Jos haluat keskustella tilanteestasi, soita Surunauhan numeroon 044 977 9428 (ark. 9-15). Ympärivuorokautinen MIELI ry:n kriisipuhelin palvelee numerossa 09 2525 0111.

HUOM! Jos lähialueeltasi ei juuri nyt löydy sopivaa ryhmää, tutustu myös verkkoryhmiimme ja -tilaisuuksiimme: https://surunauha.net/verkkotilaisuudet. Voit myös jättää yhteystietosi, niin ilmoitamme sinulle, kun lähialueellasi järjestetään vertaistukitapahtumia: https://surunauha.net/uudetryhmat

Orivesi

Henkilökohtainen vertaistuki

Surunauhan kautta voi toivoa myös henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat vertaistukijan koulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää ja tarkistamme tämänhetkisen tilanteen. Osa vertaistukijoistamme voi myös matkustaa hiukan kauemmaksikin. Alueen vertaistukijoita:

Eveliina, Tampere

Veljeni Niko teki itsemurhan 2010 maaliskuussa. Mitään merkkejä etukäteen ei ollut havaittavissa, Niko kärsi kovista vatsakivuista. Hän ei kyennyt juomaan eikä syömään kahteen viikkoon juuri mitään. Hänen voimavaransa varmaankin loppuivat kivun ja unettomuuden myötä. Nikon itsemurha tuli yllätyksenä koko perheellemme. Silloin tuntui, että maailma romahti ja elämä ei jatku.

Onnekseni sain vertaistukea saman ikäiseltä tytöltä. Tunsin, että kukaan muu ei voi ymmärtää yhtä hyvin kuin läheisen itsemurhan kokenut ihminen. Koin, että kirjoittamisesta oli minulle hyötyä, kun sain purkaa tunteet paperille. Surun matka on ollut pitkä kaikkine vaiheineen, ja olen oppinut elämään menetyksen kanssa.

Olen hyvä kuuntelija, empaattinen ja sosiaalinen. Haluan tukea juuri Sinua hetkessä kuin hetkessä. 

Suru ei katoa koskaan, se vain muuttaa muotoaan.

Maritta, Orivesi
Olen 58-vuotias, menettänyt kummipoikani (veljeni poika).

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä lähialueellasi alla olevaa nappia painamalla. Voit myös soittaa toimistolle. Laitamme sinulle viestiä, kun uusia ryhmiä alkaa. Jos jokin ryhmään osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.

 

Olen kiinnostunut tulevista ryhmistä lähialueellani

 


Voit tiedustella vertaistukea myös toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login