Tukea on saatavilla myös netissä ja puhelimitse! Voit myös soittaa toimistolle 0447519916 (ark. klo 9-15).
Surunauha ry suosittelee kasvomaskin käyttöä ryhmissä ja tilaisuuksissa.

Kuopiossa tiistaina 6.11. Itsemurhakuolema ja läheisen suru -tilaisuus

Itsemurhakuolema ja läheisen suru -tilaisuus

Tiistai 6.11.2018, klo 18-20
Turvalinkki ry:n tila, Kasarmikatu 2, Kuopio
Ilmoittautuminen

Illan teema: Kuinka jaksan eteenpäin – Selviytymisvoimavarat ja menetykseen sopeutuminen
Itsemurhaan liittyvän surun käsittelyn kannalta on ensiarvoisen tärkeää tiedostaa, että menetyskokemus ja siihen liittyvä suru ovat tapahtumina aina yksilöllisiä ja ettei ole olemassa mitään oikeaa tai väärää tapaa surra. Suruprosessin kulkuakaan ei voi koskaan ennakoida. Itsemurhasuruun liittyy usein vaikeita tunteita. Tieto lisää ymmärrystä, ravistellen samalla itsemurhatapahtumaan liittyvää mystiikkaa ja salailua. Asioiden avoin kohtaaminen ja käsittely helpottaa läheisten tuskaa, auttaa sopeutumaan menetykseen ja antaa voimavaroja jaksamiseen. Jokaisella on oikeus täysipainoiseen elämään – traumaattisista kokemuksista huolimatta.  Kipeä surun kokemus elämäntapahtumana voi syvimmillään olla avain henkilökohtaiseen kasvuun.

Surunauha ry:n tilaisuus on tarkoitettu läheisen itsemurhan kokeneille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Illan järjestää Surunauha ry:n kouluttaja ja vertaistukija Mari Vallemaa. Voit osallistua juuri sellaisena kuin olet ja riippumatta siitä, koska olet läheisesi menettänyt. Mukaan saa tulla vain kuuntelemaankin.

Tilaisuus on tarkoitettu kuopiolaisille sekä myös kauempaa tuleville. Tarjoamme kahvit ja pientä purtavaa. Iltaan on vapaa pääsy. Ilmoittautumiset tekstiviestillä Surunauhan toimistolle p. 040 545 8954 tai lomakkeella: https://surunauha.net/kuopio18

Lämpimästi tervetuloa!