Jos haluat keskustella tilanteestasi, soita Surunauhan numeroon 044 977 9428 (ark. 9-15). Ympärivuorokautinen MIELI ry:n kriisipuhelin palvelee numerossa 09 2525 0111.

Perhekurssi 2024

Intensiiviryhmä perheille, joissa toinen vanhempi on kuollut itsemurhan kautta: ryhmä leskille ja heidän alaikäisille lapsilleen

Aika ja paikka

1. jakso 13. – 16.6.2024 (torstai – sunnuntai)
2. jakso 7. – 9.2.2025 (perjantai – sunnuntai)

Backbyn Kartano, Espoo, Bodomintie 37, 02740 Espoo

Järjestäjät

Intensiiviryhmän järjestävät yhteistyössä MIELI Suomen Mielenterveys ry ja Surunauha ry.

Tavoite

Intensiiviryhmän tavoitteena on auttaa leskiä ja heidän lapsiaan orientoitumaan muuttuneeseen elämäntilanteeseen. Tavoitteena on tukea vanhemmuutta ja lasten hyvää kehitystä, tukea perheen selviytymistä ja toimintakykyä, sekä luoda pohjaa tulevaisuudelle.

Sisältö

Vertaistukiryhmä sisältää aikuisille ja lapsille yhdessä ja erikseen ohjattua tavoitteellista ryhmätoimintaa. Intensiiviryhmässä on mahdollista pysähtyä miettimään omaa ja lasten jaksamista, kerätä voimavaroja sekä jakaa läheisen itsemurhan aiheuttamia tunteita ja kokemuksia. Ohjelmassa huomioidaan kunkin ryhmäläisen elämäntilanne.

Ryhmissä lapset käyvät ikätasoisesti läpi samankaltaisen prosessin kuin aikuiset. Ohjelma sisältää myös ohjattua yhdessäoloa ja vapaa-aikaa.

Ryhmien toiminta pohjautuu ammatillisesti ohjattuun vertaistukeen. Vanhempien ja lasten ryhmiä ohjaavat koulutetut ryhmänohjaajat. Pienimmille lapsille on järjestetty lastenhoito.

Kustannukset

Ryhmäläisiltä peritään omavastuuosuutena 30e/perhe/vrk (työssäkäyvät), 15 €/perhe/vrk (sairaslomalla/työtön/eläkkeellä). Intensiiviryhmä sisältää ohjelman lisäksi majoituksen ja täysihoidon.

Matkakustannuksista jokainen vastaa itse. Kela saattaa myöntää korvausta matkakuluihin, mikäli intensiiviryhmään hakeutuessa on esittää lääkärinlähete. Avustusta matkoihin voi kysyä myös sosiaalitoimistosta tai kirkon diakoniatyöltä.

Hakeminen

Lähetä yhteystietosi ja hakutoiveesi sähköpostitse ryhmatoiminnat@mieli.fi tai soita puh. 040 173 2040. Vaihtoehtoisesti voit täyttää Webropol-lomakkeen. Linkki Webropollomakkeeseen löytyy osoitteesta www.mieli.fi > tukea ja apua > ryhmissä, kunkin kurssin kohdalta. Hakijat haastatellaan puhelimitse. Aikaisemmin tulleet hakemukset huomioidaan.

Lisätietoja

Olli Rauhala, +358 40 657 55 45, olli.rauhala@mieli.fi Lisätietoja löydät myös osoitteesta www.mieli.fi > tukea ja apua > ryhmissä.