Jos haluat keskustella tilanteestasi, soita Surunauhan numeroon 044 977 9428 (ark. 9-15). Toimisto on kiinni 8.-21.7. Ympärivuorokautinen MIELI ry:n kriisipuhelin palvelee numerossa 09 2525 0111.

HUOM! Jos lähialueeltasi ei juuri nyt löydy sopivaa ryhmää, tutustu myös verkkoryhmiimme ja -tilaisuuksiimme: https://surunauha.net/verkkotilaisuudet. Voit myös jättää yhteystietosi, niin ilmoitamme sinulle, kun lähialueellasi järjestetään vertaistukitapahtumia: https://surunauha.net/uudetryhmat

Pori

Surupolkuni ja toivon lähteeni
-toiminnallinen työpaja läheisensä menettäneille


AIKA
: lauantai 27.1. klo 11-14.30
(siirtynyt joulukuusta sairastapauksen vuoksi)
PAIKKA: Joogastudio Hetki, Äestäjänkatu 6, 28100 PORI
ILMOITTAUTUMINEN: https://forms.gle/cpvSbf3WB7adHzcN6

Surunauha ry:n järjestämä toiminnallinen työpaja itsemurhan tehneiden läheisille. Työpajassa sanoitetaan ja jaetaan vertaisten kanssa turvallisessa ilmapiirissä omaa surupolkua ja asioita, jotka ovat auttaneet jaksamaan hetkestä toiseen. Lopuksi tehdään erilaisia toiminnallisia rentoutusharjoituksia.

Klo 11.00–13.00 Oman surupolun sanoitus ja toivon lähteet
Klo 13.00–13.15 Kahvitauko
Klo 13.15–14.30 Rentoutusharjoituksia ja lopetus

Työpajan ohjaa kuntoutuksen ohjaaja ja Surunauhan koulutettu vertaistukija Monica Tiisala.

Olet lämpimästi tervetullut!

Tämä tapahtuma järjestetään Satakunnan hyvinvointialueen tuella

 

 

 


Varjoista Valoon -päivä itsemurhan tehneiden läheisille

AIKA: la 10.12.2022 klo 11.00-14.00
PAIKKA: Joogastudio Hetki, Äestäjänkatu 6, 28100 PORI
ILMOITTAUTUMINEN: https://forms.gle/Gdk6XQnaVAo6hDpk8

“Olet lämpimästi tervetullut jakamaan oman tarinasi,
muistelemaan ääneen,
kuuntelemaan muiden kokemuksia ja
tekemään yhdessä voimauttavia rentoutus- ja hengitysharjoituksia.”                

Surunauha ry järjestää Porissa ennen joulua yhteiseen jakamiseen sekä kehotietoisuuteen perustuvan työpajan. Varjoista valoon -päivä tarjoaa läheisille vertaistuellisen hetken tulla yhteen omien kokemusten kanssa, pysähtymään itsen äärelle ja jakamaan muistoja ja tunteita liittyen omaan menetykseen ja kuolleeseen läheiseen. Vertaistuellisen jakamisen lisäksi tehdään kehollisia harjoituksia. Työpaja on osallistujille maksuton, et tarvitse osallistuaksesi mitään ennakkotaitoja.

Työpajan ohjaa kuntoutuksen ohjaaja AMK, SomeBody®-kouluttaja ja -ohjaaja sekä Surunauhan koulutettu vertaistukija Monica Tiisala. Työpajan kesto 3h. Ilmoittautuminen on sitova ja työpajaan otetaan kymmenen ensin ilmoittautunutta. Olet lämpimästi tervetullut turvalliseen ryhmäämme.


VOIMAVARA -kehotunnepajat itsemurhan tehneiden läheisille 17.6. ja 11.9.2021

1. Voimavara -työpaja
AIKA: to 17.6.2021 klo 17.30-19.30
PAIKKA: Kuntoutuspalvelut Lohtu, Paanakedonkatu 20, 28100 PORI
ILMOITTAUTUMINEN: https://fi.surveymonkey.com/r/voimavara
Työpajan kesto 2h. Työpajaan otetaan kuusi ensin ilmoittautunutta.

