Tampere

Avoin vertaistukiryhmä

TAPAAMISET: 12.9., 10.10. ja 7.11.2018
AIKA: Keskiviikko klo 18.00 – 19.30 (kerran kuussa)
PAIKKA: Kumppanuustalo Arttelin tilat, Salhojankatu 42

Vertaistukiryhmä on tarkoitettu kaikille itsemurhan kautta läheisensä menettäneille. Ryhmässä on mahdollista jakaa ajatuksia muiden saman kokeneiden kesken luottamuksellisessa, vertaistuellisessa seurassa.
Ohjaajana toimii Surunauhan koulutuksen saanut vertaistukija Maija. Ryhmä on muodoltaan avoin eli mukaan voi tulla kesken kauden ja erikseen ilmoittamatta, vaikka yhdellekin kerralle. Lisätietoja tarvittaessa ohjaajalta: p. 044 056 4746. Lämpimästi tervetuloa!
 

Taidehetki 13.11.2018

Ilmoittaumislomake/taidehetki
Surunauha ry järjestää taidehetken läheisensä itsemurhan kautta menettäneille tiistaina 13.11.2018 klo 17.30-20.00. Taidehetki tarjoaa sinulle mahdollisuuden pysähtyä rentoutumisen, hiljentymisen ja luovan työskentelyn kautta kuuntelemaan ja kohtaamaan omia sisäisiä tuntemuksiasi. Työskentelymme lähtökohtana on kysymys: Mitä minulle kuuluu – juuri nyt? Vertaistuen kannattelemana ja kokemuksellisen toiminnan kautta voit saada uutta näkökulmaa ja löytää uusia tapoja työstää suruasi.

Tule rohkeasti mukaan, sellaisena kuin olet. Osallistumisesi ei edellytä sinulta mitään erityistaitoja. Osallistujat valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Työpajan ohjaa ryhmätaideterapeutti Mari Vallemaa.
Ilmoittautuminen päättyy 7.11.2018 tai kun ryhmä on täysi. Ilmoittaudu mukaan tästä.
 

Vertaistukiryhmä lapsensa menettäneille, syksy 2018

Vertaistukiryhmä itsemurhan kautta lapsensa menettäneille vanhemmille aloittaa syyskuussa Tampereella. Ilmoittautuminen on päättynyt, ryhmä on alkanut.

 

Henkilökohtainen vertaistuki

Surunauhan kautta voi toivoa myös henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat vertaistukijan peruskoulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää ja tarkistamme tämähetkisen tilanteen. Osa vertaistukijoistamme voi myös matkustaa hiukan kauemmaksikin. Alueen vertaistukijoita:

Eveliina, Tampere

Veljeni Niko teki itsemurhan 2010 maaliskuussa. Mitään merkkejä etukäteen ei ollut havaittavissa, Niko kärsi kovista vatsakivuista. Hän ei kyennyt juomaan eikä syömään kahteen viikkoon juuri mitään. Hänen voimavaransa varmaankin loppuivat kivun ja unettomuuden myötä. Nikon itsemurha tuli yllätyksenä koko perheellemme. Silloin tuntui, että maailma romahti ja elämä ei jatku.

Onnekseni sain vertaistukea saman ikäiseltä tytöltä. Tunsin, että kukaan muu ei voi ymmärtää yhtä hyvin kuin läheisen itsemurhan kokenut ihminen. Koin, että kirjoittamisesta oli minulle hyötyä, kun sain purkaa tunteet paperille. Surun matka on ollut pitkä kaikkine vaiheineen, ja olen oppinut elämään menetyksen kanssa.

Olen hyvä kuuntelija, empaattinen ja sosiaalinen. Haluan tukea juuri Sinua hetkessä kuin hetkessä. 

Suru ei katoa koskaan, se vain muuttaa muotoaan.

 

Maritta, Orivesi
Olen 58-vuotias, menettänyt kummipoikani (veljeni poika).

 

Voit tiedustella vertaistukea toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login