Jos haluaisit puhua jonkun kanssa juuri nyt, voit soittaa arkisin klo 9–15 numeroihin 📞044 751 9916 (Teppo)
tai 📞044 977 9428 (Liisa), tai ympärivuorokautiseen MIELI ry:n kriisipuhelimeen 09 2525 0111.

Tuettu loma

Virkistystä tuetulta lomalta 25.9.–30.9.2021

 

Syyskuussa 2021 järjestetään Kylpylähotelli Peurungassa tuettu virkistysloma itsemurhan tai henkirikoksen kautta läheisensä menettäneille aikuisille. Huoma järjestää loman yhdessä Surunauha ry:n kanssa. Osallistujilta ei edellytetä kummankaan yhdistyksen jäsenyyttä.

Huoman ja Surunauhan yhteinen loma on 25.9. –30.9.2021 Tuetun loman hinta osallistujalle on 20€/vuorokausi ja hinta sisältää täyshoidon kahden hengen huoneessa, sekä virkistävää ohjelmaa. Loma on tarkoitettu aikuisille, joten lastenohjelmaa tai -hoitoa ei ole tarjolla. Loma toteutetaan yhteistyössä Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:n (MTLH) kanssa.

Tuetun loman ohjelma on pääasiassa liikuntaa ja virkistystä. Iltaisin voi halutessaan osallistua ryhmään, jota ohjaa vertaistukihenkilö. Huomaathan, että tuettu loman tarkoitus ei ole tarjota keskusteluapua surussa – mikäli toivot sen tyyppistä tukea itsellesi, löydät sitä Surunauhan vertaistukiryhmistä tai Vesova-vertaistukiviikonlopuista.

Tuettuja lomia järjestetään sillä periaatteella, että kaikilla tulee olla oikeus lepoon ja virkistykseen – myös heillä, joilla on vaikean elämäntilanteen vuoksi haasteita päästä lomailemaan. Lomajärjestöt valitsevat osallistujat sosiaalisin, taloudellisin ja terveydellisin perustein.

Hakuohjeet

Haku lomalle tapahtuu sähköisellä lomakkeella lomajärjestöjen verkkopalvelussa. Huomaathan, että tuetulle lomalle voi päästä vain joka toinen vuosi. Jos olit siis tuetulla lomalla 2020, seuraavan kerran voit osallistua 2022.

Täytä hakemuksen perusteluosa huolella ja kerro kaikki perustelut, joiden vuoksi haet tuettua lomaa:

  • – kerro, että olet itsemurhan tehneen läheinen
  • – onko sinulla fyysisiä tai psyykkisiä sairauksia, vammoja tai oireita, jotka rasittavat sinua arjessa?-
  • – onko taloudellinen tilanteesi heikko esim. työttömyyden tai työkyvyttömyyden vuoksi?
  • – onko sinun elämässäsi ollut viime aikoina muita stressiä aiheuttavia muutoksia kuten ero tai muutto?

 

Avo-/aviopuolisot täyttävät yhteisen hakemuksen.

Hakuaika lomalle päättyy 26.6.2021.

MTLH valitsee tuetulle lomalle pääsevät henkilöt saapuneiden hakemusten perusteella, ja ottaa heihin yhteyttä noin kaksi kuukautta ennen loman alkua.

Lisätietoja tuetuista lomista löydät MTLH:n sivuilta.