaa lähialueellaan: järjestävät omiin aikatauluihinsa sopien vertaistukiryhmiä tai yksittäisiä tilaisuuksia yhdessä alueen muiden vertaistukijoiden kanssa, tiedottavat paikallisesti sekä osallistuvat halutessaan myös valtakunnalliseen vertaistukitoimintaamme, kuten vertaistukiviikonloppu Vesovaan ja verkkoryhmien ja -tilaisuuksien ohjaukseen. Ryhmänohjaajat voivat halutessaan toimia myös puhelinvertaisina ja tukihenkilöinä.

Ryhmänohjaajien koulutus on neljän päivän mittainen: viikonloppu 16.–17.3.2024 Helsingissä (järjestämme hotellimajoituksen ja lounaat) ja kaksi sunnuntaita 24.3. ja 7.4. Zoom-alustalla. Et tarvitse tehtävään aiempaa kokemusta ryhmien ohjaamisesta. Voit hakea koulutukseemme, jos menetyksestäsi on kulunut aikaa vähintään vuosi ja olet valmis tukemaan muita kuunnellen ja vierellä kulkien. Tähän koulutukseen toivomme hakijoita eripuolilta Suomea. Korvaamme osallistujille matkakulut (pääsääntöisesti edullisimman kulkuvälineen mukaan).

 
Haastattelemme kaikki hakijat videopuheluna (esim. Zoom-alustalla).

Toivomme ryhmänohjaajilta sitoutumista muutaman vuoden ajaksi sekä aktiivista ja oma-aloitteista otetta. Tarjoamme hyvän koulutuksen, rutkasti toimiston työntekijöiden tukea sekä lämpimän vertaistukijoiden yhteisön.<3

Lisätietoja Petralta: vertaistuki@surunauha.net, 044 751 9916

Hae mukaan tästä linkistä: 
https://forms.gle/NpvPyQe8SPCFFxkk7

Yksilötuen koulutus kevät 2024, pidetty

Järjestämme uuden puhelinvertaisten ja tukihenkilöiden koulutuksen 6.4.2024 verkossa lauantaipäivänä klo 10–16. Tämän koulutuksen käyneet vapaaehtoiset voivat toimia vertaistukijoina puhelimitse tai kasvotusten tavaten yhteydenottajaa esimerkiksi kävelyllä tai kahvilassa. Jokainen vapaaehtoinen voi valita itselleen parhaiten sopivan tavan tukea.

Vertaistukijat ovat yhteydessä yhteydenottajaan (välitämme yhteydenottoja Surunauhan toimistolta) n. 1–6 kertaa/yhteydenottaja. Puhelimen ja puhelinliittymän vertaistukijat saavat Surunauhalta, ja puhelun voi soittaa itselle parhaiten sopivasta rauhallisesta paikasta. Koulutuksessa käymme läpi yksilötuen perusteet ja harjoittelemme kohtaamista. Et tarvitse aiempaa kokemusta puhelinauttamisesta tai tukihenkilötoiminnasta.

Voit hakea koulutukseen, jos menetyksestäsi on kulunut aikaa vähintään vuosi ja olet valmis tukemaan muita kuunnellen ja vierellä kulkien.<3 Toivomme hakijoita eri puolilta Suomea. Haastattelemme kaikki hakijat videoetäyhteydellä (esim. Zoom-alustalla).

Koulutuksessa:

– käydään läpi surevan kohtaamista
– pohditaan vapaaehtoisen roolia ja jaksamista
– harjoitellaan kohtaamista puhelimessa ja kasvotusten

Toivomme vertaistukijoilta sitoutumista muutaman vuoden ajaksi. Tarjoamme hyvän koulutuksen, rutkasti toimiston työntekijöiden tukea sekä lämpimän vertaistukijoiden yhteisön.<3

Lisätietoja Petralta: vertaistuki@surunauha.net, 044 751 9916

Hae mukaan tästä linkistä: https://forms.gle/HthmC1aGKhQKPPZQ7

Ryhmänohjaajakoulutus Lapin hyvinvointialueella asuville kesäkuussa 2024 - ilmoittaudu nyt
Järjestämme kesäkuussa 2024 ryhmänohjaajakoulutuksen Lapin hyvinvointialueella asuville. Koulutus pidetään etänä Zoomin välityksellä. 
 
Koulutuspäivät ovat:
  • to 30.5. kello 17-18
  • ma 3.6. kello 17-20
  • to 6.6. kello 17-20
  • ma 10.6. kello 17-20
  • la 15.6. kello 10-14.
Tarjoamme hyvän koulutuksen, rutkasti toimiston työntekijöiden tukea sekä lämpimän vertaistukijoiden yhteisön.<3 

Ryhmänohjaajamme edustavat Surunauhaa lähialueellaan: järjestävät omiin aikatauluihinsa sopien vertaistukiryhmiä tai yksittäisiä tilaisuuksia yhdessä alueen muiden vertaistukijoiden kanssa, tiedottavat paikallisesti sekä voivat osallistua myös valtakunnalliseen vertaistukitoimintaamme, kuten vertaistukiviikonloppu Vesovaan ja verkkoryhmien ja -tilaisuuksien ohjaukseen. 

Ryhmänohjaajat voivat halutessaan toimia myös puhelinvertaisina ja tukihenkilöinä.

Et tarvitse tehtävään aiempaa kokemusta ryhmien ohjaamisesta. Voit hakea koulutukseemme, jos menetyksestäsi on kulunut aikaa vähintään vuosi ja olet valmis tukemaan muita kuunnellen ja vierellä kulkien. Tähän koulutukseen toivomme hakijoita erityisesti Lapin hyvinvointialueelta. Voit hakea mukaan, vaikka asuisit jossakin muualla. 

Haastattelemme kaikki hakijat videopuheluna (esim. Zoom-alustalla).

Toivomme ryhmänohjaajilta sitoutumista muutaman vuoden ajaksi sekä aktiivista ja oma-aloitteista otetta. 

Lisätietoja Petralta: vertaistuki@surunauha.net, 044 751 9916

Hae mukaan tästä linkistä: 
https://forms.gle/5jiCTFPCKBbAHxS18

Tämä koulutus järjestetään Lapin hyvinvointialueen avustuksella. 

Täydennyskoulutusta vertaistukijoille

Surunauha järjestää toiminnassa mukana oleville vertaistukijoille myös täydennyskoulutusta, jossa on mahdollista saada työnohjausta ja tukea, kehittää yhdessä vertaistukitoimintaa sekä tavata muita vertaistukijoita ja jakaa ajatuksia. Lisäkoulutuksia ovat mm.

  • Surukonferenssi
  • Surujärjestöjen työnohjauksellinen virkistysviikonloppu vertaistukijoille
  • Muut, paikalliset täydennyskoulutusmahdollisuudet, joihin osallistuminen suunnitellaan yhdessä työntekijöiden kanssa.
  • Lisäksi kaikille toiminnassa aktiivisesti mukana oleville vertaistukijoille järjestetään ammatillista työnohjausta omalla alueellaan.