Surunauhan toimisto on avoinna ark. klo 9–15. Voit soittaa 044 751 9916. Surunauhan chat joka tiistai. Ympärivuorokautinen MIELI ry:n kriisipuhelin palvelee numerossa 09 2525 0111.

HUOM! Jos lähialueeltasi ei juuri nyt löydy sopivaa ryhmää, tutustu myös verkkoryhmiimme ja -tilaisuuksiimme: https://surunauha.net/verkkotilaisuudet. Voit myös jättää yhteystietosi, niin ilmoitamme sinulle, kun lähialueellasi järjestetään vertaistukitapahtumia: https://surunauha.net/uudetryhmat

Lappeenranta

Lappeenranta: Läheisten ilta, 2.2.2023

AIKA: 2.2.2023 klo 17–19
PAIKKA: Saimaan kriisikeskus, Kristiinankatu 11, 53900 Lappeenranta
ILMOITTAUTUMINEN: joko sähköpostilla vertaistuki@surunauha.net tai puhelimitse/tekstiviestillä 044 751 9916

Järjestämme lämminhenkisen keskusteluillan itsemurhan tehneiden läheisille. Tilaisuuden ohjaavat Surunauha ry:n työntekijä Teppo, kriisityöntekijä Anne Lamppu sekä vertaistukija Leena. Illan aiheina mm. tietoa itsemurhasta ja sen vaikutuksista läheisiin, vertaistuen esittelyä, omakohtaisia kokemuksia ja keskustelua. Voit ilmoittautua mukaan riippumatta siitä kenet olet menettänyt tai kuinka kauan menetyksestäsi on. Jos menetyksestäsi on vielä kovin vähän aikaa, muiden kokemuksista kuuleminen voi tuntua kuormittavalta. Jos et ole varma osallistumisesta, voit soittaa Surunauhan toimistolle 044 751 9916, ja kysyä myös muista tuen muodoista.

Menettämäsi henkilö voi olla esimerkiksi puoliso, lapsi, vanhempi, sisarus, ystävä tai muu läheinen. Saimaan kriisikeskus (MIELI Etelä-Karjalan mielenterveys ry) ja Surunauha ry ovat poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumattomia eikä toiminta ole osallistujille maksullista. Emme myöskään talleta osallistujien ilmoittautumis- tai muita tietoja tilaisuuden päättymisen jälkeen.

Tiedämme, että tapaamisiin osallistuminen voi tuntua jännittävältä: on hyvä muistaa, että ryhmässä on mahdollista puhua tai olla enemmän kuuntelijan roolissa oman tuntemuksen mukaisesti, ja halutessaan tilaisuudesta voi myös lähteä kesken tapaamisen pois, jos se ei tunnu omalta. Useimmat ihmiset kuitenkin tulevat esimerkiksi vertaistukiryhmiin aina uudestaan, ja huomaavat, että seuraavilla kerroilla puhuminen on jo helpompaa. Vaikka olisikin jättänyt tapaamisen kesken, on tervetullut myöhemmin uudestaan osallistumaan toimintaan.

Tilaisuudessa on pullakahvitarjoilu <3

Lämpimästi tervetuloa!


 

Vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille, Lappeenranta (syksy 2020)

TAPAAMISET: 15.10. / 5.11. / 26.11. / 17.12. klo 17.00–18.30
PAIKKA: Saimaan kriisikeskus, Kirkkokatu 1, 53100 Lappeenranta
ILMOITTAUDU:
puh. 0447519916 (ark. 9–15) tai https://surunauha.net/lprsyksy20

Vertaistukiryhmä on tarkoitettu kaikille itsemurhan kautta läheisensä menettäneille. Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kesken luottamuksellisessa, vertaistuellisessa seurassa. Ryhmänohjaajina toimivat Surunauhan kouluttamat vertaistukijat Hanna ja Leena.

Ryhmämuoto on ns. suljettu eli siihen ilmoittaudutaan etukäteen ja samat henkilöt kokoontuvat joka kerta. Osallistujilta toivotaan sitoutumista joka kerralle. Kaikkiin ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä alkusyksystä. Haluamme huolehtia siitä, että ryhmä on turvallinen kaikille, joten tulethan kokoontumisiin terveenä ja flunssattomana.

Lisäksi järjestämme yksittäisen kaikille avoimen tilaisuuden syys-lokakuussa. Seuraa tiedotustamme https://surunauha.net/lappeenranta tai ilmoittaudu kiinnostuneeksi tilaisuudesta txt ”Lappeenrannan tilaisuus” numeroon 0447519916.

Jos jokin ryhmään osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.

 

Henkilökohtainen vertaistuki

Surunauhan kautta voi toivoa myös henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat vertaistukijan peruskoulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää ja tarkistamme tämähetkisen tilanteen. Osa vertaistukijoistamme voi myös matkustaa hiukan kauemmaksikin.

 

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä lähialueellasi alla olevaa nappia painamalla. Voit myös soittaa toimistolle. Laitamme sinulle viestiä, kun uusia ryhmiä alkaa.

Olen kiinnostunut tulevista ryhmistä lähialueellani

 


Voit tiedustella vertaistukea myös toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login