Surunauhan vertaistukijoiden kouluttaminen

Oletko kiinnostunut toimimaan vapaaehtoisena vertaistukijanamme? Surunauha järjestää jäsenilleen koulutusta, joka antaa valmiuksia toimia yhdistyksen vertaistukitehtävissä.

Järjestämme vuosittain kahden viikonlopun pituisen vertaistukiryhmänohjaajan koulutuksen sekä lyhyempiä, yhden tai kahden päivän pituisia koulutuksia muihin vertaistukitehtäviimme. Kouluttajina toimivat alan ammattilaiset, esim. psykoterapeutit ja ryhmäprosessien kouluttajat sekä Surunauhan työntekijät. Uusien vertaistukijoidemme koulutuksiin mahtuu vuosittain yhteensä noin 15-20 koulutettavaa vuosibudjetistamme riippuen. Lisäksi järjestämme täydennyskoulutuksia tehtävissä jo toimiville vertaistukijoille. Tulevista koulutuksista ja niihin hakemisesta voit lukea lisää alta.

Voit hakea koulutukseemme, jos omasta menetyksestäsi on kulunut aikaa vähintään vuosi, ja elämäntilanteesi nyt on sellainen, että jaksat auttaa muita saman kokeneita. Vertaistukijan tehtävät ovat vapaaehtoisia eikä niistä makseta palkkaa. Vertaistukijamme saavat tehtäväänsä tukea työnohjauksesta sekä työntekijöiltä Surunauhan toimistolta. Järjestämme myös täydennyskoulutusta ja tapaamisia vertaistukitehtävissä toimiville. Koulutukseen osallistuminen edellyttää Surunauhan jäsenyyttä. Jos et ole vielä jäsen, hae jäseneksemme.

Jos olet kiinnostunut muusta vapaaehtoistoiminnastamme, esimerkiksi työryhmiemme tai hallituksemme jäsenenä toimimisesta, ota yhteyttä toimistollemme. Tällä hetkellä tarvitsemme apua esim. jäsenlehden toimittamisessa.

 

Haku käynnissä: kokemusasiantuntijakoulutus 2018, Surevan kohtaaminen -hanke

Haluaisitko sinä ryhtyä vapaaehtoiseksi kokemusasiantuntijaksi? Oletko kiinnostunut tekemään yhteistyötä ammattilaisten kanssa, jotka työssään kohtaavat surevia?

Surevan kohtaaminen -hankkeessa koulutettu kokemusasiantuntija on henkilö, jolla itsellään on kokemus läheisen varhaisesta kuolemasta. Kokemusasiantuntijan tehtävänä on välittää kokemustietoa työssään surevia kohtaaville ammattilaisille. Kokemustieto syventää ammattilaisten osaamista ja tarjoaa kanavan asiakkaiden tarpeiden entistä parempaan tunnistamiseen. Kokemusasiantuntijat jakavat tietoa esim. sairaaloissa, neuvoloissa, poliisi- ja pelastuslaitoksilla sekä seurakunnissa työskenteleville ammattilaisille ja näiden alojen opiskelijoille esimerkiksi vierailujen ja luentojen avulla.

Surevan kohtaaminen -hankkeessa (2018–2020) koulutetaan Huoma – Henkirikoksen uhrien läheiset ry:n, KÄPY – Lapsikuolemaperheet ry:n, Suomen nuoret lesket ry:n ja Surunauha ry:n vapaaehtoisista kokemusasiantuntijoita eri puolille Suomea. Kokemusasiantuntija saa koulutuksen ja vuosittaisen työnohjauksen lisäksi päivitettyä tukimateriaalia oman tarinansa tueksi. Tilaisuuksien määrään voi vaikuttaa myös omalla aktiivisuudellaan.   Kokemusasiantuntijan tehtävästä ei makseta palkkaa. Hanke korvaa mahdolliset tilaisuuksista aiheutuneet matkakulut. Lue lisää täältä.

 

Haku käynnissä: puhelintukihenkilökoulutus 2019

Järjestämme uuden puhelintuen koulutuksen 16.2. 2019 yhdessä muiden surujärjestöjen kanssa. Voit hakea koulutukseemme, jos menetyksestäsi on kulunut aikaa vähintään vuosi ja olet valmis tukemaan muita kuunnellen ja vierellä kulkien. Toivomme hakijoita eri puolilta Suomea. Myös lisää miehiä tarvitaan mukaan toimintaan! Hae koulutukseen tästä.

 

Haku käynnissä: Ryhmänohjaajakoulutus, kevät 2019

Järjestämme uusien ryhmänohjaajien koulutuksen näillä näkymin keväällä 2019 Helsingissä. Voit hakea koulutukseemme, jos menetyksestäsi on kulunut aikaa vähintään vuosi ja olet valmis tukemaan muita kuunnellen ja vierellä kulkien. Toivomme hakijoita eri puolilta Suomea. Lue lisää ja hae mukaan koulutukseen tästä.

 

Ryhmänohjaajakoulutus, kevät 2018

Järjestämme uusien ryhmänohjaajien koulutuksen 17.-18.3. ja 19.-20.5.2018 Helsingissä.

 

Tukihenkilökoulutus 30.9.2017

Järjestimme koulutuksen 30.9.2017 Helsingissä ja koulutuksesta valmistui kuusi uutta vertaistukihenkilöä eri puolille Suomea. Tulevista mahdollisista koulutuksista tiedotamme täällä.

 

Nettivertaisten koulutus 29.5.2017

Järjestimme koulutuksen 29.5.2017 Helsingissä ja koulutuksesta valmistui viisi uutta nettivertaista keskustelualueellemme. Seuraava koulutus tehtävään järjestetään vuonna 2018. Tulevista koulutuksista tiedotamme täällä, kun hakuaika alkaa.

 

Kokemuskouluttajien koulutus, kevät 2017

Järjestimme kokemuskouluttajien koulutuksen 1.–2.4.2017 Jyväskylässä yhteistyössä surujärjestöjen (Huoma ry, KÄPY ry, Suomen nuoret lesket ry, Surunauha ry) kanssa. Koulutuksen suoritti neljä surunauhalaista ja yhteensä 15 surujärjestöjen jäsentä. Koulutus oli pilottikoulutus ja siitä saatiin hyvää palautetta. Seuraava koulutus tehtävään järjestetään vuonna 2018. Tulevista koulutuksista tiedotamme täällä, kun hakuaika alkaa.

 

Täydennyskoulutusta vertaistukijoille

Surunauha järjestää toiminnassa jo mukana oleville vertaistukijoilleen täydennyskoulutusta. Koulutuksissa on mahdollista saada työnohjausta ja tukea, kehittää yhdessä vertaistukitoimintaa sekä tavata muita vertaistukijoita ja jakaa ajatuksia. Pidämme koulutuksia myös yhteistyössä muiden surujärjestöjen kanssa. Vuoden 2017 täydennyskoulutusmahdollisuudet vertaistukijoillemme ovat:

  • Surukonferenssi 19.-20.4.2018 Tampereella
  • Työnohjauksellinen koulutusviikonloppu 24.-25.11.2018 Turussa
  • Muut, paikalliset täydennyskoulutusmahdollisuudet, joihin osallistuminen suunnitellaan yhdessä työntekijöiden kanssa.
  • Lisäksi kaikille toiminnassa aktiivisesti mukana oleville vertaistukijoille järjestetään ammatillista työnohjausta omalla alueellaan.