Jos haluat keskustella tilanteestasi, soita Surunauhan numeroon 044 977 9428 (ark. 9-15). Toimisto on kiinni 8.-21.7. Ympärivuorokautinen MIELI ry:n kriisipuhelin palvelee numerossa 09 2525 0111.

HUOM! Jos lähialueeltasi ei juuri nyt löydy sopivaa ryhmää, tutustu myös verkkoryhmiimme ja -tilaisuuksiimme: https://surunauha.net/verkkotilaisuudet. Voit myös jättää yhteystietosi, niin ilmoitamme sinulle, kun lähialueellasi järjestetään vertaistukitapahtumia: https://surunauha.net/uudetryhmat

Kuopio

Tunteeni – Voimani – Vahvuuteni – Vertaisryhmä läheisensä menettäneille, syksy 2023

TAPAAMISET: Keskiviikkoisin 4.10 – 25.10.2023 HUOM! Aloitusta siirretty. 11.10 – 1.11.2023 (yhteensä 4 kertaa).  klo 17 – 18.30
PAIKKA: Pohjolankatu 28 C, Kuopio, 1. krs. (sisäänkäynti sisäpihan puolelta, jossa oven pielessä ovikello)
ILMOITTAUDU: https://forms.gle/1NnDiMNv6ftjK1iU6

Mitä tunnen? Miten ilmennän tunteeni? Saanko tuntea kaikkia niitä tunteita joita tunnen, onko se normaalia? Jokainen tunne on tärkeä ja hyväksyttävä. Jokaisella tunteella on tehtävänsä. Mitään tunnetta ei tarvitse hävetä tai peittää.

Neljän kokoontumiskerran (suljetussa) ryhmässä käsittelemme taide- ja kirjallisuusterapeuttisin menetelmin tunteita. Voivavatko tunteet antaa myös voimaa menetyksen keskellä? Mitkä ovat niitä asioita ja tekijöitä jotka auttavat omassa elämässä eteenpäin? Sallivassa ja turvallisessa tilassa on lupa kokea ja työstää tunteita juuri sen verran mikä tuntuu itselle sopivalta.

Aikaisempaa kokemusta taidelähtöisestä työskentelystä ei tarvita. Ryhmä on suunnattu itsemurhan tehneiden läheisille ja ne ovat osallistujille maksuttomia. Toivomme osallistujilta sitoutumista kaikille ryhmäkerroille. Ryhmän ohjaajana toimii taide- ja kirjallisuusterapeutti sekä työnohjaaja Tiina Maansydän. Olet lämpimästi tervetullut mukaan <3

 

 


Keho tuntee surun – Taide- ja kirjallisuusterapeuttiset työpajat, syksy 2022

TAPAAMISET:  to 10.11. ja to 17.11.2022 klo 17.00-19.00
PAIKKA: Museo Kantin kokoushuone, Museokatu 1, 70100 Kuopio
ILMOITTAUDU: https://forms.gle/AqeAJGW9MKg7gNneA

Mitä keho kertoo? Mitä keho kätkee? Mitä keho tuntee? Ohjaileeko keho mieltä vai mieli kehoa? Toisinaan on vaikea pukea kehon ja mielen tuntemuksia sanoiksi. Myötätunto ja itsemyötätunto voi olla haastavaa surun keskellä. Tunteet voivat olla helpompi työstää väreiksi ja muodoiksi tai kirjoittaa paperille silloin, kun sanat eivät riitä tai niitä ei ole.

Kokemukselliseen matalan kynnyksen taide- ja kirjallisuusterapeuttiseen työpajaan ei tarvita aiempaa kokemusta taidelähtöisestä työskentelystä. Työpajat on suunnattu itsemurhan tehneiden läheisille ja ne ovat osallistujille maksuttomia. Samat osallistujat osallistuvat kummallekin työpajakerralle.

Työpajan ohjaajana toimii ratkaisukeskeinen taide- ja kirjallisuusterapeutti sekä työnohjaaja Tiina Maansydän. Olet lämpimästi tervetullut <3

 


Tule sanoittamaan suruasi. Sanoitan suruani, voimaannun kirjoittamalla -työpaja

TAPAAMISET: 11.12.2021 ja 8.1.2022 klo 12-15
PAIKKA: Kreatorio, Kuninkaankatu 21, Kuopio
ILMOITTAUDU: https://pokka.kukunori.fi/surunauha/kuopio 

Kahden kerran työpajassa hyödynnetään erilaisia luovan toiminnan menetelmiä surun käsittelyssä, kirjoittamista, esineitä, musiikkia ja kuvia. Aiempaa kirjoituskokemusta ei tarvita. Pelkkä innostuneisuus luovan toiminnan työskentelytapoja kohtaan riittää. Työpaja on tarkoitettu niille henkilöille, jotka ovat menettäneet läheisensä itsemurhan kautta. Työpajaan otetaan enintään 10 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. On toivottavaa, että osallistut molempiin työpajoihin. Etusija annetaan niille, jotka osallistuvat molempiin pajoihin. Surunauha ry. tarjoaa pikkupurtavaa. Työpaja on maksuton.

Työpajan ohjaa Riitta Mäntylä kirjallisuusterapia- ja sanataideohjaaja, ratkaisukeskeinen lyhytterapeutti.

 

Vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille, kevät 2021, Kuopio

TAPAAMISET:  (Ryhmä aloittaa, kun ilmoittautuneita on riittävästi)
PAIKKA: Kuopion kriisikeskus, Sepänkatu 1, Kuopio
ILMOITTAUDU:
soittamalla 0447519916 (ark. 9–15) tai https://pokka.kukunori.fi/surunauha/kuopio2020

Vertaistukiryhmä on tarkoitettu kaikille itsemurhan kautta läheisensä menettäneille. Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kesken luottamuksellisessa, vertaistuellisessa seurassa. Ryhmänohjaajina toimivat Surunauhan kouluttamat vertaistukijat Juha-Pekka, Mirja sekä Sisko.

Ryhmämuoto on ns. suljettu eli siihen ilmoittaudutaan etukäteen ja samat henkilöt kokoontuvat joka kerta. Osallistujilta toivotaan sitoutumista joka kerralle. Kaikkiin ilmoittautuneisiin ollaan yhteydessä alkusyksystä. Haluamme huolehtia siitä, että ryhmä on turvallinen kaikille, joten tulethan kokoontumisiin terveenä ja flunssattomana.

Ilmoittautuminen ryhmään: puh. 0447519916 (ark. 9–15) tai https://pokka.kukunori.fi/surunauha/kuopio2020

Jos jokin ryhmään osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.

 

 

Henkilökohtainen vertaistuki

Surunauhan kautta voi toivoa myös henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat vertaistukijan peruskoulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää ja tarkistamme tämähetkisen tilanteen. Osa vertaistukijoistamme voi myös matkustaa hiukan kauemmaksikin.

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä lähialueellasi alla olevaa nappia painamalla. Voit myös soittaa toimistolle. Laitamme sinulle viestiä, kun uusia ryhmiä alkaa.

Olen kiinnostunut tulevista ryhmistä lähialueellani

 


 

Voit tiedustella vertaistukea toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login