Surunauhan ryhmät ja tilaisuudet jatkuvat 15.8. alkaen. Etätukea on saatavilla netissä ja puhelimitse, lue lisää tästä! Voit myös soittaa toimistolle 0447519916 (ark. klo 9-15). Toimisto on suljettuna lomien vuoksi 20.–24.7.

Turku

Valoa syksyyn – sisaruksen menettäneiden ilta Turun kriisikeskuksessa 31.10.2019

 

AIKA JA PAIKKA: To 31.10.2019  klo 17.30–19.30, Turun kriisikeskus,
Maariankatu 6 b, 4 krs. Turku

 

Turun kriisikeskus ja Surunauha ry järjestävät yhteisen hetken, jossa etsitään voimavaroja omaan elämään menetyksen jälkeen. Pohdimme yhdessä, miten sisaruksen suru on erityinen, ja miten oma elämä jatkuu läheisen kuolemasta huolimatta. Miten oma elämä on muuttunut?

 

Tilaisuus on tarkoitettu sisaruksen tai läheisen ystävän menettäneille. Voit osallistua juuri sellaisena kuin olet, ja riippumatta siitä, koska läheisesi on kuollut. Mukaan saa tulla vain kuuntelemaankin.

Tilaisuudessa ovat mukana Turun kriisikeskuksen työntekijä Ulla Hohkuri, Surunauhan työntekijä Teppo Kupias sekä vertaistukija Silja. Vertaistukijalla on omakohtainen kokemus sisaruksen menettämisestä itsemurhan kautta ja hän kertoo myös omista kokemuksistaan ja selviytymiskeinoistaan. Työntekijät kertovat kriisikeskuksen Feeniks-työn ja Surunauhan toiminnasta. Lisäksi kuulet tulevista koulutuksista, joten mukaan kannattaa tulla myös, jos olisi jatkossa mahdollisesti kiinnostunut itse toimimaan vertaistukijana.

Iltaan on vapaa pääsy, ilman ilmoittautumista. Lisätietoja tilaisuudesta antaa kriisityöntekijä Leena Salonen 050 3607734 tai leena.salonen@turunkriisikeskus.fi

Lämpimästi tervetuloa!

 

 

Tilaisuus itsemurhan tehneiden läheisille 12.11.2019

 

AIKA: tiistai 12.11.2019 klo 17.30 – 19.30
PAIKKA: Park Hotel Turku (Jugend-Sali), Rauhankatu 1, Turku

Tule tapaamaan muita saman kokeneita Turussa 12.11. järjestettävään lämminhenkiseen tilaisuuteen läheisen itsemurhan kokeneille. Tilaisuuden ohjaavat Surunauha ry:n koulutetut vertaistukijat Katri ja Silja, joilla molemmilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta, sekä Surunauhan työntekijä Teppo Kupias.

Ohjelmassa mm. tietoa itsemurhasta ja sen vaikutuksista läheisiin, vertaistuen esittelyä, omakohtaisia kokemuksia ja keskustelua. Voit osallistua juuri sellaisena kuin olet ja riippumatta siitä, milloin tai kenet läheisesi olet menettänyt. Mukaan saa tulla vain kuuntelemaankin. Tarjoamme kahvit ja pientä purtavaa. Voit ilmoittautua tilaisuuteen lähettämällä tekstiviestin Surunauhan toimiston numeroon 0405458954.

 

 

Jos jokin ryhmiin osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.

 


Muiden tahojen ryhmiä

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä aloittaa sururyhmän itsemurhan tehneiden läheisille ja omaisille. Lisätietoja: https://www.turunseurakunnat.fi/apua-ja-tukea/suru-ja-kriisi


Henkilökohtainen vertaistuki

Surunauhan kautta voi toivoa henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat vertaistukijan peruskoulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää.

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä lähialueellasi alla olevaa nappia painamalla. Voit myös soittaa toimistolle. Laitamme sinulle viestiä, kun uusia ryhmiä alkaa.

Olen kiinnostunut tulevista ryhmistä lähialueellani

 


Voit tiedustella vertaistukea myös toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login