Surunauhan toimisto on avoinna ark. klo 9–15. Voit soittaa 044 751 9916 /Teppo tai 044 977 9428 /Liisa. Surunauhan chat joka tiistai. Ympärivuorokautinen MIELI ry:n kriisipuhelin palvelee numerossa 09 2525 0111.

HUOM! Jos lähialueeltasi ei juuri nyt löydy sopivaa ryhmää, tutustu myös verkkoryhmiimme ja -tilaisuuksiimme: https://surunauha.net/verkkotilaisuudet. Voit myös jättää yhteystietosi, niin ilmoitamme sinulle, kun lähialueellasi järjestetään vertaistukitapahtumia: https://surunauha.net/uudetryhmat

Rovaniemi

Itsemurhan kautta läheisensä menettäneiden toiminnallisia tapaamisia Rovaniemellä / kevät 2023

Oletko menettänyt läheisesi itsemurhan kautta? Olet lämpimästi tervetullut Rovaniemen toiminnallisiin vertaistapaamisiin.

Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia ja tavata muita saman kokeneita. Voit ilmoittautua mukaan riippumatta siitä kenet olet menettänyt ja jutella juuri sen verran kuin itsestäsi hyvältä tuntuu. Toiminta on maksutonta ja tarkoitettu kaikille joita läheisen itsemurha koskettaa. Ryhmää ohjaa Surunauhan koulutettu vapaaehtoinen vertaistukija. Kevään ohjelma, voit tulla mukaan yhdelle kerralle tai useampaan tapahtumaan.

Kevään tapaamiset:

  • to 23.2. klo 16.00–18.00 taidenäyttely Kulttuuritalo Korundissa, os. Lapinkävijäntie 4. Ei ennakkoilmoittautumista.
  • la 25.3. klo 13.00 pilkille Kirkonjyrhämälle. Tapaaminen Sairaalakadun parkkipaikalla (Rovaniemen kirkkoa vastapäätä) klo 13.00. Omat pilkkivälineet kannattaa ottaa mukaan, kaira löytyy meiltä. Tarjolla makkaranpaistoa ja mehua. Ilmoittautuminen 20.3. mennessä.
  • la 22.4. klo 13.00-14.00 keilausta Santa Sportissa, Hiihtomajantie 32. Ilmoittautuminen 15.4. mennessä.
  • la 13.5. klo 13.00 ulkoilua seurakunnan leirikeskuksella Norvajärvellä. Ulkoilun jälkeen mahdollisuus saunomiseen. Kyyti paikanpäälle järjestyy kimppakyydeillä Rovaniemen kirkon parkkipaikalta klo 13.00. Ilmoittautuminen 28.4. mennessä.

Ryhmät ovat maksuttomia.

Ilmoittautumista pyydetään tilojen ja tarjoilujen varaamiseksi.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:
miia@surunauha.net tai
0401663416 (Miia)

Järjestäjänä  ITRO -hanke, jossa Surunauha ry osatoteuttajana.

 

Tutustuthan myös verkkotukeemme:

 

Henkilökohtainen vertaistuki

Surunauhan kautta voi toivoa henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat vertaistukijan peruskoulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää.

 

Etätuki puhelimitse ja verkossa

Surunauhan vertaistukea on tarjolla myös puhelimitse ja verkossa. Alla olevista linkeistä voit tutustua etätukeemme.

Läheisten illat verkossa keväällä 2023

AIKA: klo 18–20, ma 27.2. / to 30.3. / to 27.4. / ma 15.5. / ma 12.6.
PAIKKA: Järjestetään verkossa Zoom-alustalla (ohje Zoomin käyttöön)
ILMOITTAUTUMINEN: 
Verkkotilaisuuteen ilmoittautuminen sähköpostilla vertaistuki@surunauha.net viimeistään kokoontumispäivänä klo 15.00 mennessä – lähetämme ilmoittautuneille osallistumislinkin ja osallistumisohjeet.

Järjestämme verkossa lämminhenkisiä tilaisuuksia läheisen itsemurhan kokeneille.  Tilaisuuden ohjaavat Surunauhan vertaistukijat. Läheisten iltojen aiheina mm. tietoa itsemurhasta ja sen vaikutuksista läheisiin, vertaistuen esittelyä, omakohtaisia kokemuksia ja keskustelua. Verkkotilaisuuksiin ilmoittautuminen sähköpostilla vertaistuki@surunauha.net– lähetämme ilmoittautuneille osallistumislinkin ja osallistumisohjeet.

Lisätietoa läheisten illoista ja muista verkkotilaisuuksista täältä.

 


Lapin ensi- ja turvakoti ry:n Kriisikeskuksen järjestämä, ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille verkossa keväällä 2023

AIKA: 19.4. – 7.6.2023 keskiviikkoisin klo 17.00–19.00 (yhteensä 9 kokoontumista)

Kriisikeskus järjestää etäyhteydellä toteutettavan vertaistukiryhmän lappilaisille itsemurhan
tehneiden läheisille keväällä 2023. Ryhmämuoto on ns. suljettu eli siihen ilmoittaudutaan
etukäteen ja samat henkilöt kokoontuvat joka kerta. Osallistujilta toivotaan sitoutumista joka
kerralle. Ryhmään otetaan 5 osallistujaa ja kaikki hakijat haastatellaan.

Tavoitteena äkillisen menetyksen aiheuttamien tunteiden, ajatusten ja kokemusten
käsitteleminen ja jakaminen luottamuksellisessa vertaisryhmässä, kriisin pitkittymisen ja
sairastumisen ehkäiseminen, selviytymiskeinojen ja voimavarojen tunnistaminen ja
vahvistaminen sekä uusien näkökulmien löytäminen.

Hae ryhmään 24.3.2023 mennessä:
kriisityöntekijä Suvi Ylitolonen puh. 040 5117 929, suvi.ylitolonen@lapinentu.fi tai
kriisityöntekijä Marjo Hoisko p. 040 750 7077, marjo.hoisko@lapinentu.fi

Ryhmän järjestää Lapin ensi- ja turvakoti ry:n Kriisikeskus.

 


Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä lähialueellasi alla olevaa nappia painamalla. Voit myös soittaa toimistolle. Laitamme sinulle viestiä, kun uusia ryhmiä alkaa. Jos jokin ryhmään osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.

Olen kiinnostunut tulevista ryhmistä lähialueellani

Voit tiedustella vertaistukea myös toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login