Tukea on saatavilla myös netissä ja puhelimitse! Voit myös soittaa toimistolle arkisin 9–15 numeroon 0447519916.

Tampere

Avoin vertaistukiryhmä, syksy 2020

TAPAAMISET: 19.8. / 16.9. HUOM! 18.30 – 20.30 / 14.10. / 11.11. / 9.12.
AIKA: Keskiviikko klo 18.00 – 20.00 (kerran kuussa)
PAIKKA: Kumppanuustalo Arttelin tilat, Salhojankatu 42

Vertaistukiryhmä on tarkoitettu kaikille itsemurhan kautta läheisensä menettäneille. Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kesken luottamuksellisessa, vertaistuellisessa seurassa. Voit tulla myös kuuntelemaan. Ohjaajina toimivat Surunauhan koulutuksen saaneet vertaistukijat.

Ryhmä on muodoltaan avoin eli mukaan voi tulla kesken kauden ja erikseen ilmoittamatta, vaikka yhdellekin kerralle. Lisätietoja tarvittaessa Surunauhan toimistolta toimisto@surunauha.net tai 0405458954.

Haluamme huolehtia siitä, että ryhmä on turvallinen kaikille, joten tulethan kokoontumisiin terveenä ja flunssattomana.

 

Jos jokin ryhmiin osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.


Vertaistukiryhmä (suljettu muoto), syksy 2020

TAPAAMISET: keskiviikot 12.8. alkaen kahden viikon välein klo 18–20
PAIKKA: Kumppanuustalo Arttelin tilat, Salhojankatu 42
ILMOITTAUTUMINEN: https://pokka.kukunori.fi/surunauha/tamperesyksy20

Vertaistukiryhmä on tarkoitettu kaikille itsemurhan kautta läheisensä menettäneille. Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kesken luottamuksellisessa, vertaistuellisessa seurassa. Ryhmänohjaajina toimivat Surunauhan kouluttamat vertaistukijat Maija ja Maritta. Ryhmämuoto on ns. suljettu eli siihen ilmoittaudutaan etukäteen ja samat henkilöt kokoontuvat joka kerta. Osallistujilta toivotaan sitoutumista joka kerralle. Kaikkiin ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä elokuussa.

Haluamme huolehtia siitä, että ryhmä on turvallinen kaikille, joten tulethan kokoontumisiin terveenä ja flunssattomana.

 

Jos jokin ryhmiin osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.


Vesova-vertaistukiviikonloppu itsemurhan tehneiden läheisille 25.–27.9.2020, Tampere

Surunauha ry järjestää tänä vuonna kaksi erillistä vertaistukiviikonloppua itsemurhan tehneiden läheisille. Mukaan voi lähteä joko yksin tai yhdessä – ystävän, puolison tai vaikka koko perheen voimin. Vertaistukiviikonloppu antaa aikaa ja tilaa puhua vaikeista asioista turvallisessa ilmapiirissä vertaisten kesken. Etsimme yhdessä voimavaroja jaksamisen ja selviytymisen tueksi.

Vertaistukiviikonloppu Vesova on ollut itsemurhan tehneiden läheisten keskuudessa erittäin pidetty, lämminhenkinen ja yhteisöllinen tapahtuma. Vesova on valtakunnallinen ja siihen voi hakea asuinpaikkakunnasta riippumatta.

Tämän vuoden vertaistukiviikonloput järjestetään 15.-17.5.2020 Rovaniemellä ja 25.-27.9.2020 Tampereella. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: https://surunauha.net/vesova


Kenet sä menetit? -vertaisviikonloppu nuorille

AIKA: 14.–15.11.2020 (alkaa lauantaina n. klo 12 ja päättyy sunnuntaina n. klo 14)
PAIKKA: Varalankatu 36, 33240, Tampere
ILMOITTAUDU: https://pokka.kukunori.fi/surunauha/nuoret2020

Hei sinä 16–22 -vuotias, joka suret perheenjäsenen, ystävän tai sukulaisen kuolemaa. Tule mukaan viikonloppuun, jossa saat puhua omista kokemuksistasi ja voit osallistua yhteiseen toimintaan.

Viikonloppu sisältää paljon elämyksellistä tekemistä ja ulkoilua luonnossa (esim. saunomista ja avantouintia). Tarkempi ohjelma mietitään yhdessä osallistujien kanssa. Viikonlopun oivallukset ikuistetaan luovia menetelmiä käyttäen, kuten maalaten, valokuvin tai videoilla. Voit osallistua toimintaan sen verran, kuin sinulle sopii ja hyvältä tuntuu.

Ohjaajat ovat surujärjestön työntekijöitä sekä vertaisia, jotka ovat itsekin menettäneet läheisen nuorena. Viikonlopun järjestävät Surunauha ry, KÄPY ry, Huoma ry ja Suomen nuoret lesket ry. Viikonloppu on osallistujille maksuton.

Onko kysyttävää? Kysymyksiisi vastaa Teppo Kupias puh. 044 751 9916 (myös WhatsApp) tai vertaistuki@surunauha.net

Ilmoittaudu mukaan: https://pokka.kukunori.fi/surunauha/nuoret2020

 


 

Henkilökohtainen vertaistuki

Surunauhan kautta voi toivoa myös henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat vertaistukijan peruskoulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää ja tarkistamme tämähetkisen tilanteen. Osa vertaistukijoistamme voi myös matkustaa hiukan kauemmaksikin.

 

Voit tiedustella vertaistukea toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login