040 545 8954 toimisto@surunauha.net

Mieli ry järjestää intensiiviryhmän pariskunnille, joiden lapsi on kuollut itsemurhan kautta.

Aika
2. jaksoa torstaista sunnuntaihin: 1. jakso 2.-5.4.2020, 2. jakso: 10.-13.9.2020

Paikka
Lohja Spa & Resort, Karjalohja

Järjestäjä ja ohjaajat
Järjestäjä Suomen Mielenterveysseura, Ryhmätoiminnat.
Ohjaajina Hannele Lehtonen ja Olli Rauhala.

Menetelmät
– ohjatut ryhmäkeskustelut
– lyhyet alustukset
– pariharjoitukset

Sisältö ja tavoitteet
Intensiiviryhmän toiminta pohjautuu ammatillisesti ohjattuun vertaistukeen. Tavoitteena auttaa sopeutumaan muuttuneeseen elämäntilanteeseen lapsen itsemurhan jälkeen. Intensiiviryhmässä
on mahdollista jakaa lapsen kuoleman aiheuttamia tunteita ja kokemuksia toisten lapsensa itsemurhan kautta menettäneiden pariskuntien kanssa. Intensiiviryhmässä tuetaan omaa selviytymistä sekä puolisoiden yhteisiä voimavaroja ja vuorovaikutusta. Ohjelmassa on myös lepoa ja liikuntaa.

Kustannukset
Intensiiviryhmä toteutetaan Veikkauksen tuella. Osallistujilta peritään omavastuumaksu: 5 euroa/vrk: työttömät, opiskelijat ja eläkeläiset ja 15 euroa/vrk: työssäkäyvät. Hintaan sisältyy ohjelman lisäksi majoitus ja täysihoito. Matkakustannuksista jokainen vastaa itse.

Hakeminen ryhmään
Ryhmään otetaan 5–6 pariskuntaa. Lapsen kuolemasta tulisi olla kulunut vähintään ½–1 vuotta. Oma kokemus tuen tarpeesta riittää ryhmään hakeutumiselle. Osallistujat valitaan haastattelun perusteella.

Lähetä yhteystietosi ja hakutoiveesi sähköpostitse ryhmatoiminnat@mieli.fi tai soita puh. 040 173 2040. Vaihtoehtoisesti voit täyttää Webropol-lomakkeen. Kumpikin puolisoista täyttää oman lomakkeen. Linkki Webropol-lomakkeeseen löytyy osoitteesta www.mieli.fi > tukea ja apua > ryhmissä, kunkin ryhmän kohdalta.

Lisätiedot
Hannele Lehtonen, puh.0403548040, hannele.lehtonen@mieli.fi.
Lisätietoja löydät myös osoitteesta www.mieli.fi > tukea ja apua > ryhmissä

Surunauha ry sosiaalisessa mediassa: