040 545 8954 toimisto@surunauha.net

Tampere

Avoin vertaistukiryhmä 2019

TAPAAMISET: 28.8., 25.9., 23.10.,  20.11. ja 18.12.2019
AIKA: Keskiviikko klo 18.00 – 19.30 (kerran kuussa)
PAIKKA: Kumppanuustalo Arttelin tilat, Salhojankatu 42

Vertaistukiryhmä on tarkoitettu kaikille itsemurhan kautta läheisensä menettäneille. Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kesken luottamuksellisessa, vertaistuellisessa seurassa. Voit tulla myös kuuntelemaan. Ohjaajina toimivat Surunauhan koulutuksen saaneet vertaistukijat Maija ja Anne-Leena.

Ryhmä on muodoltaan avoin eli mukaan voi tulla kesken kauden ja erikseen ilmoittamatta, vaikka yhdellekin kerralle. Lisätietoja tarvittaessa ohjaajalta: p. 044 056 4746. Lämpimästi tervetuloa!
 

Vertaistukiryhmä lapsensa menettäneille, syksy 2019-kevät 2020

Ryhmä on täynnä!
Vertaistukiryhmä itsemurhan kautta lapsensa menettäneille vanhemmille aloittaa syyskuussa Tampereella.  Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kesken luottamuksellisessa, vertaistuellisessa seurassa. Ryhmää ohjaavat Surunauhan koulutuksen saaneet vertaistukijat Hannele ja Erkki. Ryhmämuoto on ns. suljettu eli siihen oli ilmoittauminen.

Jos jokin ryhmiin osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä lähialueellasi alla olevaa nappia painamalla. Voit myös soittaa toimistolle. Laitamme sinulle viestiä, kun uusia ryhmiä alkaa.

Olen kiinnostunut uusista ryhmistä

 


 

Henkilökohtainen vertaistuki

Surunauhan kautta voi toivoa myös henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat vertaistukijan peruskoulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää ja tarkistamme tämähetkisen tilanteen. Osa vertaistukijoistamme voi myös matkustaa hiukan kauemmaksikin. Alueen vertaistukijoita:

Eveliina, Tampere

Veljeni Niko teki itsemurhan 2010 maaliskuussa. Mitään merkkejä etukäteen ei ollut havaittavissa, Niko kärsi kovista vatsakivuista. Hän ei kyennyt juomaan eikä syömään kahteen viikkoon juuri mitään. Hänen voimavaransa varmaankin loppuivat kivun ja unettomuuden myötä. Nikon itsemurha tuli yllätyksenä koko perheellemme. Silloin tuntui, että maailma romahti ja elämä ei jatku.

Onnekseni sain vertaistukea saman ikäiseltä tytöltä. Tunsin, että kukaan muu ei voi ymmärtää yhtä hyvin kuin läheisen itsemurhan kokenut ihminen. Koin, että kirjoittamisesta oli minulle hyötyä, kun sain purkaa tunteet paperille. Surun matka on ollut pitkä kaikkine vaiheineen, ja olen oppinut elämään menetyksen kanssa.

Olen hyvä kuuntelija, empaattinen ja sosiaalinen. Haluan tukea juuri Sinua hetkessä kuin hetkessä. 

Suru ei katoa koskaan, se vain muuttaa muotoaan.

Maritta, Orivesi
Olen 58-vuotias, menettänyt kummipoikani (veljeni poika).

 

Voit tiedustella vertaistukea toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login

 

Surunauha ry sosiaalisessa mediassa: