Jos haluaisit puhua jonkun kanssa juuri nyt, voit soittaa arkisin klo 9–15 numeroihin 📞044 751 9916 (Teppo)
tai 📞044 977 9428 (Liisa), tai ympärivuorokautiseen MIELI ry:n kriisipuhelimeen 09 2525 0111.

Tampere

Avoin vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille, Tampere, syksy 2021

TAPAAMISET: 25.8.2021 / 22.9. / 20.10. / 17.11. / 15.12. klo 18–20
PAIKKA: Pirkanmaan Muistiyhdistys ry, Hammareninkatu 7, 3krs. Tampere

Vertaistukiryhmä on tarkoitettu kaikille itsemurhan kautta läheisensä menettäneille. Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kesken luottamuksellisessa, vertaistuellisessa seurassa. Voit tulla myös kuuntelemaan. Ohjaajina toimivat Surunauhan koulutuksen saaneet vertaistukijat.

Ryhmä on muodoltaan avoin eli mukaan voi tulla kesken kauden ja erikseen ilmoittamatta, vaikka yhdellekin kerralle. Lisätietoja tarvittaessa Surunauhan toimistolta vertaistuki@surunauha.net tai 0447519916.

Huom! Tulethan ajoissa paikalle, alaovi on lukossa ryhmäkokoontumisen alettua.

 


TÄYNNÄ: Vertaistukiryhmä lapsen itsemurhan kautta menettäneille, Tampere, syksy 2021

TAPAAMISET: 18.8.2021 alkaen joka toinen viikko vuoden loppuun (ryhmä sopii yhdessä viimeisen kerran)
PAIKKA: Pirkanmaan Muistiyhdistys ry, Hammareninkatu 7, 3krs. Tampere
ILMOITTAUTUMINEN: ryhmä on täynnä ja ilmoittautuminen on päättynyt.

Surunauha ry järjestää Tampereella vertaistukiryhmän itsemurhan kautta lapsen menettäneille. Ryhmämuoto on ns. suljettu eli siihen ilmoittaudutaan etukäteen ja samat henkilöt kokoontuvat joka kerta. Ohjaajat soittavat vielä kaikille ryhmään ilmoittautuneille ennen ryhmän alkua. Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kanssa luottamuksellisessa ja vertaistuellisessa seurassa. Ryhmää ohjaavat Surunauhan vertaistukijat Hannele ja Helena. Ryhmä on täynnä.

Jos jokin ryhmään osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.

 


Kenet sä menetit? -vertaisviikonloppu nuorille

AIKA: 8.–10.10.2021 (alkaa perjantaina n. klo 18 ja päättyy sunnuntaina n. klo 14)
PAIKKA: Varalan urheiluopisto, Varalankatu 36, 33240, Tampere
ILMOITTAUDU: https://q.surveypal.com/Nuoret-Varala-2021/

Hei sinä 16-22 -vuotias nuori, joka olet menettänyt läheisesi.

Tule mukaan viikonloppuun, jossa saat mahdollisuuden puhua omista kokemuksistasi ja voit osallistua yhteiseen toimintaan. Viikonloppu sisältää paljon elämyksellistä tekemistä ja ulkoilua luonnossa. Tarkempi ohjelma mietitään yhdessä osallistujien kanssa. Voit osallistua toimintaan sen verran kuin itsestä tuntuu sopivalta.

Ohjaajina ovat surujärjestöjen työntekijät sekä vertaiset, jotka ovat itsekin menettäneet läheisen nuorena. Viikonloppu on osallistujille maksuton. Etusijalla ovat ensimmäistä kertaa osallistuvat.
Tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin, mutta viikonloppu alkaa perjantai-iltana yhteisellä ohjelmalla ja päättyy sunnuntaina iltapävällä.

Ilmoittaudu osoitteessa https://q.surveypal.com/Nuoret-Varala-2021/.
Jätä hakemuksesi pian, sillä paikkoja on rajoitettu määrä. Suljemme haun kun ryhmä tulee täyteen/ viimeistään 31.8.
Ohjaaja on sinuun yhteyksissä viimeistään hakuajan päätyttyä. Jos joudut perumaan osallistumisesi, ilmoitathan siitä sähköpostilla osoitteeseen: emilia.riikonen@nuoretlesket.fi.

Nuorten viikonlopun järjestävät Nuoret Lesket ry, Surunauha ry, Huoma ry ja KÄPY ry.
Tervetuloa mukaan!


 

Henkilökohtainen vertaistuki

Surunauhan kautta voi toivoa myös henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat vertaistukijan peruskoulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää ja tarkistamme tämähetkisen tilanteen. Osa vertaistukijoistamme voi myös matkustaa hiukan kauemmaksikin.

 

Voit tiedustella vertaistukea toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login