Surunauhan vertaistukijoiden kouluttaminen

Oletko kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena vertaistukijanamme? Surunauha järjestää jäsenilleen koulutusta, joka antaa valmiuksia toimia yhdistyksen vertaistukitehtävissä.

Järjestämme vuosittain kahden viikonlopun pituisen vertaistukiryhmänohjaajan koulutuksen sekä lyhyempiä, yhden tai kahden päivän pituisia koulutuksia muihin vertaistukitehtäviimme. Kouluttajina toimivat alan ammattilaiset, esim. psykoterapeutit ja ryhmäprosessien kouluttajat sekä Surunauhan työntekijät, hiukan tehtävänkuvasta ja koulutuksesta riippuen. Uusien vertaistukijoidemme koulutuksiin mahtuu vuosittain yhteensä noin 10-20 koulutettavaa vuosibudjetistamme riippuen. Lisäksi järjestämme täydennyskoulutuksia tehtävissä jo toimiville vertaistukijoille. Tulevista koulutuksista ja niihin hakemisesta voit lukea lisää alta.

Voit hakea koulutukseemme, jos omasta menetyksestäsi on kulunut aikaa vähintään vuosi, ja elämäntilanteesi nyt on sellainen, että jaksat auttaa muita saman kokeneita. Vertaistukijan tehtävät ovat vapaaehtoisia eikä niistä makseta palkkaa. Vertaistukijamme saavat tehtäväänsä tukea työnohjauksesta sekä työntekijöiltä Surunauhan toimistolta. Järjestämme myös täydennyskoulutusta ja tapaamisia vertaistukitehtävissä toimiville. Edellytämme kaikilta vapaaehtoisiltamme osallistumista järjestämäämme työnohjaukseen ja koulutukseen sekä sitoutumista vapaaehtoisen vertaistukijan tehtävään. Koulutukseen osallistuminen edellyttää Surunauhan jäsenyyttä. Jos et ole vielä jäsen, hae jäseneksemme.

Jos olet kiinnostunut muusta vapaaehtoistoiminnastamme, esimerkiksi työryhmiemme tai hallituksemme jäsenenä toimimisesta, ota yhteyttä toimistollemme. Tällä hetkellä tarvitsemme apua esim. jäsenlehden toimittamisessa.

 

Haku käynnissä: tukihenkilökoulutus 30.9.2017

Oletko menettänyt läheisesi itsemurhan kautta ja haluaisit antaa vertaistukea toisille saman kokeneille? Tarvitsemme uusia vertaisia henkilökohtaisiksi tukihenkilöiksi. Voit hakea koulutukseemme, jos menetyksestäsi on kulunut aikaa vähintään vuosi ja olet mielestäsi valmis tukemaan muita kuunnellen ja vierellä kulkien. Tällä hetkellä tukihenkilötarvetta on erityisesti pääkaupunkiseudulla, mutta myös muilla alueilla ympäri Suomea. Naisten lisäksi myös miehiä tarvitaan mukaan!

Järjestämme tehtävään koulutuksen Helsingissä 30.9.2017. Koulutuksen tavoitteena on tarjota tietoa ja valmiuksia toimia vapaaehtoisena yhdistyksen tukihenkilönä sekä opastaa käytäntöihin Surunauhassa. Lue lisää koulutuksesta ja hae mukaan tästä.

 

Haku käynnissä: ryhmänohjaajakoulutus, kevät 2018

Edellinen uusien ryhmänohjaajien koulutus järjestettiin 18.-19.2. ja 6.-7.5.2017 Helsingissä ja koulutuksesta valmistui kymmenen uutta ryhmänohjaajaa eri puolille Suomea. Seuraava koulutus järjestetään näillä näkymin keväällä 2018. Lue lisää ja hae mukaan koulutukseen tästä.

 

Puhelintukihenkilökoulutus 17.2.2018

Edellinen puhelintuen koulutus järjestettiin 25.3.2017 Helsingissä yhteistyössä Suomen nuoret lesket ry:n kanssa ja koulutuksen kävi viisi surunauhalaista. Seuraava puhelintuen koulutus järjestetään 17.2.2018 Oulussa ja se on neljän surujärjestön yhteinen koulutus. Haku avataan syksyn aikana.

 

Nettivertaisten koulutus 29.5.2017

Järjestimme koulutuksen 29.5.2017 Helsingissä ja koulutuksesta valmistui viisi uutta nettivertaista keskustelualueellemme. Tulevista mahdollisista koulutuksista tiedotamme täällä.

 

Kokemuskouluttajien koulutus, kevät 2017

Järjestimme kokemuskouluttajien koulutuksen 1.–2.4.2017 Jyväskylässä yhteistyössä surujärjestöjen (Huoma ry, KÄPY ry, Suomen nuoret lesket ry, Surunauha ry) kanssa. Koulutuksen suoritti neljä surunauhalaista ja yhteensä 15 surujärjestöjen jäsentä. Koulutus oli pilottikoulutus ja siitä saatiin hyvää palautetta. Olemme hakeneet rahoitusta tuleviin koulutuksiin aihepiirin ympärillä ja odotamme rahoituspäätöstä, joka selviää joulukuun 2017 lopulla. Seuraavista mahdollisista koulutuksista tiedotamme sen jälkeen täällä.


Täydennyskoulutusta vertaistukijoille

Surunauha järjestää toiminnassa jo mukana oleville vertaistukijoilleen täydennyskoulutusta. Koulutuksissa on mahdollista saada työnohjausta ja tukea, kehittää yhdessä vertaistukitoimintaa sekä tavata muita vertaistukijoita ja jakaa ajatuksia. Pidämme koulutuksia myös yhteistyössä muiden surujärjestöjen kanssa. Vuoden 2017 täydennyskoulutusmahdollisuudet vertaistukijoillemme ovat:

  • Surukonferenssi 27.-28.4.2017 Tampereella
  • Työnohjauksellinen koulutusviikonloppu 10.-11.6.2017 Virroilla
  • Muut, paikalliset täydennyskoulutusmahdollisuudet, joihin osallistuminen suunnitellaan yhdessä työntekijöiden kanssa.
  • Lisäksi kaikille toiminnassa aktiivisesti mukana oleville vertaistukijoille järjestetään ammatillista työnohjausta omalla alueellaan.