Surunauhan toimisto on avoinna ark. klo 9–15. Voit soittaa 044 751 9916. Surunauhan chat joka tiistai. Ympärivuorokautinen MIELI ry:n kriisipuhelin palvelee numerossa 09 2525 0111.

Mikkeli

Tilaisuus itsemurhan tehneiden läheisille Mikkelissä

Illan teema: Kuinka jaksan eteenpäin – selviytymisvoimavarat ja menetykseen sopeutuminen


AIKA: tiistai 22.10.2019 klo 18-20
PAIKKA: Omatori, Porrassalmenkatu 21, Mikkeli. Moottori-tila.
ILMOITTAUTUMINEN: Surunauhan toimistolle, p. 040 545 8954 / toimisto@surunauha.net

Itsemurhaan liittyvän surun käsittelyn kannalta on ensiarvoisen tärkeää tiedostaa, että menetyskokemus ja siihen liittyvä suru ovat tapahtumina aina yksilöllisiä ja ettei ole olemassa mitään oikeaa tai väärää tapaa surra. Suruprosessin kulkuakaan ei voi koskaan ennakoida. Itsemurhasuruun liittyy usein vaikeita tunteita. Tieto lisää ymmärrystä, ravistellen samalla itsemurhatapahtumaan liittyvää mystiikkaa ja salailua. Asioiden avoin kohtaaminen ja käsittely helpottaa läheisten tuskaa, auttaa sopeutumaan menetykseen ja antaa voimavaroja jaksamiseen. Jokaisella on oikeus täysipainoiseen elämään – traumaattisista kokemuksista huolimatta.  Kipeä surun kokemus elämäntapahtumana voi syvimmillään olla avain henkilökohtaiseen kasvuun.

Surunauha ry:n tilaisuus on tarkoitettu läheisen itsemurhan kokeneille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Illan järjestää Surunauha ry:n kouluttaja ja vertaistukija Mari Vallemaa yhteistyössä Omatorin kanssa.

Mukaan saa tulla vain kuuntelemaankin. Tarjoamme kahvit ja pientä purtavaa. Iltaan on vapaa pääsy. Ilmoittautumiset tekstiviestillä ”Mikkelin tilaisuus” Surunauhan toimistolle p. 040 545 8954

 

Kriisikeskus Mikkelissä järjestää keväällä 2020 ammattilaisohjatun ryhmän itsemurhan tehneiden läheisille

 

ITSEMURHAN TEHNEIDEN LÄHEISTEN VERTAISTUKIRYHMÄ, jossa vaikean elämäntilanteen keskellä voi jakaa ajatuksiaan ja tunteitaan Mikkelin kriisikeskuksella käynnistyy keväällä 2020 ammatillisesti ohjattu
vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille. Ryhmässä on tarkoitus tukea osallistujien yksilöllistä selviytymistä menetyksen ja sitä seuranneiden elämänmuutosten jälkeen. Ryhmän periaatteisiin kuuluu luottamuksellisuus, kunnioitus ja hienotunteisuus. Ryhmä kokoontuu Mikkelin kriisikeskuksen tiloissa osoitteessa Porrassalmenkatu 19 B 31. Alkamisajankohta tarkentuu myöhemmin. Ryhmään voi jo ilmoittautua.
Lisätiedot ja yhteydenotot:
Mikkelin kriisikeskus, puh. 015 214 401 tai sähköpostitse
kriisikeskus(at)mikkelinkriisikeskus.fi

 

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä lähialueellasi alla olevaa nappia painamalla. Voit myös soittaa toimistolle. Laitamme sinulle viestiä, kun uusia ryhmiä alkaa.

Olen kiinnostunut tulevista ryhmistä lähialueellani

 


 

Voit tiedustella vertaistukea myös toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login