Jos haluat keskustella tilanteestasi, soita Surunauhan numeroon 044 977 9428 (ark. 9-15). Ympärivuorokautinen MIELI ry:n kriisipuhelin palvelee numerossa 09 2525 0111.

Surunauha ry:n keskustelualue itsemurhan tehneiden läheisille

 

Tällä sivulla voit kirjautua sisään Surunauhan keskustelualueelle. Jos olet uusi käyttäjä, rekisteröidythän ensin keskustelualueelle tästä linkistä. Jos haluaisit osallistua chat-ryhmiin, lue lisää täältä.

Tutustuthan keskustelualueen sääntöihin etukäteen tästä: https://surunauha.net/verkkokeskustelun-saannot/

Oletko menettänyt läheisesi itsemurhalle? Haluaisitko jakaa ajatuksiasi, tunteitasi ja kokemuksiasi aiheesta muiden saman kokeneiden kanssa tai löytää vaikka yhden saman kokeneen, jonka kanssa viestitellä? Täällä voit keskustella asiasta nimimerkillä vertaistuellisessa seurassa. Voit kertoa esimerkiksi siitä, mitä on tapahtunut ja milloin, mikä sinua erityisesti mietityttää tai askarruttaa, millaiset keinot ovat auttaneet sinua selviytymään surussa tai millaista elämä ja arki on nyt. Keskustelualuetta valvolvat ja kommentoivat myös Surunauhan koulutetut nettivertaiset, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Valitse nimimerkki ja tule juttelemaan!

Jos sinulla on kysymyksiä keskustelualueen käyttöön liittyen, tai kohtaat teknisiä ongelmia, olethan yhteydessä vertaistuki@surunauha.net tai puh. 0447519916

 

Chatit itsemurhan tehneiden läheisille Discordissa

Surunauhan ryhmächattejä itsemurhan tehneiden läheisille järjestetään joka tiistai klo 18-19.30 Discordissa. Lue lisää ja tule mukaan keskustelemaan saman kokeneiden kanssa.

 

Lohtu-sovellus

Surunauha ry on kehittänyt ilmaisen Lohtu-sovelluksen läheisen itsemurhan kokeneille. Sovelluksessa voit:

  • keskustella nimimerkillä muiden läheisensä itsemurhalle menettäneiden kanssa
  • liittyä Surunauhan jäseneksi
  • kuunnella Surunauhan podcasteja
  • lukea Surunauhan jäsenlehtiä digiversioina
  • lukea Surunauhan opasta läheisille
  • ottaa helposti yhteyttä Surunauhan työntekijöihin tai MIELI ry:n kriisipuhelimeen

Lohtu-mobiilisovellus on asennettavissa modernina verkkosivupohjaisena äppinä osoitteessa https://lohtu.glideapp.io

Tarkempi asennusohje: avaa linkki https://lohtu.glideapp.io kännykällä Chrome-selaimessa (Android-käyttäjät) tai Safari-selaimessa (iPhone-käyttäjät) ja valitse ”Lisää aloitusnäyttöön” tai ”Jaa”-> ”Lisää kotinäyttöön”, jolloin pikakuvake sivulle asentuu puhelimellesi ja sovellus toimii pikakuvakkeesta perinteisen sovelluksen tavoin.