Jos haluaisit puhua jonkun kanssa juuri nyt, voit soittaa arkisin klo 9–15 Surunauhan numeroihin 044 751 9916 (Teppo) tai 044 977 9428 (Liisa), tai ympärivuorokautiseen MIELI ry:n kriisipuhelimeen 09 2525 0111.

Kuopio

Tule sanoittamaan suruasi. Sanoitan suruani, voimaannun kirjoittamalla -työpaja

TAPAAMISET: 11.12.2021 ja 8.1.2022 klo 12-15
PAIKKA: Kreatorio, Kuninkaankatu 21, Kuopio
ILMOITTAUDU: https://pokka.kukunori.fi/surunauha/kuopio 

Kahden kerran työpajassa hyödynnetään erilaisia luovan toiminnan menetelmiä surun käsittelyssä, kirjoittamista, esineitä, musiikkia ja kuvia. Aiempaa kirjoituskokemusta ei tarvita. Pelkkä innostuneisuus luovan toiminnan työskentelytapoja kohtaan riittää. Työpaja on tarkoitettu niille henkilöille, jotka ovat menettäneet läheisensä itsemurhan kautta. Työpajaan otetaan enintään 10 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. On toivottavaa, että osallistut molempiin työpajoihin. Etusija annetaan niille, jotka osallistuvat molempiin pajoihin. Surunauha ry. tarjoaa pikkupurtavaa. Työpaja on maksuton.

Työpajan ohjaa Riitta Mäntylä kirjallisuusterapia- ja sanataideohjaaja, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti.

 

Vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille, kevät 2021, Kuopio

TAPAAMISET:  (Ryhmä aloittaa, kun ilmoittautuneita on riittävästi)
PAIKKA: Kuopion kriisikeskus, Sepänkatu 1, Kuopio
ILMOITTAUDU:
soittamalla 0447519916 (ark. 9–15) tai https://pokka.kukunori.fi/surunauha/kuopio2020

Vertaistukiryhmä on tarkoitettu kaikille itsemurhan kautta läheisensä menettäneille. Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kesken luottamuksellisessa, vertaistuellisessa seurassa. Ryhmänohjaajina toimivat Surunauhan kouluttamat vertaistukijat Juha-Pekka, Mirja sekä Sisko.

Ryhmämuoto on ns. suljettu eli siihen ilmoittaudutaan etukäteen ja samat henkilöt kokoontuvat joka kerta. Osallistujilta toivotaan sitoutumista joka kerralle. Kaikkiin ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä alkusyksystä. Haluamme huolehtia siitä, että ryhmä on turvallinen kaikille, joten tulethan kokoontumisiin terveenä ja flunssattomana.

Ilmoittautuminen ryhmään: puh. 0447519916 (ark. 9–15) tai https://pokka.kukunori.fi/surunauha/kuopio2020

Jos jokin ryhmään osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.

 

 

Henkilökohtainen vertaistuki

Surunauhan kautta voi toivoa myös henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat vertaistukijan peruskoulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää ja tarkistamme tämähetkisen tilanteen. Osa vertaistukijoistamme voi myös matkustaa hiukan kauemmaksikin.

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä lähialueellasi alla olevaa nappia painamalla. Voit myös soittaa toimistolle. Laitamme sinulle viestiä, kun uusia ryhmiä alkaa.

Olen kiinnostunut tulevista ryhmistä lähialueellani

 


 

Voit tiedustella vertaistukea toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login