Surunauhan ryhmät ja tilaisuudet jatkuvat 15.8. alkaen. Lisäksi tukea on saatavilla netissä ja puhelimitse, lue lisää tästä! Voit myös soittaa toimistolle 0447519916 (ark. klo 9-15).

Kemi-Tornio

Toivon polulla -vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille Kemissä

alkaa ti 22.09.2020 klo 17.30 Kriisikeskus Turvapoijussa.
Ryhmä kokoontuu viikoittain tiistaisin klo 17.30 – 19.30, 9 kertaa; viimeinen kerta 17.11.2020
+ yksittäinen jatkotapaaminen helmikuussa 2021.
Ryhmään otetaan 4-8 henkilöä. Se on tarkoitettu henkilöille, joiden läheinen on kuollut itsemurhan kautta. Läheisen kuolemasta on kulunut vähintään 6 kuukautta ennen ryhmän alkua. Ennen ryhmän alkua ryhmään ilmoittautuneet haastatellaan puhelimitse.
Toiminta pohjautuu ammatillisesti ohjattuun vertaistukeen.
Ohjaajat: vertaisohjaajat Minttu ja Satu, Surunauha ry sekä
Kaisa, kriisityöntekijä, Kriisikeskus Turvapoiju
Lisätietoja ja ilmoittautuminen 11.09. klo 15 mennessä: kaisa.lauri@turvapoiju.fi
tai Kriisikeskus Turvapoiju p. 040 544 1750
Ryhmän tavoitteena  on mm. äkillisen menetyksen aiheuttamien tunteiden, ajatusten ja kokemusten käsitteleminen ja jakaminen luottamuksellisessa vertaisryhmässä; kriisin pitkittymisen ja sairastumisen ehkäiseminen sekä selviytymiskeinojen ja voimavarojen tunnistaminen ja vahvistaminen ja uusien näkökulmien löytäminen.
Sisältöjä: traumaattinen menetys, kriisissä ja surussa eläminen; menetyksen merkitys ja vaikutukset; keho ja mieli surussa; sosiaalinen tukiverkosto, muut läheiset; muistelu; voimavarat ja selviytymiskeinot; toivo, oikeus hyvään oloon ja tulevaisuuteen. Sisällöissä otetaan huomioon osallistujien toiveet ja odotukset.
Menetelmät: lyhyet alustukset, ryhmäkeskustelut – myös pienryhmissä tai pareittain ja rentoutumisharjoitukset.

 

Jos jokin ryhmään osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.

 

Oletko kiinnostunut toimimaan Surunauhan vapaaehtoisena vertaistukijana? Lue lisää koulutuksistamme täältä.

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä lähialueellasi alla olevaa nappia painamalla. Voit myös soittaa toimistolle. Laitamme sinulle viestiä, kun uusia ryhmiä alkaa.

Olen kiinnostunut tulevista ryhmistä lähialueellani

 


 

Voit tiedustella vertaistukea myös toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login