Tukea on saatavilla myös netissä ja puhelimitse! Voit myös soittaa toimistolle arkisin 9–15 numeroon 0447519916.

Miten kertoa lapselle itsemurhasta? Uusi lastenkirja Surupilven salaisuus tilattavissa Surunauhan toimistolta

Miten kertoa lapselle itsemurhasta? Uusi lastenkirja Surupilven salaisuus on juuri ilmestynyt ja tilattavissa myös Surunauhan toimistolta.

Kirjan voi tilata osoitteesta:

https://surunauha.net/kirjatilaus

Anne Leppänen:
SURUPILVEN SALAISUUS – MITEN KERTOA LAPSELLE ITSEMURHASTA ”Kun seisoin siinä eteisessä, äiti tuli luokseni. Hän halasi minua lujasti ja sanoi, ettei siskoa ole enää. Päälleni satoi pisaroita. Ehkä ne olivat äidin kyyneleitä, tai kenties ne tipahtelivat pilvestä, joka alkoi silloin ympäröidä kotiamme paksuna ja mustana.” Läheisen kuolema herättää lapsessa monenlaisia kysymyksiä ja tunteita. Ne voivat olla erityisen vaikeita käsitellä, jos läheinen on tehnyt itsemurhan. Surupilven salaisuus on lapselle suunnattu kertomus siskon itsemurhasta, musertavista tunteista ja perheen yhteisestä surusta.

Lämpimästi kerrottu tarina herkkine kuvituksineen sopii aikuisen ja lapsen yhdessä luettavaksi. Keskustelu ja tunteiden näyttäminen tuovat lapselle turvaa. Mukana on myös ohjeita, jotka auttavat käsittelemään itsemurhaa lapsen kanssa.

Kirja on tarkoitettu tueksi perheille ja työvälineeksi lasten kanssa toimiville tahoille. Se on tehty yhteistyössä Surunauha ry:n kanssa.