040 545 8954 toimisto@surunauha.net

Muu Suomi / muiden tahojen ryhmät, kurssit ja tilaisuudet

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä lähialueellasi alla olevaa nappia painamalla. Voit myös soittaa toimistolle. Laitamme sinulle viestiä, kun uusia ryhmiä alkaa.

Olen kiinnostunut uusista ryhmistä

 


Kajaani

Kainuun kriisikeskus järjestää yhteistyössä Kainuun Soten kanssa ryhmän itsemurhan kautta läheisensä menettäneille omaisille. Lue lisää täältä.

 

Suomen Mielenterveysseura

Suomen Mielenterveysseura on Surunauhan pitkäaikainen yhteistyökumppani ja voimme lämpimästi suositella heidän toimintaansa itsemurhan tehneiden läheisille. Mielenterveysseura järjestää ammatillisesti ohjattuja vertaistukiryhmiä ja -kursseja. Kaikkiin ryhmiin on jatkuva haku! Jos ryhmä on jo alkanut tai täynnä, hakemuksesi huomioidaan seuraavaa ryhmää suunniteltaessa! Tiedot muualla, kuin Helsingissä järjestettävistä ryhmistä löytyvät verkkosivuilta, www.mielenterveysseura.fi > tukea ja apua > ryhmissä. Ryhmiin voit hakea
lähettämällä yhteystietosi ja hakutoiveesi (linkki lomakkeeseen jokaisen ryhmän kohdalla tai sähköpostilla ryhmatoiminnat@mielenterveysseura.fi tai soittamalla puh. 040 173 2040. Tulevia ryhmiä/kursseja:

 

Itsemurhan kautta lapsensa menettäneet vanhemmat
Aika: Seuraava ryhmä toteutuu vuonna 2020. Tarkemmat tiedot päivittyvät myöhemmin
nettisivuille. Ryhmä kokoontuu 15 kertaa viikoittain. Ryhmän päättymisen jälkeen pidetään
yksittäinen jatkotapaaminen.
Paikka: SOS-kriisikeskus, Länsi-Pasila, Maistraatinportti 4 A 4.krs, Helsinki

Itsemurhan kautta puolison, sisaruksen, vanhemman tai muun läheisensä menettäneet
Aika: Seuraava ryhmä on vuonna 2020. Ryhmä kokoontuu 15 kertaa viikoittain. Ryhmän
päättymisen jälkeen pidetään yksittäinen jatkotapaaminen.
Paikka: SOS-kriisikeskus, Länsi-Pasila, Maistraatinportti 4 A 4.krs, Helsinki

Itsemurhan kautta puolison, sisaruksen, vanhemman tai muun läheisensä menettäneetintensiiviryhmä
1. jakso 26 – 29.9.2019, 2. jakso kevät 2020, 4 päivää, Paikka: Päiväkumpu, Karjalohja

Itsemurhan kautta lapsensa menettäneet vanhemmat- intensiiviryhmä
1. jakso 17- 20.10.2019, 2. jakso kevät 2020, 4 päivää, Paikka: Imatran kylpylä

Itsemurhan kautta lapsensa menettäneet pariskunnat- intensiiviryhmä
1. jakso 7.-10.2.2019, 2. jakso: 5.-8.9.2019, Paikka: Kyyhkylän kartano, Mikkeli

Suru pitää otteessaan- intensiiviryhmä
Aika: 14.–17.11.2019, Paikka: Sipoon seurankuntayhtymä, Nilsasgården
Esite

 

Voit tiedustella vertaistukea myös Surunauhan toimistolta 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login

 

Muut surujärjestöt:

Suomen nuoret lesket ry
Suomen nuoret lesket ry on vertaistukiyhdistys työikäisille leskille ja leskiperheille. Yhdistys järjestää vertaistukitoimintaa ja tarjoaa neuvontaa leskeyteen liittyvissä asioissa. Suomen nuoret lesket ry pyrkii vaikuttamaan leskien ja leskiperheiden oikeudelliseen ja taloudelliseen asemaan liittyviin epäkohtiin. Yhdistys myös kouluttaa ja toimii aihealueensa kokemusasiantuntijana.

 

Käpy – Lapsikuolemaperheet ry
KÄPY – Lapsikuolemaperheet ry on vertaistukiyhdistys, jonka tarkoituksena on tukea lapsikuoleman kokeneita perheitä kuolleen lapsen iästä ja kuolinsyystä riippumatta. Yhdistyksellä on yli 100 vapaaehtoista eri puolilla Suomea tukemassa lapsen kuoleman kokeneita perheitä mm. ryhmänohjaajina ja tukihenkilöinä. Yhdistys jakaa tietoa lapsikuolemaperheiden tukemisesta ammattilaisille ja kaikille, joita lapsen kuolema jollain tavalla koskettaa.

 

Surunauha ry sosiaalisessa mediassa: