040 545 8954 toimisto@surunauha.net

Muu Suomi / muiden tahojen ryhmät, kurssit ja tilaisuudet

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä lähialueellasi alla olevaa nappia painamalla. Voit myös soittaa toimistolle. Laitamme sinulle viestiä, kun uusia ryhmiä alkaa.

Olen kiinnostunut uusista ryhmistä

 


 

I Jakobstad ordnar församlingarna en öppen stödgrupp för närstående till personer som gjort självmord. Gruppen samlas en gång i månaden i Jakobstads församlingscenter. Närmare information: diakonissan Marianne Sandström, 040 3100 421.

 

Kajaani

Kainuun kriisikeskus järjestää yhteistyössä Kainuun Soten kanssa ryhmän itsemurhan kautta läheisensä menettäneille omaisille. Lue lisää täältä.

 

 

Suomen Mielenterveysseura

Suomen Mielenterveysseura on Surunauhan pitkäaikainen yhteistyökumppani ja voimme lämpimästi suositella heidän toimintaansa itsemurhan tehneiden läheisille. Mielenterveysseura järjestää ammatillisesti ohjattuja vertaistukiryhmiä ja -kursseja. Kaikista kursseista ja ryhmistä tiedot ja haku Suomen Mielenterveysseuran sivuilta.

 

ITSEMURHAN KAUTTA LAPSENSA MENETTÄNEET VANHEMMAT
Ryhmä alkaa 2.9.2019 kokoontuen 15 kertaa maanantaisin klo 16.30.
Paikka: SOS-kriisikeskus, Länsi-Pasila, Helsinki.
Esite

 

INTENSIIVIRYHMÄT

ITSEMURHAN KAUTTA LAPSENSA MENETTÄNEET PARISKUNNAT
1. jakso: 7.-10.2.2019, 4 päivää
2. jakso: 5.-8.9.2019, 4 päivää
Paikka: Kyyhkylän kartano, Mikkeli
Esite

ITSEMURHAN KAUTTA PUOLISON, SISARUKSEN TAI VANHEMMAN MENETTÄNEET
1. jakso: 26. – 29.9.2019, 4 päivää
2. jakso: kevät 2020, 4 päivää
Paikka: Päiväkumpu, Karjalohja
Esite

ITSEMURHAN KAUTTA LAPSENSA MENETTÄNEET VANHEMMAT
Tämä intensiiviryhmä on tarkoitettu ilman puolisoa intensiiviryhmään hakeville vanhemmille.
1. jakso: 17.- 20.10.2019, 4 päivää
2. jakso: kevät 2020, 4 päivää
Paikka: Imatran kylpylä
Esite

PERHEET, JOISSA TOINEN VANHEMPI ON KUOLLUT
Lesket ja heidän lapsensa (alle 18 v.)
Kurssi järjestetään yhteistyössä Suomen Nuoret lesket ry:n kanssa. Lapsille järjestetään ikätasoisesti omat ryhmät, joissa käydään läpi lasten ja nuorten surua.
1. jakso: kesä 2019, 4 päivää
2. jakso: talvi 2020, 3 päivää

SURU PITÄÄ OTTEESSAAN – pitkittynyttä, voimakasta surua kokeville (vähintään 5 vuotta menetyksestä)
Syksy 2019, 4 päivää

 

Voit tiedustella vertaistukea myös Surunauhan toimistolta 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login

 

Muut surujärjestöt:

 

Suomen nuoret lesket ry

Suomen nuoret lesket ry on vertaistukiyhdistys työikäisille leskille ja leskiperheille. Yhdistys järjestää vertaistukitoimintaa ja tarjoaa neuvontaa leskeyteen liittyvissä asioissa. Suomen nuoret lesket ry pyrkii vaikuttamaan leskien ja leskiperheiden oikeudelliseen ja taloudelliseen asemaan liittyviin epäkohtiin. Yhdistys myös kouluttaa ja toimii aihealueensa kokemusasiantuntijana.

 

Käpy – Lapsikuolemaperheet ry

KÄPY – Lapsikuolemaperheet ry on vertaistukiyhdistys, jonka tarkoituksena on tukea lapsikuoleman kokeneita perheitä kuolleen lapsen iästä ja kuolinsyystä riippumatta. Yhdistyksellä on yli 100 vapaaehtoista eri puolilla Suomea tukemassa lapsen kuoleman kokeneita perheitä mm. ryhmänohjaajina ja tukihenkilöinä. Yhdistys jakaa tietoa lapsikuolemaperheiden tukemisesta ammattilaisille ja kaikille, joita lapsen kuolema jollain tavalla koskettaa.

 

Surunauha ry sosiaalisessa mediassa: