Surunauhan ryhmät ja tilaisuudet jatkuvat 15.8. alkaen. Lisäksi tukea on saatavilla netissä ja puhelimitse, lue lisää tästä! Voit myös soittaa toimistolle 0447519916 (ark. klo 9-15).

Järvenpää

Henkilökohtainen vertaistuki

Surunauhan kautta voi toivoa myös henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat vertaistukijan koulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää ja tarkistamme tämähetkisen tilanteen. Osa vertaistukijoistamme voi myös matkustaa hiukan kauemmaksikin. Alueen vertaistukijoita:

Outi, Järvenpää ja lähiseutu
Oli vuosi 2009, kun elämäni järkkyi. Isäni viimeinen valinta oli poistua omin ehdoin keskuudestamme. Itsemurha aiheuttaa surutyöhön omanlaisensa vivahteen. Sen johdosta muiden oli vaikea kohdata minua. Vaikka valitsin avoimuuden puhua itsemurhasta, muiden oli vaikea asiaa kohdata. Ja jos joku halusi minut kohdata, päädyin lohduttajan rooliin. En tuntenut ketään, jota itsemurha olisi koskettanut läheisesti.

Viisi vuotta kuoleman jälkeen kohtasin sattumalta vertaisen ennalta odottamattomassa tilanteessa. Illan mittainen keskustelu puolin ja toisin päättyi molempien kiitokseen. Vain vertainen ymmärtää mitä käyt läpi. Hänen kanssaan asioita ei tarvitse kaunistella.

Kokemukseni johdosta haluan tarjota vertaistukeani. Jos kaipaat aitoa kohtaamista itsemurhan tehneen läheisenä, ota yhteyttä.

Misa, Vantaa ja Helsinki
Pikkuveljeni Jona päätyi itsemurhaan tammikuussa 2015. Hän oli 21-vuotias ja oli 1,5 v ajan sairastanut vaikeaa psykoottistasoista masennusta. Jona sai apua koko meidän perheeltä ja terveydenhuollosta ja asuminen oli järjestetty tuetusti. Kaikesta tarjotusta avusta huolimatta, Jona ei halunnut ottaa apua vastaan.
Aloitin tammikuussa 2016 Surunauhan suljetussa vertaistukiryhmässä Helsingissä. Ryhmässä käynti oli kieltämättä rankkaa, mutta ryhmä antoi myös paljon. Vertaistuki on korvaamatonta ja ajattelin jo silloin, että haluaisin tulevaisuudessa myös toimia vertaistukitoiminnassa.

Oma perhe, aika, eteenpäin meneminen ja vertaistuki ovat auttaneet minua surussa. Olen huomannut, että itsemurha yleisenä aiheena on vaikea, mutta pyrin itse puhumaan asiasta avoimesti ja häpeilemättä. Olen luotettava, empaattinen ja hyvä kuuntelija. Menetystaustallasi tai iälläsi ei ole väliä vaan olen valmis tukemaan ja kuuntelemaan juuri Sinua, sellaisena kuin olet.

 

Meillä on muitakin vertaistukijoita tällä alueella/lähiseuduilla. Ota yhteyttä toimistollemme niin voimme kertoa lisää.

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä lähialueellasi alla olevaa nappia painamalla. Voit myös soittaa toimistolle. Laitamme sinulle viestiä, kun uusia ryhmiä alkaa. Jos jokin ryhmään osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.

 

Olen kiinnostunut tulevista ryhmistä lähialueellani

 


 

Voit tiedustella vertaistukea myös toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login