Jos haluaisit puhua jonkun kanssa juuri nyt, voit soittaa arkisin klo 9–15 numeroihin 📞044 751 9916 (Teppo)
tai 📞044 977 9428 (Liisa), tai ympärivuorokautiseen MIELI ry:n kriisipuhelimeen 09 2525 0111.

Elokuussa Porissa suljettu toiminnallinen vertaistukiryhmä

Porissa aloittaa 20.8. toiminnallinen SomeBody®-vertaistukiryhmä itsemurhan tehneiden läheisille. SomeBody-vertaistukiryhmä on toiminnallinen ryhmä, johon sisältyy myös ryhmässä keskustelua. Surua käsitellään mm. liikkeen sekä hengitys- ja rentoutumisharjoitusten avulla.

Ryhmän ohjaajat ovat Surunauhan kouluttamia vertaistukiryhmän ohjaajia ja toinen heistä on myös SomeBody-ohjaaja, joka tekee kuntoutuksenohjauksen opinnäytetyötä Satakunnan ammattikorkeakouluun. Opinnäytetyönään hän kehittää uutta vertaistukiryhmämallia Surunauhalle. Ryhmäläiset osallistuvat samalla pilottikokeiluun. Pilotissa noudatetaan hyvää tutkimusetiikkaa ja osallistuvien henkilöllisyys suojataan. Kokeilun tavoitteena on tukea ja vahvistaa itsemurhan tehneiden läheisten omia voimavaroja muuttuneessa elämäntilanteessa, tukea ja vahvistaa surevan toimintakykyä ja luoda toivoa. Ryhmä on ns. suljettu eli siihen ilmoittaudutaan. Ilmoittautuminen: https://fi.surveymonkey.com/r/pori2018

Lisätietoja Surunauhan toimistolta 0405458954.
Lisätietoja SomeBody-menetelmästä: somebody.samk.fi
Ryhmän esite tässä.