Jos haluat keskustella tilanteestasi, soita Surunauhan numeroon 044 977 9428 (ark. 9-15). Toimisto on kiinni 8.-21.7. Ympärivuorokautinen MIELI ry:n kriisipuhelin palvelee numerossa 09 2525 0111.

HUOM! Jos lähialueeltasi ei juuri nyt löydy sopivaa ryhmää, tutustu myös verkkoryhmiimme ja -tilaisuuksiimme: https://surunauha.net/verkkotilaisuudet. Voit myös jättää yhteystietosi, niin ilmoitamme sinulle, kun lähialueellasi järjestetään vertaistukitapahtumia: https://surunauha.net/uudetryhmat

Turku

Avoimet vertaistuki-illat läheisen itsemurhan kautta menettäneille Turussa 16.5. ja 13.6. 2024

AIKA: torstait 16.5. ja 13.6. 2024 klo 18–20
PAIKKA: Turun kriisikeskus, Maariankatu 6b, 4. krs., Turku
ILMOITTAUTUMINEN: vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Petra Saarinen, puh. 044 751 9916 (myös WhatsApp) tai vertaistuki@surunauha.net. Voit esimerkiksi laittaa viestin “Olen tulossa Turun vertaistuki-iltaan”.

Surunauha ry järjestää Turussa vertaistukiryhmän tapaamisia itsemurhan tehneiden läheisille. Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kanssa luottamuksellisessa ja vertaistuellisessa seurassa. Ryhmämuoto on avoin eli voit tulla vaikka yhdelle kerralle tai voit osallistua molemmilla kerroilla. Voit tulla mukaan riippumatta siitä kenet olet menettänyt tai kuinka kauan menetyksestäsi on. Menettämäsi henkilö voi olla esimerkiksi puoliso, lapsi, vanhempi, sisarus, ystävä tai muu läheinen. Ryhmiimme osallistuu monenlaisia ihmisiä: toiset ovat kokeneet menetyksen vastikään ja toisilla menetyksestä voi olla jo useita vuosia. Surunauha ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Ryhmää ohjaavat Surunauhan koulutetut vertaistukijat, joilla on kokemus omasta menetyksestä.

Jos menetyksestäsi on vielä kovin vähän aikaa, muiden kokemuksista kuuleminen voi tuntua kuormittavalta. Jos et ole varma osallistumisesta, voit soittaa Surunauhan toimistolle numeroon 044 751 9916 ja kysyä myös muista tuen muodoista.

Valoa kevääseen – ilta sisaruksen tai läheisen ystävän menettäneille Turussa 23.5.2024

AIKA: 23.5.2024 klo 1730–1930
PAIKKA: Turun kriisikeskus, Maariankatu 6b, 4. krs., Turku
ILMOITTAUTUMINEN: kriisityöntekijä Leena Salonen p. 050 3607734 tai leena.salonen@turunkriisikeskus.fi

Turun kriisikeskuksen Feeniks-työ ja Surunauha ry järjestävät vertaisuuteen perustuvan illan, jossa etsitään voimavaroja omaan elämään menetyksen jälkeen. Pohdimme yhdessä, miten sisaruksen suru on erityinen, ja miten oma elämä jatkuu läheisen kuolemasta huolimatta.

Tilaisuus on tarkoitettu sisaruksen tai läheisen ystävän menettäneille. Voit osallistua juuri sellaisena kuin olet, ja riippumatta siitä, koska läheisesi on kuollut. Mukaan saa tulla vain kuuntelemaankin.

Tilaisuudessa ovat mukana Turun kriisikeskuksen ja Surunauhan työntekijät Leena ja Petra sekä sisaruksen menetyksen kokenut vertaistukija. Vertaistukijalla on omakohtainen kokemus sisaruksen menettämisestä, ja hän kertoo illassa omista kokemuksistaan ja selviytymiskeinoistaan. Työntekijät kertovat kriisikeskuksen Feeniks-työn ja Surunauhan toiminnasta sekä mahdollisuuksista toimia itsekin vapaaehtoisena vertaistukijana.

Illan osallistujamäärä on tilan vuoksi rajoitettu, ja siksi tilaisuuteen on ennakkoilmoittautuminen. Lisätiedot ja ilmoittautumiset Leena Salonen p. 050 3607734 tai leena.salonen@turunkriisikeskus.fi Lämpimästi tervetuloa!

 

Jos jokin ryhmiin osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.


Henkilökohtainen vertaistuki

Surunauhan kautta voi toivoa henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat vertaistukijan peruskoulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää.

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä lähialueellasi alla olevaa nappia painamalla. Voit myös soittaa toimistolle. Laitamme sinulle viestiä, kun uusia ryhmiä alkaa.

Olen kiinnostunut tulevista ryhmistä lähialueellani

 


Voit tiedustella vertaistukea myös toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login