Jos haluaisit puhua jonkun kanssa juuri nyt, voit soittaa arkisin klo 9–15 Surunauhan numeroihin 044 751 9916 (Teppo) tai 044 977 9428 (Liisa), tai ympärivuorokautiseen MIELI ry:n kriisipuhelimeen 09 2525 0111.

Tampere

Tampereella aloittaa syksyllä 2022 kaksi vertaistukiryhmää itsemurhan tehneiden läheisille, suljettu ja avoin ryhmä.

 

Ryhmiä aloittamassa syksyllä 2022, lisätietoja tulossa suunnittelun edetessä.


Avoin vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille, Tampere, kevät 2022

TAPAAMISET: 13.4. / 11.5. klo 18–20
PAIKKA: Pirkanmaan Muistiyhdistys ry, Hammareninkatu 7, 3krs. Tampere

Vertaistukiryhmä on tarkoitettu kaikille itsemurhan kautta läheisensä menettäneille. Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kesken luottamuksellisessa, vertaistuellisessa seurassa. Voit tulla myös kuuntelemaan. Ohjaajina toimivat Surunauhan koulutuksen saaneet vertaistukijat.

Ryhmä on muodoltaan avoin eli mukaan voi tulla kesken kauden ja erikseen ilmoittamatta, vaikka yhdellekin kerralle. Lisätietoja tarvittaessa Surunauhan toimistolta vertaistuki@surunauha.net tai 0447519916.

Huom! Tulethan ajoissa paikalle, alaovi on lukossa ryhmäkokoontumisen alettua.


Vertaistukiryhmä itsemurhan kautta menettäneille (suljettu malli) RYHMÄN ALOITUS SIIRTYY SYKSYLLE

TAPAAMISET: Ryhmä siirtyy syksylle.
PAIKKA: Pirkanmaan Muistiyhdistys ry, Hammareninkatu 7, 3krs. Tampere
ILMOITTAUTUMINEN:

Surunauha ry järjestää Tampereella vertaistukiryhmän itsemurhan kautta läheisen menettäneille. Ryhmämuoto on ns. suljettu eli siihen ilmoittaudutaan etukäteen ja samat henkilöt kokoontuvat joka kerta. Ohjaajat soittavat vielä kaikille ryhmään ilmoittautuneille ennen ryhmän alkua. Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kanssa luottamuksellisessa ja vertaistuellisessa seurassa. Ryhmää ohjaavat Surunauhan vertaistukijat Hannele ja Erkki.

Jos jokin ryhmään osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.


Henkilökohtainen vertaistuki

Surunauhan kautta voi toivoa myös henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat vertaistukijan peruskoulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää ja tarkistamme tämähetkisen tilanteen. Osa vertaistukijoistamme voi myös matkustaa hiukan kauemmaksikin.

 

Voit tiedustella vertaistukea toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login