Jos haluat keskustella tilanteestasi, soita Surunauhan numeroon 044 977 9428 (ark. 9-15). Toimisto on kiinni 8.-21.7. Ympärivuorokautinen MIELI ry:n kriisipuhelin palvelee numerossa 09 2525 0111.

HUOM! Jos lähialueeltasi ei juuri nyt löydy sopivaa ryhmää, tutustu myös verkkoryhmiimme ja -tilaisuuksiimme: https://surunauha.net/verkkotilaisuudet. Voit myös jättää yhteystietosi, niin ilmoitamme sinulle, kun lähialueellasi järjestetään vertaistukitapahtumia: https://surunauha.net/uudetryhmat

Rovaniemi

Verkkovertaisryhmä itsemurhan kautta läheisensä menettäneille Lapin alueella asuville, syksy 2023

AIKA: 10.10.2023 alkaen
PAIKKA: verkossa, ryhmä palvelee kaikkia Lapin alueella asuvia läheisiä
ILMOITTAUDU: Hae ryhmään 1.8 – 29.9.2023 välillä: kriisityöntekijä Suvi Ylitolonen puh. 040 5117 929, suvi.ylitolonen@lapinentu.fi

Kriisikeskus / Lapin ensi- ja turvakoti ry ja Surunauha ry järjestävät lokakuusta alkaen verkossa toteutettavan sururyhmän Lapin alueella asuville itsemurhan tehneiden läheisille. Ryhmän tavoitteena on äkillisen menetyksen aiheuttamien tunteiden, ajatusten ja kokemusten käsitteleminen ja jakaminen luottamuksellisessa vertaisryhmässä, kriisin pitkittymisen ja sairastumisen ehkäiseminen, selviytymiskeinojen ja voimavarojen tunnistaminen ja vahvistaminen sekä uusien näkökulmien löytäminen.

Ryhmään voi hakea elokuun alusta alkaen 1.8 – 29.9.2023 välillä ottamalla yhteyttä kriisityöntekijä Suvi Ylitoloseen puh. 040 5117 929, suvi.ylitolonen@lapinentu.fi

 

Itsemurhan kautta läheisensä menettäneiden toiminnallisia tapaamisia Rovaniemellä / kevät 2023
*Ryhmä on päättynyt.*

Oletko menettänyt läheisesi itsemurhan kautta? Olet lämpimästi tervetullut Rovaniemen toiminnallisiin vertaistapaamisiin.

Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia ja tavata muita saman kokeneita. Voit ilmoittautua mukaan riippumatta siitä kenet olet menettänyt ja jutella juuri sen verran kuin itsestäsi hyvältä tuntuu. Toiminta on maksutonta ja tarkoitettu kaikille joita läheisen itsemurha koskettaa. Ryhmää ohjaa Surunauhan koulutettu vapaaehtoinen vertaistukija. Kevään ohjelma, voit tulla mukaan yhdelle kerralle tai useampaan tapahtumaan.

Kevään tapaamiset:

  • to 23.2. klo 16.00–18.00 taidenäyttely Kulttuuritalo Korundissa, os. Lapinkävijäntie 4. Ei ennakkoilmoittautumista.
  • la 25.3. klo 13.00 pilkille Kirkonjyrhämälle. Tapaaminen Sairaalakadun parkkipaikalla (Rovaniemen kirkkoa vastapäätä) klo 13.00. Omat pilkkivälineet kannattaa ottaa mukaan, kaira löytyy meiltä. Tarjolla makkaranpaistoa ja mehua. Ilmoittautuminen 20.3. mennessä.
  • la 22.4. klo 13.00-14.00 keilausta Santa Sportissa, Hiihtomajantie 2. Ilmoittautuminen 15.4. mennessä.
  • la 13.5. klo 13.00 ulkoilua seurakunnan leirikeskuksella Norvajärvellä. Ulkoilun jälkeen mahdollisuus saunomiseen. Kyyti paikanpäälle järjestyy kimppakyydeillä Rovaniemen kirkon parkkipaikalta klo 13.00. Ilmoittautuminen 28.4. mennessä.

