Tukea on saatavilla myös netissä ja puhelimitse! Voit myös soittaa toimistolle arkisin 9–15 numeroon 0447519916.

Sytytä kynttilä itsemurhan tehneen muistolle 19.11.2017

Sytytämme kynttilät 19.11.2017 ympäri Suomea itsemurhan tehneiden muistopäivänä.

Keräämme parhaillaan paikkakuntien tilaisuuksien tietoja nettisivuillemme. Otamme vastaan ilmoituksia toimistollemme: toimisto(a)surunauha.net. Kirjoita lyhyt, muutaman rivin pituinen kuvaus tilaisuudestanne: mitä, missä ja milloin tapahtuu sekä mainitse järjestäjätahot.

Täältä pääset paikkakuntien kynttilätapahtumien tietoihin. Lämpimästi tervetuloa!

 

Mikä kynttilätapahtuma on?

Tapahtumalla kunnioitetaan itsemurhan kautta kuolleiden muistoa ja pyritään tuomaan lohtua läheisensä menettäneille. Suomessa itsemurhan kautta kuoli 731 ihmistä vuonna 2015. Keskimäärin itsemurhia tehdään kaksi päivässä. Kaikki menehtyneet ovat jollekin läheisiä: äitejä, isiä, lapsia, lapsenlapsia, sisaruksia, puolisoja, rakastettuja, ystäviä tai muita läheisiä. Tapahtuma on lähtöisin Mielenterveyden keskusliitosta vuodelta 1991. Surunauha on ollut mukana tapahtumia järjestämässä vuodesta 1998 lähtien. Nykyisin Kynttilätapahtumia järjestetään kymmenillä paikkakunnilla. Osa tapahtumista järjestetään yhteistyössä Surunauha ry:n kanssa.

Lisätietoja antaa tarvittaessa:
Viivi Suihkonen, toiminnanjohtaja, Surunauha ry
viivi.suihkonen(a)surunauha.net / 044 977 9428