Surunauhan vertaistukijoiden kouluttaminen

Oletko kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena vertaistukijanamme? Surunauha järjestää jäsenilleen koulutusta, joka antaa valmiuksia toimia yhdistyksen vertaistukitehtävissä.

Järjestämme vuosittain kahden viikonlopun pituisen vertaistukiryhmänohjaajan koulutuksen sekä lyhyempiä, yhden tai kahden päivän pituisia koulutuksia muihin vertaistukitehtäviimme. Kouluttajina toimivat alan ammattilaiset, esim. psykoterapeutit ja ryhmäprosessien kouluttajat sekä Surunauhan työntekijät. Uusien vertaistukijoidemme koulutuksiin mahtuu vuosittain yhteensä noin 15-20 koulutettavaa vuosibudjetistamme riippuen. Lisäksi järjestämme täydennyskoulutuksia tehtävissä jo toimiville vertaistukijoille. Tulevista koulutuksista ja niihin hakemisesta voit lukea lisää alta.

Voit hakea koulutukseemme, jos omasta menetyksestäsi on kulunut aikaa vähintään vuosi, ja elämäntilanteesi nyt on sellainen, että jaksat auttaa muita saman kokeneita. Vertaistukijan tehtävät ovat vapaaehtoisia eikä niistä makseta palkkaa. Vertaistukijamme saavat tehtäväänsä tukea työnohjauksesta sekä työntekijöiltä Surunauhan toimistolta. Järjestämme myös täydennyskoulutusta ja tapaamisia vertaistukitehtävissä toimiville. Koulutukseen osallistuminen edellyttää Surunauhan jäsenyyttä. Jos et ole vielä jäsen, hae jäseneksemme.

Jos olet kiinnostunut muusta vapaaehtoistoiminnastamme, esimerkiksi työryhmiemme tai hallituksemme jäsenenä toimimisesta, ota yhteyttä toimistollemme. Tällä hetkellä tarvitsemme apua esim. jäsenlehden toimittamisessa.

 

Tulevia koulutuksia:

 

Haku käynnissä: Nettivertaisten koulutus 7.11.2018

Järjestämme koulutuksen uusille nettivertaisille 7.11.2017 Helsingissä. Voit hakea koulutukseemme, jos menetyksestäsi on kulunut aikaa vähintään vuosi ja olet valmis tukemaan muita kuunnellen ja vierellä kulkien. Toivomme hakijoita eri puolilta Suomea. Myös lisää miehiä tarvitaan mukaan toimintaan! Jos olet kiinnostunut nettivertaisena toimimisesta, tai haluat kuulla siitä lisää, ota yhteyttä: vertaistuki@surunauha.net, 0447519916 (Teppo Kupias, vapaaehtoistoiminnan koordinaattori).

 

Haku käynnissä: puhelintukihenkilökoulutus 16.2.2019

Järjestämme uuden puhelintuen koulutuksen 16.2. 2019 yhdessä muiden surujärjestöjen kanssa. Voit hakea koulutukseemme, jos menetyksestäsi on kulunut aikaa vähintään vuosi ja olet valmis tukemaan muita kuunnellen ja vierellä kulkien. Toivomme hakijoita eri puolilta Suomea. Myös lisää miehiä tarvitaan mukaan toimintaan! Hae koulutukseen tästä.

 

Haku käynnissä: Ryhmänohjaajakoulutus, kevät 2019

Järjestämme uusien ryhmänohjaajien koulutuksen näillä näkymin keväällä 2019 Helsingissä. Voit hakea koulutukseemme, jos menetyksestäsi on kulunut aikaa vähintään vuosi ja olet valmis tukemaan muita kuunnellen ja vierellä kulkien. Toivomme hakijoita eri puolilta Suomea. Lue lisää ja hae mukaan koulutukseen tästä.

 

 

Täydennyskoulutusta vertaistukijoille

Surunauha järjestää toiminnassa jo mukana oleville vertaistukijoilleen täydennyskoulutusta. Koulutuksissa on mahdollista saada työnohjausta ja tukea, kehittää yhdessä vertaistukitoimintaa sekä tavata muita vertaistukijoita ja jakaa ajatuksia. Pidämme koulutuksia myös yhteistyössä muiden surujärjestöjen kanssa. Vuoden 2018 täydennyskoulutusmahdollisuudet vertaistukijoillemme ovat:

  • Surukonferenssi 19.-20.4.2018 Tampereella
  • Työnohjauksellinen koulutusviikonloppu 24.-25.11.2018 Turussa
  • Muut, paikalliset täydennyskoulutusmahdollisuudet, joihin osallistuminen suunnitellaan yhdessä työntekijöiden kanssa.
  • Lisäksi kaikille toiminnassa aktiivisesti mukana oleville vertaistukijoille järjestetään ammatillista työnohjausta omalla alueellaan.

 

Aiemmat koulutukset:

 

Ryhmänohjaajakoulutus, kevät 2018

Järjestämme uusien ryhmänohjaajien koulutuksen 17.-18.3. ja 19.-20.5.2018 Helsingissä.

 

Tukihenkilökoulutus 30.9.2017

Järjestimme koulutuksen 30.9.2017 Helsingissä ja koulutuksesta valmistui kuusi uutta vertaistukihenkilöä eri puolille Suomea. Tulevista mahdollisista koulutuksista tiedotamme täällä.

 

Nettivertaisten koulutus 29.5.2017

Järjestimme koulutuksen 29.5.2017 Helsingissä ja koulutuksesta valmistui viisi uutta nettivertaista keskustelualueellemme. Seuraava koulutus tehtävään järjestetään vuonna 2018. Tulevista koulutuksista tiedotamme täällä, kun hakuaika alkaa.

 

Kokemuskouluttajien koulutus, kevät 2017

Järjestimme kokemuskouluttajien koulutuksen 1.–2.4.2017 Jyväskylässä yhteistyössä surujärjestöjen (Huoma ry, KÄPY ry, Suomen nuoret lesket ry, Surunauha ry) kanssa. Koulutuksen suoritti neljä surunauhalaista ja yhteensä 15 surujärjestöjen jäsentä. Koulutus oli pilottikoulutus ja siitä saatiin hyvää palautetta. Seuraava koulutus tehtävään järjestetään vuonna 2018. Tulevista koulutuksista tiedotamme täällä, kun hakuaika alkaa.