Surunauhan tukihenkilötoiminta

 

Henkilökohtainen vertaistuki

Olemme käynnistäneet henkilökohtaisen tukemisen mallin ja Surunauhan kautta voi toivoa henkilökohtaista tukihenkilöä. Tukihenkilöt ovat vertaistukijan peruskoulutuksemme saaneita vertaisia, joilla on oma kokemus läheisen itsemurhasta. Käynnistämme toimintaa hiljalleen – tukihenkilöitä on aluksi muutamalla paikkakunnalla, ja pyrimme jatkossa kouluttamaan lisää. Alle on listattu paikkakunnat, joilla on tällä hetkellä mahdollisuus saada Surunauhan kouluttama tukihenkilö:

Espoo
Haapajärvi
Helsinki
Jämsä
Kuopio
Kuusamo
Lahti
Orivesi
Oulu
Raahe
Vaasa
Jakobstad (huvudsagligen på svenska, men också på finska)

Välitämme tukihenkilötapaamiset toimistomme kautta. Ota yhteyttä: p. 040 545 8954 tai toimisto@surunauha.net niin kerromme lisää.

 

Kokemuksia tukihenkilötoiminnastamme

”Minusta on ollut ihanaa, kun on paikka ja aika puhua itsemurhasta, etenkin juuri sellaisen ihmisen kanssa, joka ei läheistäni tunne. Monesti tapaamisen jälkeen tulee sillä lailla kevyt olo, että on taas saanut miettiä isää yhdessä sellaisen ihmisen kanssa, joka asian todella ymmärtää. Ja yhtälailla, ymmärtää minua. Yhteisen asian ja kokemusten jakaminen on ollut tosi voimaannuttavaa.” (nainen, kevät 2016)

 

 

 

ranta