2. Voimavara -työpaja
AIKA: la 11.9.2021 klo 12.00-14.00.
PAIKKA: Joogastudio Hetki, Äestäjänkatu 6, 28100 PORI
ILMOITTAUTUMINEN: https://fi.surveymonkey.com/r/voimavara
Työpajan kesto 2h. Työpajaan otetaan kuusi ensin ilmoittautunutta.

Surunauha ry järjestää Porissa kaksi erillistä työpajaa läheisensä itsemurhan kautta menettäneille. Voimavara -työpajassa vahvistetaan ihmisen omia kehotunnetietotaitoja, selviytymiskeinoja, itsemyötätuntoa, omia voimavaroja ja toivoa. Tavoitteena tunnistaa ja harjoitella aktiivisia toimintatapoja, jotka auttavat ihmistä selviytymään arjessa. Pajat koostuvat ryhmäkeskusteluista, toiminnallisista ja elämyksellisistä harjoituksista ja luovista menetelmistä. Työpajoissa hyödynnetään SomeBody-menetelmää. Suunnittelussa ja toteutuksessa huomioidaan itsemurhan tehneiden läheisten erityistarpeet.

Voimavara -työpajassa sinulla on mahdollisuus asiantuntijan ja vertaisten kanssa etsiä uusia keinoja selviytyä surusta huolimatta. Pystyt jakamaan siihen liittyviä tunteita ja kokemuksia, saat tietoa surun oireista ja saat keinoja, jotka auttavat sinua jaksamaan muuttuneessa elämäntilanteessasi. Turvallisessa vuorovaikutuksessa on mahdollista jakaa vaikeita tunteita ja kokemuksia, mikä voi edesauttaa hyväksyä ne osaksi omaa tarinaa.

Voimavara-työpajassa tehdään pienryhmissä/pareittain ja itsekseen liike-, asento-, hengitys, rentoutus-, kosketus- ja vuorovaikutusharjoituksia. Harjoituksiin liittyvät kokemukset puretaan ja jaetaan ryhmässä turvallisessa ilmapiirissä ohjaajan johdolla. Omista kokemuksista ja pohdinnasta syntyvät oivallukset. Oivallukset parantavat ihmisen tiedostamista omista selviytymiskeinoista ja uusista vaihtoehdoista. Ryhmässä osallistujan sosiaaliset taidot, kehotietoisuustaidot sekä tunnetaidot kohenevat. Voimavara-työpaja osallistaa, lisää voimavaroja, parantaa itsetuntemusta sekä lisää kykyä toimia arjessa omissa sosiaalisissa suhteissa.

Työpajan ohjaa kuntoutuksen ohjaaja AMK, SomeBody®-kouluttaja ja -ohjaaja Monica Tiisala. Työpaja on osallistujille maksuton eikä se vaadi aikaisempaa kokemusta kehotunnetyöskentelystä.

ILMOITTAUTUMINEN: https://fi.surveymonkey.com/r/voimavara


Ilta läheisen menettäneille, Pori

AIKA: Tulossa syksyllä 2021
PAIKKA:
ILMOITTAUTUMINEN:

Surunauha ry järjestää vertaistuellisen, lämminhenkisen keskustelutilaisuuden itsemurhan tehneiden läheisille.

Vapaamuotoisen ja keskustelupainotteisen illan aiheina mm. itsemurhat ja itsemurhamenetys sekä vertaistuki. Voit osallistua juuri sellaisena kuin olet ja riippumatta siitä, milloin tai kenet läheisesi olet menettänyt. Mukaan saa tulla vain kuuntelemaankin. Tarjoamme kahvit ja pientä purtavaa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Ilmoittautumiset:  tulossa


 

Jos jokin ryhmään osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.


 

Henkilökohtainen vertaistuki

Surunauhan kautta voi toivoa henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat vertaistukijan peruskoulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää.


 

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä lähialueellasi alla olevaa nappia painamalla. Voit myös soittaa toimistolle. Laitamme sinulle viestiä, kun uusia ryhmiä alkaa.

Olen kiinnostunut tulevista ryhmistä lähialueellani


 

Voit tiedustella vertaistukea myös toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login