Tukea on saatavilla myös netissä ja puhelimitse! Voit myös soittaa toimistolle 0447519916 (ark. klo 9-15).
Surunauha ry suosittelee kasvomaskin käyttöä ryhmissä ja tilaisuuksissa.

Elokuussa Porissa suljettu toiminnallinen vertaistukiryhmä

Porissa aloittaa 20.8. toiminnallinen SomeBody®-vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille. SomeBody-vertaistukiryhmä on toiminnallinen ryhmä, johon sisältyy myös ryhmässä keskustelua. Surua käsitellään mm. liikkeen sekä hengitys- ja rentoutumisharjoitusten avulla.

Ryhmän ohjaajat ovat Surunauhan kouluttamia vertaistukiryhmän ohjaajia ja toinen heistä on myös SomeBody-ohjaaja, joka tekee kuntoutuksenohjauksen opinnäytetyötä Satakunnan ammattikorkeakouluun. Opinnäytetyönään hän kehittää uutta vertaistukiryhmämallia Surunauhalle. Ryhmäläiset osallistuvat samalla pilottikokeiluun. Pilotissa noudatetaan hyvää tutkimusetiikkaa ja osallistuvien henkilöllisyys suojataan. Kokeilun tavoitteena on tukea ja vahvistaa itsemurhan tehneiden läheisten omia voimavaroja muuttuneessa elämäntilanteessa, tukea ja vahvistaa surevan toimintakykyä ja luoda toivoa. Ryhmä on ns. suljettu eli siihen ilmoittaudutaan. Ilmoittautuminen: https://fi.surveymonkey.com/r/pori2018

Lisätietoja Surunauhan toimistolta 0405458954.
Lisätietoja SomeBody-menetelmästä: somebody.samk.fi
Ryhmän esite tässä.