Jos haluat keskustella tilanteestasi, soita Surunauhan numeroon 044 977 9428 (ark. 9-15). Toimisto on kiinni 8.-21.7. Ympärivuorokautinen MIELI ry:n kriisipuhelin palvelee numerossa 09 2525 0111.

HUOM! Jos lähialueeltasi ei juuri nyt löydy sopivaa ryhmää, tutustu myös verkkoryhmiimme ja -tilaisuuksiimme: https://surunauha.net/verkkotilaisuudet. Voit myös jättää yhteystietosi, niin ilmoitamme sinulle, kun lähialueellasi järjestetään vertaistukitapahtumia: https://surunauha.net/uudetryhmat

Lappeenranta

Vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille, Lappeenranta, syksy 2024

AIKA: : to 10.10. / ke 30.10. / ke 20.11. / to 12.12. / to 9.1. / to 30.1. / to 20.2. / to 13.3. / to 3.4.2025 klo 17.30–19
PAIKKA: Saimaan kriisikeskus, Kristiinankatu 11, 53900 Lappeenranta
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittautumislomake: https://forms.gle/i7Kgd3jU7qoopXQPA

Oletko menettänyt läheisesi itsemurhan kautta? Kuollut läheisesi voi olla esimerkiksi puoliso, tyttö- tai poikaystävä, lapsi, sisarus, vanhempi, isovanhempi, muun sukulainen, ystävä tai sinulle tärkeä ihmissuhde. Menetyksesi voi olla tapahtunut lähivuosina tai siitä voi olla pidempi aika. Tämä ryhmä on sinulle. Ryhmän järjestävät MIELI Etelä-Karjalan mielenterveys ry ja Surunauha ry. Ryhmässä hyödynnetään Toivon polulla -ryhmämallia. Ryhmän päättymisestä noin kahden kuukauden jälkeen pidetään vielä jatkotapaaminen, ajankohta sovitaan ryhmäläisten kesken.

Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kesken luottamuksellisessa, vertaistuellisessa seurassa. Ryhmää ohjaavat vastaava kriisityöntekijä Eveliina Montonen MIELI Etelä-Karjalan mielenterveys ry:stä sekä Surunauhan vertaistukija Leena.

Ryhmämuoto on ns. suljettu eli siihen ilmoittaudutaan etukäteen ja samat henkilöt kokoontuvat joka kerta. Osallistujilta toivotaan sitoutumista joka kerralle.

Lämpimästi tervetuloa! 

Jos jokin ryhmään osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.

 

Vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille, Lappeenranta, syksy 2023

AIKA: 31.8. / 21.9. / 12.10. / 2.11. / 23.11. / 14.12. / 4.1. / 25.1. / 15.2. / 7.3.2024 klo 17.30–19
PAIKKA: Saimaan kriisikeskus, Kristiinankatu 11, 53900 Lappeenranta
ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittautumislomake: https://forms.gle/tKkzCNnFdqvknN336

Oletko menettänyt läheisesi itsemurhan kautta? Kuollut läheisesi voi olla esimerkiksi puoliso, tyttö- tai poikaystävä, lapsi, sisarus, vanhempi, isovanhempi, muun sukulainen, ystävä tai sinulle tärkeä ihmissuhde. Menetyksesi voi olla tapahtunut lähivuosina tai siitä voi olla pidempi aika. Tämä ryhmä on sinulle. Ryhmän järjestävät MIELI Etelä-Karjalan mielenterveys ry ja Surunauha ry. Ryhmässä hyödynnetään Toivon polulla -ryhmämallia. Ryhmän päättymisestä noin kolmen kuukauden jälkeen pidetään vielä jatkotapaaminen.

Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kesken luottamuksellisessa, vertaistuellisessa seurassa. Ryhmää ohjaavat erityisasiantuntija Jaana Karhula MIELI Etelä-Karjalan mielenterveys ry:stä  sekä Surunauhan vertaistukija Leena.

Ryhmämuoto on ns. suljettu eli siihen ilmoittaudutaan etukäteen ja samat henkilöt kokoontuvat joka kerta. Osallistujilta toivotaan sitoutumista joka kerralle.

Lämpimästi tervetuloa!

Jos jokin ryhmään osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.

 


 

 

 

Henkilökohtainen vertaistuki

Surunauhan kautta voi toivoa myös henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat vertaistukijan peruskoulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää ja tarkistamme tämähetkisen tilanteen. Osa vertaistukijoistamme voi myös matkustaa hiukan kauemmaksikin.

 

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä lähialueellasi alla olevaa nappia painamalla. Voit myös soittaa toimistolle. Laitamme sinulle viestiä, kun uusia ryhmiä alkaa.

Olen kiinnostunut tulevista ryhmistä lähialueellani

 


Voit tiedustella vertaistukea myös toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login