Lahti

Lahdessa toimii vertaistukiryhmä ja on myös mahdollisuus kahdenkeskiseen vertaistukeen.
HUOM! Tarvitsemme Lahteen uusia vertaistukijoita, lue lisää koulutuksistamme täällä.

 

Avoin vertaistukiryhmä 2018, syksy

TAPAAMISET: 5.9., 3.10., 7.11. ja 12.12.
AIKA: keskiviikko klo 17.30 – 19.30 (kerran kuussa)
PAIKKA: Mariankatu 16 B, kokoustila Foibe, alakerrassa

Lahden avoin vertaistukiryhmä on tarkoitettu itsemurhan kautta läheisensä menettäneille. Ryhmässä on mahdollista jakaa tuntemuksia ja ajatuksia muiden saman kokeneiden kesken luottamuksellisessa, vertaistuellisessa seurassa. Ryhmän ohjaajina toimivat Surunauhan koulutetut vertaistukijat Mona Sinyan ja Anne-Mari Jaakkola.

Ryhmä on muodoltaan avoin eli paikalle voi tulla kesken kauden ja erikseen ilmoittamatta, vaikka yhdellekin kerralle. Lisätietoja tarvittaessa sähköpostitse: surunauha.lahti(a)gmail.com.


Käsittele suruasi terapeuttisen kirjoittamisen keinoin -ryhmä

Ryhmä on täynnä!
AIKA: Lauantaina 10.11.2018
PAIKKA: Ravintola Wanha Herra

Läheisen itsemurha on koko elämää ravisuttava asia, joka usein rajaa ajan ennen ja jälkeen. Suruprosessi on jokaisella omanlainen ja ainutlaatuinen, eikä ole yhtä oikeaa tai väärää tapaa surra. Vertaistuki voi antaa voimaa ja tukea jaksamiseen.

Tule purkamaan ajatuksiasi ja tunteitasi kirjoittamalla turvallisessa ryhmässä. Työskentelemme rauhaisassa kabinetissa ravintolan yhteydessä. Käytämme terapeuttisen kirjoittamisen menetelmiä. Mukaasi et tarvitse mitään erityistä, tuo vain itsesi paikalle sellaisena kuin juuri sinä hetkenä olet. Tilaisuus on luottamuksellinen eli sen sisältöä, keskusteluja tai osallistujien nimiä ei jaeta ulkopuolelle. Työpajan pitää terapeuttiseen kirjoittamiseen erikoistunut ohjaaja Maarit Leino.

Ryhmään oli ilmoittautuminen ja mukaan mahtui kymmenen ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Työpajan järjestää Surunauha ry ja päivä on osallistujille ilmainen. Tarjoamme myös lounaan ja kahvit. Mukaan voi tulla eri puolilta Suomea, jokainen vastaa itse matkakuluistaan.

RYHMÄ ON NYT TÄYNNÄ, voit ilmoittautua varasijalle.
Tilaisuuden esite


Henkilökohtainen vertaistuki

Surunauhan kautta voi toivoa henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat vertaistukijan koulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää.

 

Voit tiedustella vertaistukea myös toimistoltamme 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net. Vastaamme arkisin klo 9-15. Vertaistukipuhelua voit pyytää lähettämällä tekstiviestin ”Tukipuhelu” numeroon 045 130 8603. Vertaistukijamme soittaa sinulle lähipäivinä, viimeistään viikon kuluessa. Tekstiviestin hinta määräytyy puhelinliittymäsi mukaan. Surunauhan vertaistukipuhelin on maksuton ja palvelee ympäri vuoden. Surunauhan vertaistuellisen nettikeskustelun löydät osoitteesta https://surunauha.net/login