Ryhmät ovat maksuttomia.

Ilmoittautumista pyydetään tilojen ja tarjoilujen varaamiseksi.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen:
miia@surunauha.net tai
0401663416 (Miia)

Järjestäjänä  ITRO -hanke, jossa Surunauha ry osatoteuttajana.

Tapahtuma Rovaniemen pääkirjastolla:
Keskustelua itsetuhoisuudesta, kokemuksia surusta ja toivosta to 11.5.2023 klo 17.30-19.30

Millaisia uskomuksia itsemurhiin liittyy, ja onko itsetuhoisuudesta turvallista puhua? Millaisia traumoja vanhemman itsemurha jättää? Entä millainen merkitys vertaistuella voi olla surun keskellä? Lämpimästi tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan toukokuussa Rovaniemen pääkirjaston Lapponica-saliin!

Tilaisuudessa kuullaan mm. itsemurhien ympärille liitetyistä uskomuksista, jotka eivät tutkimusten ja asiakastyön mukanaan tuomien kokemusten valossa useinkaan pidä paikkaansa. Näistä myyteistä tulee kertomaan MIELI ry:n kouluttaja ja yli 15 vuotta kriisityöntekijänä toiminut Harri Sihvola. Kirjailijavieraaksi saapuu Venla Pystynen, joka oli 7-vuotias hänen isänsä tehdessä itsemurhan. Kuulemme myös paneelikeskustelun vertaistuesta ja sen merkityksestä lohdun tuojana.

Ohjelma:
klo 17.30 Tervetuloa
klo 17.45 Myyttejä itsemurhasta: Harri Sihvola, MIELI ry
klo 18.05 Trauman jäljet – miten vanhemman itsemurha vaikuttaa läpi elämän: Venla Pystynen, kirjailija ja toimittaja
klo 18.45 Paneelikeskustelu: “Saman kokenut ymmärtää usein paremmin”
klo 19.30 Kiitokset ja tilaisuus päättyy

Tilaisuus on kaikille avoin ja maksuton, ja sen järjestävät yhteistyössä ITRO-hanke ja Rovaniemen kaupunginkirjasto.

 

Tutustuthan myös verkkotukeemme:

Henkilökohtainen vertaistuki

Surunauhan kautta voi toivoa henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat vertaistukijan peruskoulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää.

Etätuki puhelimitse ja verkossa

Surunauhan vertaistukea on tarjolla myös puhelimitse ja verkossa. Alla olevista linkeistä voit tutustua etätukeemme.

Läheisten illat verkossa keväällä 2023

AIKA: klo 18–20, ma 27.2. / to 30.3. / to 27.4. / ma 15.5. / ma 12.6.
PAIKKA: Järjestetään verkossa Zoom-alustalla (ohje Zoomin käyttöön)
ILMOITTAUTUMINEN: 
Verkkotilaisuuteen ilmoittautuminen sähköpostilla vertaistuki@surunauha.net viimeistään kokoontumispäivänä klo 15.00 mennessä – lähetämme ilmoittautuneille osallistumislinkin ja osallistumisohjeet.

Järjestämme verkossa lämminhenkisiä tilaisuuksia läheisen itsemurhan kokeneille.  Tilaisuuden ohjaavat Surunauhan vertaistukijat. Läheisten iltojen aiheina mm. tietoa itsemurhasta ja sen vaikutuksista läheisiin, vertaistuen esittelyä, omakohtaisia kokemuksia ja keskustelua. Verkkotilaisuuksiin ilmoittautuminen sähköpostilla vertaistuki@surunauha.net– lähetämme ilmoittautuneille osallistumislinkin ja osallistumisohjeet.

Lisätietoa läheisten illoista ja muista verkkotilaisuuksista täältä.

 


Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä lähialueellasi alla olevaa nappia painamalla. Voit myös soittaa toimistolle. Laitamme sinulle viestiä, kun uusia ryhmiä alkaa. Jos jokin ryhmään osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.

Olen kiinnostunut tulevista ryhmistä lähialueellani

Voit tiedustella vertaistukea myös toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login