Jos haluaisit puhua jonkun kanssa juuri nyt, voit soittaa arkisin klo 9–15 numeroon 📞044 751 9916 tai ympärivuorokautiseen MIELI ry:n kriisipuhelimeen 09 2525 0111.

Helsinki ja pääkaupunkiseutu

Pääkaupunkiseudulla toimii vertaistukiryhmiä ja on myös mahdollisuus kahdenkeskiseen vertaistukeen.

 

Verkkoryhmä pääkaupunkiseutulaisille, jotka ovat menettäneet läheisen itsemurhan kautta, syksy 2020

AIKA: torstait klo 18–20:  3.12.  / 10.12. / 17.12. & sunnuntait klo 14–16:  27.12 / 3.1. / 10.1.
PAIKKA: Verkossa
ILMOITTAUTUMINEN: https://pokka.kukunori.fi/surunauha/pkseuturyhma20
Järjestämme loppuvuodesta 2020 verkossa vertaistukiryhmän pääkaupunkiseutulaisille, jotka ovat menettäneet läheisen itsemurhan kautta. Ryhmä toteutetaan Zoom-alustalla. Kaikki ilmoittautuneet haastatellaan vielä ennen ryhmän alkua. Ryhmän koko on 5-7 henkilöä. Ryhmä kokoontuu kerran viikossa klo 18-20 kuusi kertaa. Ryhmään osallistuminen edellyttää älypuhelimella tai tietokoneella, jossa on käytössä web-kamera. Ohjaajina ryhmässä ovat ryhmäpsykoterapeutti Marjut Jaakkosela sekä vertaistukija Sanna.

Voit ilmoittautua ryhmään tästä: https://pokka.kukunori.fi/surunauha/pkseuturyhma20

Zoom-alustan käyttöön voit tutustua etukäteen tästä: https://surunauha.net/zoom-ohje

 

Jos jokin ryhmiin osallistumisessa mietityttää, voit tutustua usein kysyttyihin kysymyksiin ryhmistä tästä.

 

Valon polku – kokemuksellinen työpaja itsemurhan kautta läheisen menettäneille

AIKA: ke 2.12. klo 17.30-20.00
PAIKKA: Setlementtitalo (Sturenkatu 11, 00510 Helsinki), Alli Trygg -sali
ILMOITTAUTUMINEN: sähköpostilla toimisto@surunauha.net tai puhelimitse 0405458954

Työpaja tarjoaa läheisensä menettäneille tilaisuuden hiljentymiseen ja pysähtymiseen oman henkilökohtaisen surun äärelle. Illan teemana on ”Valoa pimeyteen” – lohdun ja toivon näkökulmat itsemurhamenetyksen surussa.
Tilaan rakennettu, visuaalinen valo- ja äänimaailma johdattelee osallistujat menetetyn läheisen muisteluun.

Työskentelemme yksilöllisesti, voimassa olevat, koronapandemiaan liittyvät rajoitukset ja suositukset huomioiden. Vertaistuki toteutuu työskentelyosuuden päätteeksi yhteisöllisessä jakamisvaiheessa.

Tule viettämään voimaannuttava suruhetki vertaisten seurassa.Iltaan osallistuminen ei vaadi mitään erityistaitoja. Työpajan ohjaa Surunauhan vertaistukija, ryhmätaideterapeutti, kuvataiteilija Mari Vallemaa.

 

 

 

Ilmoittaudu kiinnostuneeksi tulevista ryhmistä lähialueellasi alla olevaa nappia painamalla. Voit myös soittaa toimistolle. Laitamme sinulle viestiä, kun uusia ryhmiä alkaa.

Olen kiinnostunut tulevista ryhmistä lähialueellani

 


 

MIELI ry järjestää myös ryhmiä Helsingissä: https://surunauha.net/mieliry

 


 

Henkilökohtainen vertaistuki

Surunauhan kautta voi toivoa myös henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat vertaistukijan koulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää ja tarkistamme tämähetkisen tilanteen. Osa vertaistukijoistamme voi myös matkustaa hiukan kauemmaksikin. Alueen vertaistukijoita:

 

Voit tiedustella vertaistukea toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login