040 545 8954 toimisto@surunauha.net

Koulutus

Vertaistukijaksi läheisen itsemurhan kohdanneille

 

Oletko menettänyt läheisesi itsemurhan kautta, ja haluaisit nyt auttaa muita saman kokeneita? Hae mukaan Surunauhan suurisydämisten vertaistukijoiden joukkoon! Surunauhan vapaaehtoiset vertaistukijat ovat rinnallakulkijoita, joilla on itsellään kokemus läheisen itsemurhasta ja jotka ovat käyneet vertaistukijan koulutuksen. 

 

Järjestämme vuosittain vertaistukiryhmänohjaajan koulutuksen, tukihenkilökoulutuksen, puhelinvertaistukijan koulutuksen sekä nettivertaisten koulutuksen. Kouluttajina toimivat alan ammattilaiset, esim. psykoterapeutit ja ryhmäprosessien kouluttajat sekä Surunauha ry:n työntekijät. Koulutus antaa hyvät valmiudet vertaistukijan tehtävään. Uusien vertaistukijoidemme koulutuksiin mahtuu vuosittain yhteensä noin 15-20 koulutettavaa vuosibudjetistamme riippuen. Lisäksi järjestämme täydennyskoulutuksia tehtävissä jo toimiville vertaistukijoille. Tulevista koulutuksista ja niihin hakemisesta voit lukea lisää alta. Koulutukset ovat osallistujille maksuttomia, ja korvaamme niistä aiheutuvat matkakulut osallistujille. Kustannuksista vastaavat STEA ja Surunauha ry.

Voit hakea koulutukseemme, jos omasta menetyksestäsi on kulunut aikaa vähintään vuosi, ja elämäntilanteesi nyt on sellainen, että jaksat auttaa muita saman kokeneita. Vertaistukijan tehtävät ovat vapaaehtoisia eikä niistä makseta palkkaa. Vertaistukijamme saavat tehtäväänsä tukea työnohjauksesta sekä työntekijöiltä Surunauhan toimistolta. Järjestämme myös täydennyskoulutusta ja tapaamisia vertaistukitehtävissä toimiville. Koulutukseen osallistuminen edellyttää Surunauhan jäsenyyttä. Jos et ole vielä jäsen, hae jäseneksemme.

Jos olet kiinnostunut muusta vapaaehtoistoiminnastamme, esimerkiksi työryhmiemme tai hallituksemme jäsenenä toimimisesta, ota yhteyttä toimistollemme.

Lisätietoja koulutuksista saat tarvittaessa myös Surunauhan toimistolta, p. 044 751 9916 (arkisin klo 9-15) tai vertaistuki@surunauha.net.

 

 

Tulevia koulutuksia:

 

Puhelintukihenkilökoulutus 2020

Järjestämme uuden puhelintuen koulutuksen syksyllä 2019 tai alkuvuodesta 2020. Kerromme lisää aikataulusta suunnittelun edetessä. Puhelinvertaistukijamme soittavat n. 1-5 puhelua yhteydenottajille kuukaudessa omiin aikatauluihin sopien. Puhelimen ja puhelinliittymän vertaistukijat saavat Surunauhalta, ja puhelun voi soittaa itselle parhaiten sopivasta rauhallisesta paikasta. Koulutuksessa käymme ammattilaisen johdolla läpi puhelinauttamisen perusteet, etkä tarvitse aiempaa kokemusta puhelinauttamisesta. Voit hakea koulutukseemme, jos menetyksestäsi on kulunut aikaa vähintään vuosi ja olet valmis tukemaan muita kuunnellen ja vierellä kulkien. Toivomme hakijoita eri puolilta Suomea.

Hae ensi vuoden koulutukseen tästä.

