Surunauhan tilaisuudet ja vertaistukiryhmien kokoontumiset peruttu toistaiseksi koronavirustilanteen vuoksi. (tiedote). Etätukea on kuitenkin saatavilla netissä ja puhelimitse, lue lisää tästä! Voit myös soittaa toimistolle 0447519916 (ark. klo 9-15).

Tampere

Avoin vertaistukiryhmä 2020

TAPAAMISET: 15.1. (ryhmän kokoontumisaika on POIKKEUKSELLISESTI 18.30 – 20),
19.2., 18.3., 15.4. ja 13.5.2020
AIKA: Keskiviikko klo 18.00 – 19.30 (kerran kuussa)
PAIKKA: Kumppanuustalo Arttelin tilat, Salhojankatu 42

Vertaistukiryhmä on tarkoitettu kaikille itsemurhan kautta läheisensä menettäneille. Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kesken luottamuksellisessa, vertaistuellisessa seurassa. Voit tulla myös kuuntelemaan. Ohjaajina toimivat Surunauhan koulutuksen saaneet vertaistukijat Maija, Maritta ja Anne-Leena.

Ryhmä on muodoltaan avoin eli mukaan voi tulla kesken kauden ja erikseen ilmoittamatta, vaikka yhdellekin kerralle. Lisätietoja tarvittaessa ohjaajalta: p. 044 056 4746. Lämpimästi tervetuloa!

 

Vesova-vertaistukiviikonloppu itsemurhan tehneiden läheisille 25.–27.9.2020, Tampere

Surunauha ry järjestää tänä vuonna kaksi erillistä vertaistukiviikonloppua itsemurhan tehneiden läheisille. Mukaan voi lähteä joko yksin tai yhdessä – ystävän, puolison tai vaikka koko perheen voimin. Vertaistukiviikonloppu antaa aikaa ja tilaa puhua vaikeista asioista turvallisessa ilmapiirissä vertaisten kesken. Etsimme yhdessä voimavaroja jaksamisen ja selviytymisen tueksi.

Vertaistukiviikonloppu Vesova on ollut itsemurhan tehneiden läheisten keskuudessa erittäin pidetty, lämminhenkinen ja yhteisöllinen tapahtuma. Vesova on valtakunnallinen ja siihen voi hakea asuinpaikkakunnasta riippumatta.

Tämän vuoden vertaistukiviikonloput järjestetään 15.-17.5.2020 Rovaniemellä ja 25.-27.9.2020 Tampereella. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan: https://surunauha.net/vesova

 

Vertaistukiryhmä lapsensa menettäneille, syksy 2019-kevät 2020

Ryhmä on täynnä!
Vertaistukiryhmä itsemurhan kautta lapsensa menettäneille vanhemmille aloitti syyskuussa Tampereella.  Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kesken luottamuksellisessa, vertaistuellisessa seurassa. Ryhmää ohjaavat Surunauhan koulutuksen saaneet vertaistukijat Hannele ja Erkki. Ryhmämuoto on ns. suljettu eli siihen oli ilmoittauminen.

Jos jokin ryhmiin osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä lähialueellasi alla olevaa nappia painamalla. Voit myös soittaa toimistolle. Laitamme sinulle viestiä, kun uusia ryhmiä alkaa.

Olen kiinnostunut tulevista ryhmistä lähialueellani

 


 

Henkilökohtainen vertaistuki

Surunauhan kautta voi toivoa myös henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat vertaistukijan peruskoulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää ja tarkistamme tämähetkisen tilanteen. Osa vertaistukijoistamme voi myös matkustaa hiukan kauemmaksikin. Alueen vertaistukijoita:

Eveliina, Tampere

Veljeni Niko teki itsemurhan 2010 maaliskuussa. Mitään merkkejä etukäteen ei ollut havaittavissa, Niko kärsi kovista vatsakivuista. Hän ei kyennyt juomaan eikä syömään kahteen viikkoon juuri mitään. Hänen voimavaransa varmaankin loppuivat kivun ja unettomuuden myötä. Nikon itsemurha tuli yllätyksenä koko perheellemme. Silloin tuntui, että maailma romahti ja elämä ei jatku.

Onnekseni sain vertaistukea saman ikäiseltä tytöltä. Tunsin, että kukaan muu ei voi ymmärtää yhtä hyvin kuin läheisen itsemurhan kokenut ihminen. Koin, että kirjoittamisesta oli minulle hyötyä, kun sain purkaa tunteet paperille. Surun matka on ollut pitkä kaikkine vaiheineen, ja olen oppinut elämään menetyksen kanssa.

Olen hyvä kuuntelija, empaattinen ja sosiaalinen. Haluan tukea juuri Sinua hetkessä kuin hetkessä. 

Suru ei katoa koskaan, se vain muuttaa muotoaan.

Maritta, Orivesi
Olen 58-vuotias, menettänyt kummipoikani (veljeni poika).

 

Voit tiedustella vertaistukea toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login