Surunauhan tilaisuudet ja vertaistukiryhmien kokoontumiset peruttu toistaiseksi koronavirustilanteen vuoksi. (tiedote). Etätukea on kuitenkin saatavilla netissä ja puhelimitse, lue lisää tästä! Voit myös soittaa toimistolle 0447519916 (ark. klo 9-15).

Kurssi pariskunnille, joiden lapsi on kuollut itsemurhan kautta

Suomen Mielenterveysseura järjestää kuntoutuskurssin pariskunnille, joiden lapsi on kuollut itsemurhan kautta. Kurssi on kolmijaksoinen: 1. jakso 27.-30.10.2016,  2. jakso kevät 2017, 4 päivää, 3. jakso syksy 2017, 4 päivää. Kurssipaikka on loma- ja kurssikeskus Högsand, Hangon Lappohjassa.

Tavoitteena auttaa sopeutumaan muuttuneeseen elämäntilanteeseen lapsen itsemurhan jälkeen. Kurssilla on mahdollista jakaa lapsen kuoleman aiheuttamia tunteita ja kokemuksia toisten lapsensa itsemurhan kautta menettäneiden pariskuntien kanssa. Kurssilla tuetaan omaa selviytymistä sekä puolisoiden yhteisiä voimavaroja ja vuorovaikutusta.

Lapsen kuolemasta tulisi olla kulunut vähintään ½–1 vuotta. Oma kokemus tuen tarpeesta riittää kurssille hakeutumiselle. Osallistujat valitaan haastattelun perusteella.

Hakeminen: Kumpikin pariskunnasta lähettää joko yhteystietonsa ja hakutoiveensa sähköpostitse ryhmatoiminnat@mielenterveysseura.fi tai soittaa puh. 040 173 2040. Vaihtoehtoisesti voi täyttää Webropol-lomakkeen, johon linkki löytyy osoitteesta www.mielenterveysseura.fi > tukea ja apua > ryhmissä, kunkin kurssin ja ryhmän kohdalta.

Lisätiedot: Vastuusuunnittelija Hannele Lehtonen, puh. 040 354 8040,hannele.lehtonen@mielenterveysseura.fi

Lisätietoja myös kurssiesitteestä: Esite lapsensa menettäneet pariskunnat_intensiivikurssi