Jos haluaisit puhua jonkun kanssa juuri nyt, voit soittaa arkisin klo 9–15 numeroihin 📞044 751 9916 (Teppo)
tai 📞044 977 9428 (Liisa), tai ympärivuorokautiseen MIELI ry:n kriisipuhelimeen 09 2525 0111.

Vertaistukiryhmät lapsille, nuorille ja nuorille aikuisille

Käpy ry:n järjestämissä vertaistukiryhmissä on mahdollisuus käsitellä sisaruksen kuoleman ja surun herättämiä tunteita ja ajatuksia ikätasoisesti. Ryhmän teemoja ovat mm. oman perheen tarina ja perhesuhteet, muistot, tunteet, selviytymiskeinot ja voimavarat. Menetyksen ajankohdalla ei ole väliä − siitä voi olla kulunut pitkäkin aika.

Ryhmiin otetaan noin kuusi osallistujaa, ja toiminta on uskonnollisesti ja aatteellisesti sitoutumatonta. Lisätietoja ja ilmoittautuminen: Sosiaalipsykologi Kati Kärkkäinen kati@katikarkkainen.fi tai 041-432 9898. Ilmoittautuminen päättyy 31.8.

Ryhmät:

Helsinki
Lasten ryhmä toteutetaan Helsingin Oulunkylässä (to 13.9., ke 19.9., ma 24.9., ti 2.10. ja to 11.10. klo 17.15-19.30). Vähintään 5-vuotiaat lapset voivat hakea ryhmään. Ryhmässä menetystä käsitellään lapsille soveltuvin luovin ja toiminnallisin tavoin turvallisessa ilmapiirissä.

Vertaisryhmässä lapsikokoonpano pysyy samana ryhmäkertojen ajan. Osallistuvien toivotaan sitoutuvan jokaiselle ryhmäkerralle.

Jyväskylä
Marraskuun 2.-4. päivä toteutetaan vertaistukiryhmä n. 16-22-vuotiaille sisaruksensa menettäneille nuorille/nuorille aikuisille Jyväskylän Kiponniemen leirikeskuksessa. Menetystä käsitellään ohjatuin keskusteluin, ja osallistujien niin halutessa käytetään muitakin työtapoja. Majoittuminen on järjestetty kahden hengen huoneisiin ja osallistujat ovat täysihoidossa. Vain matkakuluista vastataan itse.

Lisäksi Suomen nuoret lesket ry ja Suomen Mielenterveysseura järjestävät yhteistyössä ryhmän alakouluikäisille lapsille Helsingissä:

Ryhmä toteutetaan kahtena lauantaipäivänä 15.9. ja 29.9.2018 klo 10–16 Suomen Mielenterveysseuran SOS-kriisikeskuksen tiloissa Pasilassa, osoitteessa: Maistraatinportti 4 A, 4. krs, 00240 Helsinki.

Vertaistukiryhmässä lapsi saa tavata ikätovereitaan, joilta on kuollut toinen vanhempi. Ohjaajat luotsaavat käsittelemään suruun ja vanhemman kuolemaan liittyviä kysymyksiä. Ryhmän teemoja ovat mm. oman perheen tarina ja perhesuhteet, tunteet, selviytymiskeinot, muistot ja voimavarat. Ryhmässä menetystä käsitellään lapsille soveltuvin luovin ja toiminnallisin tavoin turvallisessa ilmapiirissä.

Ryhmän ohjaavat Kati Kärkkäinen ja Kirsi Kuusjärvi. He vastaavat myös ryhmän kokoamisesta ja osallistujien valinnasta. Haastattelut toteutetaan puhelimitse.

Ryhmään otetaan enintään 8 lasta. Osallistuminen edellyttää molempiin päiviin sitoutumista. Ryhmään haetaan alla olevalla sähköisellä hakulomakkeella. Hakuaika on 12.8.2018 asti.

https://my.surveypal.com/Hakulomake-lasten-sururyhm%C3%A4-syksy-2018