Jos haluat keskustella tilanteestasi, soita Surunauhan numeroon 044 977 9428 (ark. 9-15). Ympärivuorokautinen MIELI ry:n kriisipuhelin palvelee numerossa 09 2525 0111.

HUOM! Jos lähialueeltasi ei juuri nyt löydy sopivaa ryhmää, tutustu myös verkkoryhmiimme ja -tilaisuuksiimme: https://surunauha.net/verkkotilaisuudet. Voit myös jättää yhteystietosi, niin ilmoitamme sinulle, kun lähialueellasi järjestetään vertaistukitapahtumia: https://surunauha.net/uudetryhmat

Vaasa

Vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille, kevät 2023, Vaasa

AIKA: ti 17.1., ma 13.2. ja ma 13.3., ma 17.4.2023 klo 17.30–19:00.
PAIKKA: Pohjanmaan kriisikeskus Valo: Korsholmanpuistikko 44
ILMOITTAUTUMINEN: Nettilomake, tekstiviestillä tai soittaen numeroon 044 751 9916

Surunauha ry ja Pohjanmaan kriisikeskus Valo käynnistävät yhteisen vertaistukiryhmän tammikuussa. Ryhmä on tarkoitettu itsemurhan tehneiden läheisille. Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kanssa luottamuksellisessa ja vertaistuellisessa seurassa. Ryhmää ohjaavat Surunauhan vertaistukija Anneli ja Valon kriisityöntekijä Monica Bäck.

Menettämäsi henkilö voi olla esimerkiksi puoliso, lapsi, vanhempi, sisarus, ystävä tai muu läheinen. Ryhmiimme osallistuu monenlaisia ihmisiä: toiset ovat kokeneet menetyksen vastikään ja toisilla menetyksestä voi olla jo useita vuosia. Surunauha ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton eikä toiminta ole osallistujille maksullista. Emme myöskään talleta osallistujien ilmoittautumis- tai muita tietoja ryhmän päättymisen jälkeen.

Tiedämme, että ryhmään osallistuminen voi tuntua jännittävältä: on hyvä muistaa, että ryhmässä on mahdollista puhua tai olla enemmän kuuntelijan roolissa oman tuntemuksen mukaisesti, ja halutessaan ryhmän voi jättää kesken tai ryhmästä voi myös lähteä kesken tapaamisen pois, jos se ei tunnu omalta.. Useimmat ihmiset kuitenkin tulevat aina uudestaan, ja huomaavat, että seuraavilla kerroilla puhuminen on jo helpompaa. Vaikka olisikin jättänyt ryhmän tai tapaamisen kesken, on tervetullut myöhemmin uudestaan osallistumaan. Olemme yhteydessä ilmoittautuneisiin vielä ennen ryhmän alkua.

Jos jokin ryhmään osallistumisessa mietityttää, voit myös tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä lähialueellasi alla olevaa nappia painamalla. Voit myös soittaa toimistolle. Laitamme sinulle viestiä, kun uusia ryhmiä alkaa.

Olen kiinnostunut tulevista ryhmistä lähialueellani

 


Vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille, syksy 2022, Vaasa

AIKA: ma 12.9,  ma 10.10 ja ma 7.11 . klo 17.30 -19:00.
PAIKKA: Pohjanmaan kriisikeskus Valo: Korsholmanpuistikko 44
ILMOITTAUTUMINEN: https://surunauha.net/vaasa22

Surunauha ry ja Pohjanmaan kriisikeskus Valo käynnistävät yhteisen vertaistukiryhmän syyskuussa. Ilmoittaudu ryhmään 5.9. mennessä. Ryhmä on tarkoitettu itsemurhan tehneiden läheisille. Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kanssa luottamuksellisessa ja vertaistuellisessa seurassa. Ryhmämuoto on ns. suljettu eli samat osallistujat osallistuvat joka kolmelle kerralle. Ryhmää ohjaavat Surunauhan vertaistukija Anneli ja Valon kriisityöntekijä Monica Bäck.

Jos jokin ryhmään osallistumisessa mietityttää, voit myös tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä lähialueellasi alla olevaa nappia painamalla. Voit myös soittaa toimistolle. Laitamme sinulle viestiä, kun uusia ryhmiä alkaa.

Olen kiinnostunut tulevista ryhmistä lähialueellani

 


 

Voit tiedustella vertaistukea myös toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login