Jos haluaisit puhua jonkun kanssa juuri nyt, voit soittaa arkisin klo 9–15 numeroihin 📞044 751 9916 (Teppo)
tai 📞044 977 9428 (Liisa), tai ympärivuorokautiseen MIELI ry:n kriisipuhelimeen 09 2525 0111.

Miten olet tullut kohdatuksi? Keräämme läheisten kokemuksia

Oletko saanut riittävästi tukea läheisesi itsemurhan jälkeen? Miten tulit kohdatuksi ammattiavun parissa? Haluamme kerätä kokemuksia teiltä – sekä positiivisia, negatiivisia että neutraaleja. Vastaathan kyselyymme, niin voimme yhdessä viedä viestiä ammattilaisille. Voit lukea kyselyn taustasta tästä alta. Suoraan kyselyyn pääset tästä: https://fi.surveymonkey.com/r/tuensaaminen2017kysely

********

Rakkaat itsemurhan tehneiden läheiset!

Olen yksi Surunauhan kokemusasiantuntijoista. Me kokemusasiantuntijat koulutamme eri alojen ammattilaisia kohtaamaan itsemurhan tehneiden läheisiä. Tavoitteena on käydä kouluttamassa esimerkiksi työterveyshuollon ammattilaisia, terveyskeskusten työntekijöitä, poliiseja, koulujen ja päiväkotien henkilökuntaa sekä muiden alojen ammattilaisia.

Omat kokemuksemme kulkevat koulutuksissa mukana, mutta yhtä tärkeää on myös kuulla teidän kokemuksistanne. Tavoitteena on luoda koulutuspaketti koulutusten tueksi ja tuoda tärkeää tietoa meiltä surujemme ja kokemustemme asiantuntijoilta. Auttaisitko siis meitä?

Olemme tehneet kyselyn, joka kattaa osan niistä ammattilaisista, sanoista ja tilanteista, joita me itsemurhan tehneiden läheiset surumatkamme varrella saamme ja toisinaan joudumme kohtaamaan. Voit vapaasti kommentoida ja kertoa ajatuksia ja jos tuntuu, ettei kyselyn tila riitä kertomaan, voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse ja kirjoittaa vapaamuotoisia kirjoituksia erilaisista kokemistasi kohtaamisista. Voit myös kommentoida Facebookin viestiketjuun ja kertoa kokemuksistasi. Kaikenlaiset kokemukset eri alojen ammattilaisten kanssa ovat tärkeitä. Oli kokemuksesi siis lapsen opettajan, yliopiston professorin, työterveyslääkärin, esimiehen, terapeutin, läheisen, vertaistukijan tai vaikkapa kaupan kassan kanssa, ovat ne merkityksellisiä ja tärkeä osa sitä tietoa, jota haluamme eri alojen ammattilaisille viedä.

Kyselyyn vastataan nimettömästi, eikä mitään henkilöllisyyden paljastavaa tietoa tule ulkopuolisten tietoon. Kommenteista, sähköpostiviesteistä ja kyselytutkimuksesta poistetaan kaikki henkilöön liittyvät tiedot, eikä kommentoijien tai vastaajien nimiä paljasteta missään yhteydessä. Kyselytutkimuksen vastaukset, mahdolliset sähköpostiyhteydenotot sekä mahdolliset keskustelukommentit tulevat Surunauhan käyttöön. Niitä käytetään osana kokemusasiantuntijoiden koulutuksia ja palasia kohtaamisista voidaan tuoda esiin myös esimerkiksi Surunauhan sivustolla.

Vastaa kyselyymme täältä: https://fi.surveymonkey.com/r/tuensaaminen2017kysely

Voit myös laittaa sähköpostia osoitteeseen sonnwendlig(a)gmail.com

Lempeyttä kesään ja voimia surumatkalle!

Jennina & Surunauha ry