Surunauhan toimisto on avoinna ark. klo 9–15. Voit soittaa 044 751 9916. Surunauhan chat joka tiistai. Ympärivuorokautinen MIELI ry:n kriisipuhelin palvelee numerossa 09 2525 0111.

Perhekurssi

Perheet, joissa toinen vanhempi on kuollut

Intensiiviryhmä perheille (lesket ja heidän alle 18 v. lapset), joissa toinen vanhempi on kuollut itsemurhan kautta.

Aika
1. jakso 11. – 14.6.2020 siirretty koronatilanteen vuoksi: 8.–11.10. (torstai – sunnuntai)
2. jakso (perjantaista sunnuntaihin) vuonna 2021

Paikka
Backbyn kartano, Espoo

Tavoite
Intensiiviryhmän tavoitteena on auttaa leskiä ja heidän lapsiaan orientoitumaan muuttuneeseen elämäntilanteeseen. Intensiiviryhmässä tuetaan omaa ja perheen selviytymistä ja toimintakykyä sekä luodaan pohjaa tulevaisuudelle.

Sisältö
Intensiiviryhmän järjestävät yhteistyössä MIELI Suomen Mielenterveys ry ja Surunauha ry. Ryhmä sisältää aikuisille ja lapsille yhdessä ja erikseen ohjattua tavoitteellista ryhmätoimintaa. Intensiivi-ryhmässä on mahdollista pysähtyä miettimään omaa ja lasten jaksamista, kerätä voimavaroja sekä jakaa läheisen itsemurhan aiheuttamia tunteita ja kokemuksia. Ohjelmassa huomioidaan kunkin ryhmäläisen elämäntilanne.

Ryhmissä lapset käyvät ikätasoaan vastaavasti läpi samankaltaisen prosessin kuin aikuiset. Ohjelma sisältää myös ohjattua yhdessäoloa ja vapaa-aikaa.

Ryhmien toiminta pohjautuu ammatillisesti ohjattuun vertaistukeen. Aikuisten ryhmää ja lastenryhmiä ohjaavat koulutetut ryhmänohjaajat. Pienemmille lapsille on omat lastenhoitajat.

Intensiiviryhmä sisältää ohjelman lisäksi majoituksen ja täysihoidon.

 

Ryhmäläisiltä peritään omavastuuosuutena 30e/perhe/vrk. Jos leski on sairaslomalla/työtön/ eläkkeellä, on omavastuuosuus 15e/vrk/perhe. Matkakustannuksista jokainen vastaa itse. Muuten ryhmä toteutetaan STEA:n tuella. Kela saattaa myöntää korvausta matkakuluihin, mikäli intensiivi-ryhmään hakeutuessa on esittää lääkärinlähete. Avustusta matkoihin voi kysyä myös sosiaalitoimistosta tai kirkon diakoniatyöltä. Intensiiviryhmään otetaan enintään 10 perhettä.

 

Hakeminen

Lähetä yhteystietosi ja hakutoiveesi sähköpostitse ryhmatoiminnat@mieli.fi

tai soita puh. 040 173 2040. Vaihtoehtoisesti voit täyttää Webropol-lomakkeen. Linkki Webropol-lomakkeeseen löytyy osoitteesta www.mieli.fi > tukea ja apua > ryhmissä, kunkin kurssin kohdalta. Hakijat haastatellaan puhelimitse. Aikaisemmin tulleet hakemukset huomioidaan.

HAKULOMAKE (suora linkki)https://link.webropolsurveys.com/S/FADC8A1416A1F5FB

 

Lisätietoja                                                                    

Olli Rauhala, +358 40 657 55 45, olli.rauhala@mieli.fi Lisätietoja löydät myös osoitteesta www.mieli.fi > tukea ja apua > ryhmissä.