Tampere

Miesten vuoro 9.12. Tampereella

AIKA: Sunnuntai 9.12.2018 klo 17 alkaen (tilat käytössämme klo 22 asti)
PAIKKA: Varalan hirsisauna / takkahuone Pyhäjärven rannassa, Varalankatu 36, 33240 Tampere

Surunauha ry järjestää Tampereella ”miesten vuoron”, vapaamuotoisen saunaillan miehille, jotka ovat menettäneet läheisen itsemurhan kautta. Mukaan voi tulla kauempaakin. Ohjelmassa mm. saunomista, vapaamuotoista yhdessäoloa ja makkaranpaistoa. Mukana Surunauhan koulutetut vertaistukijat Erkki ja Juha sekä Surunauhan työntekijä Teppo Kupias. Ilta on osallistujille maksuton, eikä se edellytä Surunauhan jäsenyyttä. Tarjoamme purtavaa, virvokkeita ja vertaistukea. Voit osallistua juuri sellaisena kuin olet, riippumatta siitä, milloin läheisesi on kuollut tai kenet olet menettänyt. Saunalla voi jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kanssa, tai mukaan voi tulla vain saunomaankin.

Ilmoittautuminen sähköisesti: https://surunauha.net/miehet2018

Lämpimästi tervetuloa!

Avoin vertaistukiryhmä

TAPAAMISET: 12.9., 10.10. ja 7.11.2018
AIKA: Keskiviikko klo 18.00 – 19.30 (kerran kuussa)
PAIKKA: Kumppanuustalo Arttelin tilat, Salhojankatu 42

Vertaistukiryhmä on tarkoitettu kaikille itsemurhan kautta läheisensä menettäneille. Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kesken luottamuksellisessa, vertaistuellisessa seurassa.
Ohjaajana toimii Surunauhan koulutuksen saanut vertaistukija Maija. Ryhmä on muodoltaan avoin eli mukaan voi tulla kesken kauden ja erikseen ilmoittamatta, vaikka yhdellekin kerralle. Lisätietoja tarvittaessa ohjaajalta: p. 044 056 4746. Lämpimästi tervetuloa!

Taidehetki 13.11.2018

Surunauha ry järjesti taidehetken läheisensä itsemurhan kautta menettäneille 13.11.2018. Taidehetki tarjoaa sinulle mahdollisuuden pysähtyä rentoutumisen, hiljentymisen ja luovan työskentelyn kautta kuuntelemaan ja kohtaamaan omia sisäisiä tuntemuksiasi. Työpajan ohjasi ryhmätaideterapeutti Mari Vallemaa.

Vertaistukiryhmä lapsensa menettäneille, syksy 2018

Vertaistukiryhmä itsemurhan kautta lapsensa menettäneille vanhemmille aloitti syyskuussa Tampereella. Ilmoittautuminen on päättynyt, ryhmä on alkanut.

 

Henkilökohtainen vertaistuki

Surunauhan kautta voi toivoa myös henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat vertaistukijan peruskoulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää ja tarkistamme tämähetkisen tilanteen. Osa vertaistukijoistamme voi myös matkustaa hiukan kauemmaksikin. Alueen vertaistukijoita:

Eveliina, Tampere

Veljeni Niko teki itsemurhan 2010 maaliskuussa. Mitään merkkejä etukäteen ei ollut havaittavissa, Niko kärsi kovista vatsakivuista. Hän ei kyennyt juomaan eikä syömään kahteen viikkoon juuri mitään. Hänen voimavaransa varmaankin loppuivat kivun ja unettomuuden myötä. Nikon itsemurha tuli yllätyksenä koko perheellemme. Silloin tuntui, että maailma romahti ja elämä ei jatku.

Onnekseni sain vertaistukea saman ikäiseltä tytöltä. Tunsin, että kukaan muu ei voi ymmärtää yhtä hyvin kuin läheisen itsemurhan kokenut ihminen. Koin, että kirjoittamisesta oli minulle hyötyä, kun sain purkaa tunteet paperille. Surun matka on ollut pitkä kaikkine vaiheineen, ja olen oppinut elämään menetyksen kanssa.

Olen hyvä kuuntelija, empaattinen ja sosiaalinen. Haluan tukea juuri Sinua hetkessä kuin hetkessä. 

Suru ei katoa koskaan, se vain muuttaa muotoaan.

 

Maritta, Orivesi
Olen 58-vuotias, menettänyt kummipoikani (veljeni poika).

 

Voit tiedustella vertaistukea toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login