Kun menetin veljeni Tuomaksen itsemurhalle vuonna 2009, päätin etten vaikene. Halusin kertoa avoimesti Tuomaksen kohtalosta ja siihen johtaneista syistä. Tieto ei aina lisää tuskaa. On helpottavaa tietää, ettei ole kokemuksensa kanssa yksin. On helpottavaa tietää, että on muitakin, jotka ovat menettäneet läheisensä. Niin surullista kuin se onkin. Tieto siitä, että surun kanssa on mahdollista elää, antaa toivoa. Ajattelin, että jos puhumalla omasta kokemuksestani saatan antaa toivoa yhdellekin, oli jatkettava puhumista. Niin ajattelen edelleen.

Samasta syystä liityin Surunauhan jäseneksi. Halusin jäsenyydelläni tukea tätä äärettömän hienoa työtä tekevää järjestöä. Ryhtymällä vertaistukijaksi voisin kenties olla avuksi muille. Kun hallitukseen haettiin uusia jäseniä, asetuin ehdolle ja tulin valituksi.

Vapaaehtoistyö Surunauhassa on antanut minulle paljon. Se on tuonut elämääni merkityksellisyyttä, olen oppinut uutta ja saanut kokea tekeväni jotain arvokasta ja merkittävää niin yhteiskunnan kuin yksittäisten vertaistenkin näkökulmasta.

Surunauhan hallitukseen haetaan jälleen uusia jäseniä. Hallituksessa on hyvä henki. Olemme motivoitunut joukko kokeneita ja tuoreempiakin jäseniä. Kokemuksen lisäksi uudet näkökulmat ovat aina tervetulleita. Jos haluat päästä kehittämään toimintaamme ja vaikuttamaan, hae mukaan.

Jaakko Teittinen
Hallituksen puheenjohtaja

Samankaltaiset artikkelit