Jos haluaisit puhua jonkun kanssa juuri nyt, voit soittaa arkisin klo 9–15 numeroihin 📞044 751 9916 (Teppo)
tai 📞044 977 9428 (Liisa), tai ympärivuorokautiseen MIELI ry:n kriisipuhelimeen 09 2525 0111.

Oulu

Oletko kiinnostunut toimimaan Surunauhan vapaaehtoisena vertaistukijana? Lue lisää koulutuksistamme täältä.


Hiljaisen surun kuvia -luovat menetelmät surutyössä, Oulu, 25.10.; 8.11. ja 22.11.2021

TAPAAMISET: klo 17.30-19.30 / maanantai-iltaisin 25.10./ 8.11./ 22.11. (3 x 2h kurssi)
PAIKKA: Villa Valo, Asemakatu 12, Oulu
ILMOITTAUTUMINEN: https://pokka.kukunori.fi/surunauha/Ouluntyopaja

Hiljaisen surun kuvia- työpajassa asetumme kiireettömästi itsen äärelle. Työpaja on suunnattu itsemurhan kautta läheisensä menettäneille. Työpajan tavoitteena on antaa keinoja surun kohtaamiseen ja käsittelyyn sekä tasapainottaa ja vahvistaa levollisuuden ja tietoisen läsnä olemisen tunnetta. Pyrimme myös itsetuntemuksen, itseilmaisun ja oman moniulotteisuuden vahvistumiseen.

Työpaja on kokemuksellinen, teemme ja tunnistamme asioita harjoitusten ja yhteisen keskustelun kautta. Menetelminä käytetään ekspressiivisen taideterapian keinoja sekä psykofyysistä lähestymistapaa. Pyrimme työskentelyn aikana siirtymään tekemisestä-olemisen tilaan. Taideterapeuttiset keinot auttavat myös kokemaan taiteen eheyttävä vaikutus oman identiteetin rakentumiseen ja tarjoaa uusia työkaluja tunteitten jäsentämiseen. Aiempaa kokemusta luovista menetelmistä esim. maalaamisesta ei tarvita.
Hiljaisen surun kuvia – työpaja toteutetaan kolmella tapaamiskerralla kahden viikon välein, 2h kerrallaan. Ryhmä toimii suljettuna ja prosessinomaisen työskentelyn takia suosittelemme osallistumaan kaikkiin tapaamisiin. Jokainen tapaamiskerta on kokonaisuus, johon sisältyy luovaa työskentelyä ja keskustelua.

Sisältö ja teemat:
• Sanaton suru— kuvallinen ilmaisu
• Tämän haluaisin sanoa— luova kirjoittaminen
• Rakkaudella muistaen, eteenpäin katsoen— Kollaasi

Kurssin ohjaa taidelähtöisiin ja psykofyysisiin menetelmiin erikoistunut toimintaterapeutti ja voimavarakeskeinen työnohjaaja Minna Koivula.
Hänen työskentelytavoista ja -menetelmistä löydät lisätietoja www.ilosta.fi

 


Avoin vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille Oulussa, syksy 2021

TAPAAMISET: klo 18–19.30 / 31.8.2021 / 28.9. / 26.10. / 30.11. / 25.01. (tammikuun kerta peruttu) / 22.02 / 29.3. / 26.4. / 31.5.2022
PAIKKA: Aleksinkulma, Aleksanterinkatu 9, 90100 Oulu (sisäänkäynti sisäpihan puolelta), Kokoustila Lohi (kellarikerros)

Oulussa kokoontuu avoin vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille. Ryhmä kokoontuu kerran kuussa tiistaisin klo 18-19.30 Aleksinkulmassa, osoitteessa Aleksanterinkatu 9 (sisäänkäynti sisäpihan puolelta), kellarikerroksessa kokoustila Lohi.

Vertaistukiryhmä on tarkoitettu itsemurhan kautta läheisensä menettäneille. Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kesken luottamuksellisessa, vertaistuellisessa seurassa. Voit tulla myös kuuntelemaan. Ohjaajina toimivat Surunauhan koulutuksen saaneet vertaistukijat Riitta ja Jenni.

Ryhmä on muodoltaan avoin eli mukaan voi tulla kesken kauden ja vaikka yhdellekin kerralle.


 

Jos jokin ryhmään osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.

 

 

HUOM! Tarvitsemme Ouluun uusia vertaistukijoita, lue lisää koulutuksistamme täällä.

 

Henkilökohtainen vertaistuki

Surunauhan kautta voi toivoa henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat koulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää.

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä lähialueellasi alla olevaa nappia painamalla. Voit myös soittaa toimistolle. Laitamme sinulle viestiä, kun uusia ryhmiä alkaa.

Olen kiinnostunut tulevista ryhmistä lähialueellani

 


Voit tiedustella vertaistukea myös toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login