KÄYNNISSÄ: Ryhmänohjaajakoulutus, 2.-3.2.2019 ja 30.-31.3.2019

Järjestämme uusien ryhmänohjaajien koulutuksen keväällä 2019 Helsingissä kahden viikonlopun mittaisena 2-3.2. ja 30.-31.3. Ryhmänohjaajamme edustavat Surunauhaa lähialueellaan: järjestävät omiin aikatauluihinsa sopien vertaistukiryhmiä tai yksittäisiä tilaisuuksia yhdessä alueen muiden vertaistukijoiden kanssa, tiedottavat paikallisesti sekä osallistuvat halutessaan myös valtakunnalliseen vertaistukitoimintaamme, kuten vertaistukiviikonloppu Vesovaan. Ryhmänohjaajat voivat halutessaan toimia myös puhelinvertaistukijoina ja tukihenkilöinä. Ryhmänohjaajien koulutus on kahden viikonlopun mittainen. Et tarvitse tehtävään aiempaa kokemusta ryhmien ohjaamisesta. Voit hakea koulutukseemme, jos menetyksestäsi on kulunut aikaa vähintään vuosi ja olet valmis tukemaan muita kuunnellen ja vierellä kulkien. Toivomme hakijoita eri puolilta Suomea.

Tämä koulutus on täynnä, mutta järjestämme uuden koulutuksen taas keväällä 2020. Lue lisää ja hae mukaan ensi vuoden koulutukseen tästä.

 

Täydennyskoulutusta vertaistukijoille

 

Surunauha järjestää toiminnassa jo mukana oleville vertaistukijoilleen täydennyskoulutusta. Koulutuksissa on mahdollista saada työnohjausta ja tukea, kehittää yhdessä vertaistukitoimintaa sekä tavata muita vertaistukijoita ja jakaa ajatuksia. Pidämme koulutuksia myös yhteistyössä muiden surujärjestöjen kanssa. Vuoden 2019 täydennyskoulutusmahdollisuudet vertaistukijoillemme olivat:

 

Aiemmat koulutukset:

 

Puhelintukihenkilökoulutus / Tukihenkilökoulutus (osa 2) 16.2.2019

Järjestimme uuden puhelintukihenkilökoulutuksen 16.2. 2019. Puhelinvertaistukijamme soittavat n. 1-5 puhelua yhteydenottajille kuukaudessa omiin aikatauluihin sopien. Puhelimen ja puhelinliittymän vertaistukijat saavat Surunauhalta, ja puhelun voi soittaa itselle parhaiten sopivasta rauhallisesta paikasta. Koulutuksessa käymme ammattilaisen johdolla läpi puhelinauttamisen perusteet, etkä tarvitse aiempaa kokemusta puhelinauttamisesta. Voit hakea koulutukseemme, jos menetyksestäsi on kulunut aikaa vähintään vuosi ja olet valmis tukemaan muita kuunnellen ja vierellä kulkien. Toivomme hakijoita eri puolilta Suomea.

 

Tukihenkilökoulutus (osa 1), 2018

Järjestimme uuden tukihenkilökoulutuksen 8.12.2018 Helsingissä. Tukihenkilömme ovat vertaistukena puhelimitse ja kasvokkain omiin aikatauluihin sopien. Puhelimen ja puhelinliittymän vertaistukijat saavat Surunauhalta. Koulutus on kaksiosainen (puhelintukihenkilökoulutus muodostaa osan 2) ja antaa valmiudet tehtävään, etkä tarvitse aiempaa kokemusta tukihenkilötoiminnasta. Voit hakea koulutukseemme, jos menetyksestäsi on kulunut aikaa vähintään vuosi ja olet valmis tukemaan muita kuunnellen ja vierellä kulkien.

 

Nettivertaisten koulutus, syksy 2018

Järjestimme uusien nettivertaisten koulutuksen 7.11.2018 Helsingissä. Koulutuksesta valmistui kaksi uutta nettivertaista.

 

Ryhmänohjaajakoulutus, kevät 2018

Järjestimme uusien ryhmänohjaajien koulutuksen 17.-18.3. ja 19.-20.5.2018 Helsingissä. Koulutuksesta valmistui 13 uutta ryhmänohjaajaa.

 

 

Kokemuskouluttajien koulutus

Kokemuskouluttajien koulutuksesta vastaa nykyään surujärjestöjen yhteinen Surevan kohtaaminen -hanke. Lisätietoja täältä: https://www.surevankohtaaminen.fi

 

Surunauha ry sosiaalisessa mediassa: