Surunauhan toimisto on avoinna ark. klo 9-15, suljettu 5.-6.12. Voit soittaa 044 751 9916 /Teppo tai 044 977 9428 /Liisa. Surunauhan chat joka tiistai. Ympärivuorokautinen MIELI ry:n kriisipuhelin palvelee numerossa 09 2525 0111.

HUOM! Jos lähialueeltasi ei juuri nyt löydy sopivaa ryhmää, tutustu myös verkkoryhmiimme ja -tilaisuuksiimme. Lisätietoja: https://surunauha.net/verkkotilaisuudet

Helsinki ja pääkaupunkiseutu

Pääkaupunkiseudulla toimii useita vertaistukiryhmiä ja on myös mahdollisuus kahdenkeskiseen vertaistukeen.
Myös Mieli ry järjestää Helsingissä vertaistukiryhmiä.

HELSINKI: Avoin vertaistukiryhmä, syksy 2022

AIKA: klo 18–20, maanantaisin: 19.9. / 24.10. / 21.11. / 19.12.2022
PAIKKA: Setlementtitalo, Sturenkatu 11, Helsinki. Jane Addams -tila, 2. krs.
ILMOITTAUTUMINEN: tekstiviestillä 0447519916 (voit esimerkiksi laittaa viestin ”Olen tulossa Helsingin ryhmään.”)

Helsingissä aloittaa syksyllä 2022 avoin vertaistukiryhmä itsemurhan kautta läheisensä menettäneille. Ryhmää ohjaavat Surunauha ry:n vertaistukijat ja työntekijät. Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kesken luottamuksellisessa, vertaistuellisessa seurassa. Ryhmämuoto on ns. avoin eli voit osallistua kaikille kerroille tai vaikka vain yhdelle kerralle. Ilmoittautuminen tekstiviestillä numeroon 0447519916.

Jos jokin ryhmiin osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.


ESPOO: Avoin vertaistukiryhmä, syksy 2022

AIKA: klo 18–19:45, maanantaisin: 15.8. / 12.9. / 10.10. / 14.11. / 12.12.2022
PAIKKA: Espoon Sellon kirjasto, Mauri-ryhmätyötila
ILMOITTAUTUMINEN: tekstiviestillä 044 977 9428 (voit esimerkiksi laittaa viestin ”Olen tulossa Espoon ryhmään.”)

Espoossa aloittaa syksyllä 2022 avoin vertaistukiryhmä itsemurhan kautta läheisensä menettäneiden omaisille. Ryhmää ohjaavat Surunauha ry:n vertaistukijat. Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kesken luottamuksellisessa, vertaistuellisessa seurassa. Ryhmämuoto on ns. avoin eli voit osallistua kaikille kerroille tai vaikka vain yhdelle kerralle. Ilmoittautuminen tekstiviestillä numeroon 044 977 9428.

Jos jokin ryhmiin osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.


HELSINKI: Naisten vuoro – Tervetuloa saunomaan Helsingin Uutelaan 💚

AIKA: la 3.12. klo 13-16
PAIKKA: Villa Vuosanta, Hallkullanniemi, 00990 Hki
ILMOITTAUTUMINEN: https://forms.gle/czWySEhf2fYWB2cM9

Puusauna lämpiää ja kylmä meri odottaa naisia saunomaan joulukuun alkajaisiksi. Lämpimästi tervetuloa ottamaan aikaa itselle, nauttimaan lempeistä löylyistä, raikkaasta merestä, virkistävistä juomista ja vertaisten seurasta. Mahdollisuus nauttia myös kauniista merimaisemista lämpimässä ulkoporealtaassa.

Saunailtapäivä on suunnattu kaikille naisille jotka ovat menettäneet läheisen itsemurhan kautta. Mukaan voi tulla kauempaakin. Ohjelmassa mm. saunomista, vapaamuotoista yhdessäoloa ja pientä hemmottelua. Mukana Surunauhan koulutetut vertaistukijat sekä Surunauhan työntekijä Liisa. Saunominen on osallistujille maksuton, eikä se edellytä Surunauhan jäsenyyttä. Tarjoamme purtavaa, virvokkeita ja vertaistukea. Voit osallistua juuri sellaisena kuin olet, riippumatta siitä, milloin läheisesi on kuollut tai kenet olet menettänyt. Saunalla voi jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kanssa, tai mukaan voi tulla vain saunomaankin.


HELSINKI: Lempeän joogan kurssi läheisille

AIKA: ke klo 16.30-17.45; 31.8. / 7.9. / 14.9. / 21.9. / 28.9.2022 (viisi kertaa)
PAIKKA: Virgiinia (harjoitussali), Karjalankatu 2, 00520 Helsinki (Alppitalo)
Elokuussa aloittaa viiden kerran joogakurssi läheisille. Tunneilla puramme lempeästi kehon jännitystiloja sekä annamme itsellemme rauhallisen hetken vain olla ja aistia kehollista kokemustamme. Ohjaan lempeään ja itsemyötätuntoiseen keholliseen kokemukseen. Asetumme kehon tuntemusten äärelle. Tutkailemme, mitä meidän hengitykselle juuri tällä hetkellä kuuluu. Aistimme, miltä liike tuntuu ja pyrimme unohtamaan, miltä liike näyttää.
Tunnit on suunniteltu niin, että liikkeet avaavat, tukevat ja vahvistavat kehoa trauman jälkeisessä ajassa. Sinulla on myös aina vapaus jättää jokin liike tai harjoitus tekemättä ja tehdä vain ne liikkeet, jotka sinua tällä hetkellä kutsuvat. Et tarvitse aikaisempaa kokemusta joogasta tullaksesi kurssille. Kurssi on osallistujille maksuton.
Ohjaaja Crista Soskolne on pitkän linjan joogaopettaja, jolla on kokemusta erilaisten ryhmien ohjauksesta (lapset, nuoret, näkövammaiset jne) ja joka kouluttaa tulevia joogaopettajia, järjestää tapahtumia ja retriittejä. Hän on sertifioitu vijnanajoogaopettaja (3-vuotinen koulutus), tuntee traumasensitiivisen joogan perusteet ja opiskelee tällä hetkellä somaattisessa liiketerapiakoulutuksessa. Olet lämpimästi tervetullut pieneen, turvalliseen ryhmäämme.

HELSINKI: Suruni sanat – kirjallisuusterapeuttinen ryhmä

AIKA: keskiviikkoisin klo 17-20; 28.9. / 12.10. / 19.10 / 2.11.2022
PAIKKA: Setlementtitalo, Sturenkatu 11, 00510 Helsinki
ILMOITTAUTUMINEN: https://forms.gle/a6v9Mpj5d5W3E57N6

Suru voi avautua sana sanalta, välimerkki välimerkiltä.
Kokemuksesta kirjoittaminen antaa mahdollisuuden itkeä,
irroittaa otetta, löytää yhteyksiä, muistaa tarkemmin.
-H. Hulmi

Olet lämpimästi tervetullut luottamukselliseen ja vertaistuelliseen ryhmäämme, jossa lähestytään menetystä kirjallisuusterapian keinoin. Ryhmässä on tarkoitus sanoittaa kokemusta ja suhdetta maailmaan, omaan itseen ja läheisiin kirjoittamalla.

Virittäydymme teemoihin myös julkaisseiden kirjailijoiden tekstikatkelmien, proosan tai runojen kautta. Käytämme mahdollisuuksien mukaan muitakin taiteen menetelmiä, musiikkia tai kuvia. Ryhmäläisten tekstejä on mahdollista jakaa tapaamisissa ja niistä keskustellaan, mutta jakaminen on tietysti vapaaehtoista. Ohjaajalta on myös mahdollisuus saada palautetta omista teksteistä.

Ryhmä kokoontuu neljä kertaa. Kokonaisuuden ohjaa kirjallisuusterapiaohjaaja, kirjailija ja kouluttaja Heli Hulmi, jolla on usean vuosikymmenen kokemus kirjallisuusterapeuttisten ryhmien ohjauksesta. Osallistuminen ryhmään on maksutonta.


ESPOO: Surun värit – vertaistukiryhmä taideterapeuttisin menetelmin

AIKA: 6 kertaa sunnuntaisin klo 12.30-14.30; 14.8. / 21.8./ 28.8./ 4.9./ 11.9./ 18.9.2022
PAIKKA: Espoon Tapiolan keskus
ILMOITTAUTUMINEN: https://forms.gle/cbtvfA6bmXQihDhZA TÄYNNÄ 
HINTA: materiaalimaksu 30e/ 6 kerralta
Lämpimästi tervetuloa Surunauhan vertaistukiryhmään Espoon Tapiolaan, jossa jaamme tunteitamme, käsittelemme suruamme ja menetystämme taideterapeuttisin keinoin. Tapaamme Espoossa Tapiolan keskustassa 6 kertaa sunnuntaisin klo 12.30-14.30. Et tarvitse aiempaa kokemusta maalaamisesta. Ryhmän ohjaavat Surunauhan koulutetut vertaistukijat Jessica ja Maisa. Ryhmän osallistumiskustannus on 30 euroa/hlö 6 kerralta (materiaalimaksu), lähetämme laskun sähköpostitse. Ryhmään otetaan kuusi osallistujaa. Tervetuloa ryhmään!

 

MIELI ry järjestää myös ryhmiä Helsingissä: https://surunauha.net/mieliry

 


 

Henkilökohtainen vertaistuki

Surunauhan kautta voi toivoa myös henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat vertaistukijan koulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää ja tarkistamme tämähetkisen tilanteen. Osa vertaistukijoistamme voi myös matkustaa hiukan kauemmaksikin. Alueen vertaistukijoita:

 

Voit tiedustella vertaistukea toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login