Jos haluaisit puhua jonkun kanssa juuri nyt, voit soittaa arkisin klo 9–15 numeroihin 📞044 751 9916 (Teppo)
tai 📞044 977 9428 (Liisa), tai ympärivuorokautiseen MIELI ry:n kriisipuhelimeen 09 2525 0111.

Tuettu virkistysloma kylpylähotelli Peurungassa 11.-16.8.2019

Elokuussa 2019 järjestetään Peurungan kylpylähotellissa tuettu virkistysloma itsemurhan tai henkirikoksen kautta läheisensä menettäneille aikuisille. Surunauha ry järjestää loman yhdessä Huoma ry:n kanssa.

Yhteinen loma on 11.–16.8.2018. Tuetun loman hinta osallistujalle on 20€ /vuorokausi ja hinta sisältää täyshoidon kahden hengen huoneessa, sekä virkistävää ohjelmaa. Loma on tarkoitettu aikuisille, joten lastenohjelmaa tai –hoitoa ei tällä kertaa järjestetä. Loma toteutetaan yhteistyössä Maaseudun Terveys- ja lomahuolto ry:n (MTLH) kanssa.

Veikkaus tukee lomajärjestöjen toimintaa sillä periaatteella, että kaikilla tulee olla oikeus lepoon ja virkistykseen – myös heillä, joilla vaikean elämäntilanteen vuoksi on haasteita päästä lomailemaan. Lomajärjestöt järjestävät vuosittain kymmeniä kotimaan lomia, jonne osallistujat valitaan sosiaalisin, taloudellisin ja terveydellisin perustein.

MTLH valitsee tuetulle lomalle pääsevät henkilöt saapuneiden hakemusten perusteella, ja ottaa heihin yhteyttä noin kaksi kuukautta ennen loman alkua. Lisätietoja tuetuista lomista löydät MTLH:n sivuilta.

 

Hakuohjeet

Haku lomalle tapahtuu sähköisellä lomakkeella lomajärjestöjen verkkopalvelussa.

Täytä hakemuksen perusteluosa huolella ja kerro kaikki perustelut, joiden vuoksi haet tuettua lomaa:

  • kerro, että olet itsemurhan tehneen läheinen
  • onko sinulla fyysisiä tai psyykkisiä sairauksia, vammoja tai oireita, jotka rasittavat sinua arjessa?
  • onko taloudellinen tilanteesi heikko esim. työttömyyden tai työkyvyttömyyden vuoksi?
  • onko sinun elämässäsi ollut viime aikoina muita stressiä aiheuttavia muutoksia kuten ero tai muutto?

Avo-/aviopuolisot täyttävät yhteisen hakemuksen.

Hakuaika lomalle päättyy 11.5.2019.