Jos haluaisit puhua jonkun kanssa juuri nyt, voit soittaa arkisin klo 9–15 Surunauhan numeroihin 044 751 9916 (Teppo) tai 044 977 9428 (Liisa), tai ympärivuorokautiseen MIELI ry:n kriisipuhelimeen 09 2525 0111.

Pori

VOIMAVARA -kehotunnepajat itsemurhan tehneiden läheisille 17.6. ja 11.9.2021

1. Voimavara -työpaja
AIKA: to 17.6.2021 klo 17.30-19.30
PAIKKA: Kuntoutuspalvelut Lohtu, Paanakedonkatu 20, 28100 PORI
ILMOITTAUTUMINEN: https://fi.surveymonkey.com/r/voimavara
Työpajan kesto 2h. Työpajaan otetaan kuusi ensin ilmoittautunutta.

2. Voimavara -työpaja
AIKA: la 11.9.2021 klo 12.00-14.00.
PAIKKA: Joogastudio Hetki, Äestäjänkatu 6, 28100 PORI
ILMOITTAUTUMINEN: https://fi.surveymonkey.com/r/voimavara
Työpajan kesto 2h. Työpajaan otetaan kuusi ensin ilmoittautunutta.

Surunauha ry järjestää Porissa kaksi erillistä työpajaa läheisensä itsemurhan kautta menettäneille. Voimavara -työpajassa vahvistetaan ihmisen omia kehotunnetietotaitoja, selviytymiskeinoja, itsemyötätuntoa, omia voimavaroja ja toivoa. Tavoitteena tunnistaa ja harjoitella aktiivisia toimintatapoja, jotka auttavat ihmistä selviytymään arjessa. Pajat koostuvat ryhmäkeskusteluista, toiminnallisista ja elämyksellisistä harjoituksista ja luovista menetelmistä. Työpajoissa hyödynnetään SomeBody-menetelmää. Suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan itsemurhan tehneiden läheisten erityistarpeet.

Voimavara -työpajassa sinulla on mahdollisuus asiantuntijan ja vertaisten kanssa etsiä uusia keinoja selviytyä surusta huolimatta. Pystyt jakamaan siihen liittyviä tunteita ja kokemuksia, saat tietoa surun oireista ja saat keinoja, jotka auttavat sinua jaksamaan muuttuneessa elämäntilanteessasi. Turvallisessa vuorovaikutuksessa on mahdollista jakaa vaikeita tunteita ja kokemuksia, mikä voi edesauttaa hyväksyä ne osaksi omaa tarinaa.

Voimavara-työpajassa tehdään pienryhmissä/pareittain ja itsekseen liike-, asento-, hengitys, rentoutus-, kosketus- ja vuorovaikutusharjoituksia. Harjoituksiin liittyvät kokemukset puretaan ja jaetaan ryhmässä turvallisessa ilmapiirissä ohjaajan johdolla. Omista kokemuksista ja pohdinnasta syntyvät oivallukset. Oivallukset parantavat ihmisen tiedostamista omista selviytymiskeinoista ja uusista vaihtoehdoista. Ryhmässä osallistujan sosiaaliset taidot, kehotietoisuustaidot sekä tunnetaidot kohenevat. Voimavara-työpaja osallistaa, lisää voimavaroja, parantaa itsetuntemusta sekä lisää kykyä toimia arjessa omissa sosiaalisissa suhteissa.

Työpajan ohjaa kuntoutuksen ohjaaja AMK, SomeBody®-kouluttaja ja -ohjaaja Monica Tiisala. Työpaja on osallistujille maksuton eikä se vaadi aikaisempaa kokemusta kehotunnetyöskentelystä.

ILMOITTAUTUMINEN: https://fi.surveymonkey.com/r/voimavara

Ilta läheisen menettäneille, Pori

AIKA: Tulossa syksyllä 2021
PAIKKA:
ILMOITTAUTUMINEN:

Surunauha ry järjestää vertaistuellisen, lämminhenkisen keskustelutilaisuuden itsemurhan tehneiden läheisille.

Vapaamuotoisen ja keskustelupainotteisen illan aiheina mm. itsemurhat ja itsemurhamenetys sekä vertaistuki. Voit osallistua juuri sellaisena kuin olet ja riippumatta siitä, milloin tai kenet läheisesi olet menettänyt. Mukaan saa tulla vain kuuntelemaankin. Tarjoamme kahvit ja pientä purtavaa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Ilmoittautumiset:  tulossa

 

Jos jokin ryhmään osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.

 

 

Henkilökohtainen vertaistuki

Surunauhan kautta voi toivoa henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat vertaistukijan peruskoulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää.

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä lähialueellasi alla olevaa nappia painamalla. Voit myös soittaa toimistolle. Laitamme sinulle viestiä, kun uusia ryhmiä alkaa.

Olen kiinnostunut tulevista ryhmistä lähialueellani

 


Voit tiedustella vertaistukea myös toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login