Jos haluat keskustella tilanteestasi, soita Surunauhan numeroon 044 977 9428 (ark. 9-15). Toimisto on kiinni 8.-21.7. Ympärivuorokautinen MIELI ry:n kriisipuhelin palvelee numerossa 09 2525 0111.

HUOM! Jos lähialueeltasi ei juuri nyt löydy sopivaa ryhmää, tutustu myös verkkoryhmiimme ja -tilaisuuksiimme: https://surunauha.net/verkkotilaisuudet. Voit myös jättää yhteystietosi, niin ilmoitamme sinulle, kun lähialueellasi järjestetään vertaistukitapahtumia: https://surunauha.net/uudetryhmat

Lahti

HUOM!Tarvitsemme Lahteen uusia vertaistukijoita, lue lisää koulutuksistamme täällä.*Itsemurhan tehneiden läheisten ryhmä, kevät 2024

AIKA: Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa tiistai-iltaisin klo 16:30-18:30; Kevät 2024 –> 16.1., 30.1., 13.2., 27.2., 12.3., 2.4., 23.4., ja 14.5.
PAIKKA: Lahden seurakuntien toimitalo, Vapaudenkatu 6A, Lahti (Kokoustila Lydia)
ILMOITTAUTUMINEN: Jätä yhteydenottopyyntö viimeistään ma 8.1.2024 sähköpostilla, tekstiviestillä tai WhatsAppilla:
paivi.kirjavainen@finfamipaijathame.fi / p. 044 722 2903 | merja.seppala-makinen@evl.fi / p. 044 7191 287

Läheisen itsemurhan tuottama suru satuttaa syvältä ja siitä voi olla vaikea puhua.Tämä ammatillisesti ohjattu pienryhmä tarjoaa luotettavan ja turvallisen paikan jakaa ja kohdata omaa surua ja sen tuomia ajatuksia ja tunteita. Ryhmä tarjoaa vertaistukea ja paikan etsiä toivoa elämässä eteenpäin.

Ryhmää ohjaavat: Päivi Kirjavainen, Päijät-Hämeen mielenterveysomaiset FinFami ry ja Merja Seppälä-Mäkinen, Lahden seurakunnat. Mukaan mahtuu 6 ihmistä, Lahdesta ja ympäristökunnista.

 


Läheisten ilta Lahdessa 20.3.2023

Aika: ma 20.3.2023 klo 18-20  Tilaisuus peruttu
Paikka: FinFami ryPäijät-Hämeen mielenterveysomaiset, Rauhankatu 3, katutaso, 15110 Lahti
Ilmoittautuminen: Voit ilmoittautua s-postilla: vertaistuki@surunauha.net tai viestillä/soittamalla 0447519916

Järjestämme Lahdessa lämminhenkisen illan läheisen itsemurhan kokeneille. Tilaisuuden ohjaavat Surunauhan työntekijä Teppo ja koulutettu vertaistukijamme. Läheisten iltojen aiheina mm. tietoa itsemurhasta ja sen vaikutuksista läheisiin, vertaistuen esittelyä, omakohtaisia kokemuksia ja keskustelua.

Menettämäsi henkilö voi olla esimerkiksi puoliso, lapsi, vanhempi, sisarus, ystävä tai muu läheinen. Tilaisuuksiimme osallistuu monenlaisia ihmisiä: toiset ovat kokeneet menetyksen vastikään ja toisilla menetyksestä voi olla jo useita vuosia. Surunauha ry on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton eikä toiminta ole osallistujille maksullista. Emme myöskään talleta osallistujien ilmoittautumis- tai muita tietoja ryhmän päättymisen jälkeen.

Tiedämme, että tapaamisiin osallistuminen voi tuntua jännittävältä: on hyvä muistaa, että ryhmässä on mahdollista puhua tai olla enemmän kuuntelijan roolissa oman tuntemuksen mukaisesti, ja halutessaan tilaisuudesta voi myös lähteä kesken tapaamisen pois, jos se ei tunnu omalta. Useimmat ihmiset kuitenkin tulevat aina uudestaan, ja huomaavat, että seuraavilla kerroilla puhuminen on jo helpompaa. Vaikka olisikin jättänyt ryhmän tai tapaamisen kesken, on tervetullut myöhemmin uudestaan osallistumaan.

Lämpimästi tervetuloa.


Vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille, Lahti, tammikuu 2023 (Ryhmä on päättynyt)

Järjestäjät: Päijät – Hämeen mielenterveysseura ry / Lahden Seudun kriisikeskus ja Surunauha ry
Paikka: Lahden Seudun kriisikeskus
Aika: klo 17.00; ke 11.1.2023 alkaen (12 osallistumiskertaa)
Ohjaajat: Eero Untamala (kriisityöntekijä, Lahden seudun Kriisikeskus), Anneli (vertaistukija, Surunauha ry)
Ilmoittautuminen: RYHMÄ ON PÄÄTTYNYT

Oletko menettänyt läheisesi itsemurhan kautta? Kuollut läheisesi voi olla esimerkiksi puoliso, tyttö- tai poikaystävä, lapsi, sisarus, vanhempi, isovanhempi, muun sukulainen, ystävä tai sinulle tärkeä ihmissuhde. Menetyksesi voi olla tapahtunut lähivuosina tai siitä voi olla pidempi aika. Tämä ryhmä on sinulle. Ryhmän järjestävät Päijät – Hämeen mielenterveysseura ry ja Surunauha ry. Ryhmässä hyödynnetään Toivon polulla -ryhmämallia. Ryhmän päättymisestä noin kolmen kuukauden jälkeen pidetään vielä jatkotapaaminen.

Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kesken luottamuksellisessa, vertaistuellisessa seurassa. Ryhmää ohjaavat kriisityöntekijä Eero Untamala Lahden seudun kriisikeskuksesta sekä Surunauhan vertaistukija Anneli.

Ryhmämuoto on ns. suljettu eli siihen ilmoittaudutaan etukäteen ja samat henkilöt kokoontuvat joka kerta. Osallistujilta toivotaan sitoutumista joka kerralle. Kriisityöntekijä Eero on vielä yhteydessä ilmoittautuneisiin puhelimitse ennen ryhmän alkua. Lisätietoja ryhmästä: Eero Untamala 050 320 0560 (tekstiviesti, whatsApp, puhelin).

Ryhmä on päättynyt.


Avoin vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille, Lahti, syksy 2022

Paikka: FinFami ryPäijät-Hämeen mielenterveysomaiset, Rauhankatu 3, katutaso, 15110 Lahti
Aika: klo 18-20; 4.10. / 15.11. (HUOM! Marraskuun tapaaminen peruttu!)/ 13.12.2022
ILMOITTAUTUMINEN: tekstiviestillä 0447519916 (voit esimerkiksi laittaa viestin ”Olen tulossa Lahden ryhmään.”)

Lahdessa aloittaa syksyllä 2022 avoin vertaistukiryhmä itsemurhan kautta läheisensä menettäneiden omaisille. Ryhmää ohjaavat Surunauha ry:n vertaistukijat ja työntekijät. Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kesken luottamuksellisessa, vertaistuellisessa seurassa. Ryhmämuoto on ns. avoin eli voit osallistua kaikille kerroille tai vaikka vain yhdelle kerralle. Ilmoittautuminen tekstiviestillä numeroon 0447519916.

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä lähialueellasi alla olevaa nappia painamalla. Voit myös soittaa toimistolle. Laitamme sinulle viestiä, kun uusia ryhmiä alkaa.

Olen kiinnostunut tulevista ryhmistä lähialueellani

 


Voit tiedustella vertaistukea myös toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login