Tukea on saatavilla myös netissä ja puhelimitse! Voit myös soittaa toimistolle 0447519916 (ark. klo 9-15).
Surunauha ry suosittelee kasvomaskin käyttöä ryhmissä ja tilaisuuksissa.

Vertaistukijaksi itsemurhan tehneiden läheisille

Hae mukaan Surunauhan suurisydämisten vertaistukijoiden joukkoon!

Voit hakea koulutukseemme, jos omasta menetyksestäsi on kulunut aikaa vähintään vuosi, ja elämäntilanteesi nyt on sellainen, että jaksat olla rinnallakulkijana vastaavan kokeneille. Vertaistukijamme saavat tehtäväänsä tukea ja lisäkoulutusta työnohjauksesta sekä työntekijöiltä Surunauhan toimistolta. Järjestämme myös täydennyskoulutusta, tapaamisia ja yhteisiä viikonloppuja kaikille vertaistukitehtävissä toimiville. Koulutukseen osallistuminen edellyttää Surunauhan jäsenyyttä. Jos et ole vielä jäsen, voit liittyä jäseneksi tästä.

Tulevia koulutuksia:

Voit hakea mukaan siihen koulutukseen, joka sinusta tuntuu eniten omalta tavalta tukea.  Jos olet kiinnostunut vapaaehtoisuudesta, mutta et ole vielä varma mihin koulutukseen ja tehtävään haluaisit, voit olla yhteydessä Teppoon, p. 044 751 9916 (myös WhatsApp) tai vertaistuki@surunauha.net

Nettivertaistuki: Chat-ryhmän ohjaajakoulutus 10.8.2020 (etäkoulutus)
HUOM, tämä koulutus meni mutta keräämme uusia osallistujia seuraavaan: vertaistuki@surunauha.net

Tarvitsemme uusia vertaistukijoita chat-ryhmiin. Tämä koulutus on yhden iltapäivän mittainen ja järjestetään 10. elokuuta klo 1700 etänä Zoom-palvelussa.

Chat-ryhmän ohjaaja on Surunauhan nettivertainen, joka on chatissä vertaistukena ja keskustelun ohjaajana. Chattejä on kerran viikossa tiistaisin klo 18–20. Ohjaajat varaavat kalenterista itselleen sopivat chat-vuorot. Yhdessä chatissä on yleensä yksi tai kaksi ohjaajaa. Toivomme, että koulutukseen osallistuvat voisivat olla chat-ohjaajina ainakin kerran kuussa.

Voit olla muiden tukena netissä, jos sinun menetyksestäsi on kulunut aikaa vähintään vuosi, ja elämäntilanteesi nyt on sellainen, että jaksat ja haluat olla rinnallakulkijana vastaavan kokeneille. Haastattelemme vielä kaikki hakijat puhelimitse. Järjestämme vapaaehtoisillemme vuosittain erilaisia kokoontumisia ja lisäkoulutuksia ja huolehdimme jaksamisesta mm. työnohjauksen kautta.

Hae mukaan Surunauhan suurisydämisten vertaistukijoiden joukkoon!

Yksilötuen koulutus alkuvuodesta 2021 (1 päivä), HELSINKI

Järjestämme uuden puhelinvertaisten ja tukihenkilöiden koulutuksen alkuvuonna 2021 Helsingissä. Kerromme lisää aikataulusta suunnittelun edetessä.

Tämän koulutuksen käyneet vapaaehtoiset voivat toimia vertaistukijoina puhelimitse tai kasvotusten tavaten yhteydenottajaa esimerkiksi kävelyllä tai kahvilassa. Jokainen vapaaehtoinen voi valita itselleen parhaiten sopivan tavan tukea.

Vertaistukijat ovat yhteydessä yhteydenottajaan (välitämme yhteydenottoja Surunauhan toimistolta) n. 1–6 kertaa/yhteydenottaja. Puhelimen ja puhelinliittymän vertaistukijat saavat Surunauhalta, ja puhelun voi soittaa itselle parhaiten sopivasta rauhallisesta paikasta. Koulutuksessa käymme läpi yksilötuen perusteet ja harjoittelemme kohtaamista. Et tarvitse aiempaa kokemusta puhelinauttamisesta tai tukihenkilötoiminnasta.

Voit hakea koulutukseen, jos menetyksestäsi on kulunut aikaa vähintään vuosi ja olet valmis tukemaan muita kuunnellen ja vierellä kulkien.<3 Toivomme hakijoita eri puolilta Suomea. Korvaamme osallistujille matkakulut (pääsääntöisesti halvimman kulkuvälineen mukaan).

Koulutuksessa:
– käydään läpi surevan kohtaamista
– pohditaan vapaaehtoisen roolia ja jaksamista
– harjoitellaan kohtaamista puhelimessa ja kasvotusten

Toivomme hakijoita eri puolilta Suomea. Korvaamme osallistujille matkakulut (pääsääntöisesti halvimman kulkuvälineen mukaan).

Ryhmänohjaajakoulutus alkuvuodesta 2021 (2 viikonloppua), HELSINKI

Järjestämme uusien ryhmänohjaajien koulutuksen alkuvuodesta 2020 Helsingissä kahden viikonlopun mittaisena.

Ryhmänohjaajamme edustavat Surunauhaa lähialueellaan: järjestävät omiin aikatauluihinsa sopien vertaistukiryhmiä tai yksittäisiä tilaisuuksia yhdessä alueen muiden vertaistukijoiden kanssa, tiedottavat paikallisesti sekä osallistuvat halutessaan myös valtakunnalliseen vertaistukitoimintaamme, kuten vertaistukiviikonloppu Vesovaan. Ryhmänohjaajat voivat halutessaan toimia myös puhelinvertaisina ja tukihenkilöinä.

Ryhmänohjaajien koulutus on kahden viikonlopun mittainen. Et tarvitse tehtävään aiempaa kokemusta ryhmien ohjaamisesta. Voit hakea koulutukseemme, jos menetyksestäsi on kulunut aikaa vähintään vuosi ja olet valmis tukemaan muita kuunnellen ja vierellä kulkien. Toivomme hakijoita eri puolilta Suomea. Korvaamme osallistujille matkakulut (pääsääntöisesti halvimman kulkuvälineen mukaan).

Hae mukaan koulutukseen tästä: Lue lisää ja hae mukaan ensi vuoden ryhmänohjaajien koulutukseen tästä.

Täydennyskoulutusta vertaistukijoille

Surunauha järjestää toiminnassa mukana oleville vertaistukijoille myös täydennyskoulutusta, jossa on mahdollista saada työnohjausta ja tukea, kehittää yhdessä vertaistukitoimintaa sekä tavata muita vertaistukijoita ja jakaa ajatuksia. Lisäkoulutuksia ovat mm.

  • Surukonferenssi
  • Surujärjestöjen työnohjauksellinen virkistysviikonloppu vertaistukijoille
  • Muut, paikalliset täydennyskoulutusmahdollisuudet, joihin osallistuminen suunnitellaan yhdessä työntekijöiden kanssa.
  • Lisäksi kaikille toiminnassa aktiivisesti mukana oleville vertaistukijoille järjestetään ammatillista työnohjausta omalla alueellaan.