Jos haluat keskustella tilanteestasi, soita Surunauhan numeroon 044 977 9428 (ark. 9-15). Ympärivuorokautinen MIELI ry:n kriisipuhelin palvelee numerossa 09 2525 0111.

Lapset ja nuoret

Surujärjestöjen vertaistukiryhmä alaikäisille LA 8.8. ja SU 23.8. Helsingissä

 

Surujärjestöt (Käpy – Lapsikuolemaperheet, Suomen nuoret lesket, Surunauha ry ja Huoma ry) järjestävät yhteistyössä vertaistukiryhmän alaikäisille, jotka ovat menettäneet perheenjäsenensä. Ryhmään voidaan hakea 4-17-vuotiaita lapsia ja nuoria. Hakemusten pohjalta kootaan tarkoituksenmukainen ryhmäkokoonpano, jossa on riittävän lähi-ikäisiä osallistujia.

Vertaistukiryhmässä lapsi tai nuori saa tavata ikätovereitaan, joilta on kuollut läheinen. Ohjaajat luotsaavat käsittelemään suruun ja kuolemaan liittyviä kysymyksiä ikätasoisesti.

Ryhmä toteutetaan kahtena eri päivänä: lauantaina 8.8. ja sunnuntaina 23.8. Helsingin Koskelassa klo 10-16. Osallistuminen on maksutonta. Ryhmä mahdollistuu Alli Paasikivi säätiön lahjoituksella. Edellytyksenä on molempiin päiviin sitoutuminen.

Ryhmään voi hakea asuinpaikasta riippumatta toimittamalla osoitteeseen kati@katikarkkainen.fi seuraavat tiedot:

– lapsen nimi
– lapsen syntymäaika
– huoltajan nimi ja puhelinnumero
– kuolleen perheenjäsenen kuolinaika ja -syy

Haku päättyy perjantaina 29.5.20. Jos hakijoita on enemmän kuin ryhmään mahtuu, hakujärjestyskin huomioidaan.

Ryhmän ohjaajina toimivat Kati Kärkkäinen ja Kirsi Kuusjärvi. He vastaavat myös ryhmän kokoamisesta ja osallistujien valinnasta.

Haastattelut toteutetaan puhelimitse. Lisätietoja ryhmästä voi kysyä Katilta: kati@katikarkkainen.fi tai 041-432 9898.