Jos haluat keskustella tilanteestasi, soita Surunauhan numeroon 044 977 9428 (ark. 9-15). Toimisto on kiinni 8.-21.7. Ympärivuorokautinen MIELI ry:n kriisipuhelin palvelee numerossa 09 2525 0111.

Tuettu loma

Vuonna 2024 ei järjestetä tuettua lomaa itsemurhamenetyksen kokeneille läheisille.
Seuraavan kerran Surunauhan, Huoman ja lomajärjestön tuettua lomaa voi hakea vuonna 2025.

Tuettu loma Kankaanpäässä 10.9.-15.9.2023

Syyskuussa 10.9.-15.9.2023 järjestetäänKankaanpään Kuntoutuskeskuksessa tuettu virkistysloma itsemurhan tai henkirikoksen kautta läheisensä menettäneille aikuisille. Loma toteutetaan yhteistyössä Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:n (MTLH) kanssa.

Tuetun loman ohjelma on pääasiassa liikuntaa ja virkistystä. Huomaathan, että tuettu loman tarkoitus ei ole tarjota keskusteluapua surussa – mikäli toivot sen tyyppistä tukea itsellesi, löydät sitä Surunauhan muusta vertaistuesta.

Lomien tavoitteena on, että lomalaiset virkistyvät, tapaavat toisia samassa tilanteessa olevia sekä saavat vertaistuen ja lomaohjelman kautta voimavaroja arkeen. Lomalla on mahdollisuus osallistua ohjattuihin toimintatuokioihin oman jaksamisen ja toimintakyvyn mukaisesti. Omavastuuosuus on 25 €/vrk. Lomalla on täysihoito (aamiainen, lounas, päivällinen) ja majoitus jaetuissa kahden hengen huoneissa.

Tuettuja lomia järjestetään sillä periaatteella, että kaikilla tulee olla oikeus lepoon ja virkistykseen – myös heillä, joilla on vaikean elämäntilanteen vuoksi haasteita päästä lomailemaan. Lomajärjestöt valitsevat osallistujat sosiaalisin, taloudellisin ja terveydellisin perustein.

Hakuohjeet

Haku lomalle tapahtuu sähköisellä lomakkeella lomajärjestöjen verkkopalvelussa. Hakuaika päättyy 10.6.2023.

Huomaathan, että tuetulle lomalle voi päästä vain joka toinen vuosi. Jos olit siis tuetulla lomalla 2022, seuraavan kerran voit osallistua 2024.

Täytä hakemuksen perusteluosa huolella ja kerro kaikki perustelut, joiden vuoksi haet tuettua lomaa:

∙ kerro, että olet itsemurhan tehneen läheinen
∙ onko sinulla fyysisiä tai psyykkisiä sairauksia, vammoja tai oireita, jotka rasittavat sinua arjessa?
∙ onko taloudellinen tilanteesi heikko esim. työttömyyden tai työkyvyttömyyden vuoksi?
∙ onko sinun elämässäsi ollut viime aikoina muita stressiä aiheuttavia muutoksia kuten ero tai muutto?

Avo-/aviopuolisot täyttävät yhteisen hakemuksen.

MTLH valitsee tuetulle lomalle pääsevät henkilöt saapuneiden hakemusten perusteella, ja ottaa heihin yhteyttä noin kaksi kuukautta ennen loman alkua.

Lisätietoja tuetuista lomista löydät MTLH:n sivuilta.