Tukea on saatavilla myös netissä ja puhelimitse! Voit myös soittaa toimistolle arkisin 9–15 numeroon 0447519916.

Tuettu loma

Virkistysloma itsemurhan tehneiden läheisille liikuntakeskus Pajulahdessa 23.–28.8.2020

 

 

Elokuussa 2020 järjestetään Liikuntakeskus Pajulahdessa tuettu virkistysloma itsemurhan tai henkirikoksen kautta läheisensä menettäneille aikuisille. Surunauha järjestää loman yhdessä Huoma ry:n kanssa. Osallistujilta ei edellytetä kummankaan yhdistyksen jäsenyyttä.

Yhteinen loma on 23.28.8.2020. Tuetun loman hinta osallistujalle on 20€ /vuorokausi ja hinta sisältää täyshoidon kahden hengen huoneessa, sekä virkistävää ohjelmaa. Loma on tarkoitettu aikuisille, joten lastenohjelmaa tai –hoitoa ei ole tarjolla. Loma toteutetaan yhteistyössä Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:n (MTLH) kanssa.

Tuetun loman ohjelma on pääasiassa liikuntaa ja virkistystä. Iltaisin voi halutessaan osallistua ryhmään, jota ohjaa vertaistukihenkilö. Huomaathan, että tuettu loman tarkoitus ei ole tarjota keskusteluapua surussa – mikäli toivot sen tyyppistä tukea itsellesi, löydät sitä Surunauhan vertaistuesta tai vertaistukiviikonloppu Vesovasta.

Veikkaus tukee lomajärjestöjen toimintaa sillä periaatteella, että kaikilla tulee olla oikeus lepoon ja virkistykseen  – myös heillä, joilla vaikean elämäntilanteen vuoksi on haasteita päästä lomailemaan. Lomajärjestöt järjestävät vuosittain kymmeniä kotimaan lomia, jonne osallistujat valitaan sosiaalisin, taloudellisin ja terveydellisin perustein.

Hakuohjeet

Haku lomalle tapahtuu sähköisellä lomakkeella lomajärjestöjen verkkopalvelussa. Huomaathan, että tuetulle lomalle voi päästä vain joka toinen vuosi. Jos olit siis tuetulla lomalla 2019, seuraavan kerran voit osallistua 2021

Täytä hakemuksen perusteluosa huolella ja kerro kaikki perustelut, joiden vuoksi haet tuettua lomaa:

  • kerro, että olet itsemurhan tehneen läheinen
  • onko sinulla fyysisiä tai psyykkisiä sairauksia, vammoja tai oireita, jotka rasittavat sinua arjessa?
  • onko taloudellinen tilanteesi heikko esim. työttömyyden tai työkyvyttömyyden vuoksi?
  • onko sinun elämässäsi ollut viime aikoina muita stressiä aiheuttavia muutoksia kuten ero tai muutto?

Avo-/aviopuolisot täyttävät yhteisen hakemuksen.

Huom! Tuetun loman hakuaikaa on jatkettu ja paikkaa voi hakea 21.6.2020 asti.

MTLH valitsee tuetulle lomalle pääsevät henkilöt saapuneiden hakemusten perusteella, ja ottaa heihin yhteyttä noin kaksi kuukautta ennen loman alkua.
Lisätietoja tuetuista lomista löydät MTLH:n sivuilta.