Surunauhan tilaisuudet ja vertaistukiryhmien kokoontumiset peruttu toistaiseksi koronavirustilanteen vuoksi. (tiedote). Etätukea on kuitenkin saatavilla netissä ja puhelimitse, lue lisää tästä! Voit myös soittaa toimistolle 0447519916 (ark. klo 9-15).

Pyyntö osallistua surua ja muistamista käsittelevään tutkimukseen

Haastateltavia etsitään surua ja muistamista Facebook-ympäristössä käsittelevään tutkimukseen:

Oletko muistanut tai surrut menehtynyttä läheistäsi Facebook-ympäristössä? Kuulutko esimerkiksi Facebook-muistoryhmään tai oletko muistellut vainajaa tämän kuoleman jälkeen hänen omassa Facebook-profiilissaan? Tai onko Facebook tarjonnut sinulle kenties muunlaisen väylän käsitellä omaisen menetystä?

Olen Helsingin yliopiston Maailman kulttuurien laitoksen opiskelija, ja kirjoitan gradua erilaisista kuolemaan liittyvistä suremisen ja muistamisen tavoista Suomessa. Etsin nyt haastateltavia, joilla on kokemusta vainajan muistamisesta Facebook-ympäristössä. Olen kiinnostunut kaikenlaisesta muistamiseen ja suruun liittyvästä
toiminnasta Facebookissa. Toimintasi ei ole tarvinnut olla erityisen aktiivista, vaan riittää, että toiminnalla on ollut sinulle itsellesi merkitystä. Kaikki aiheesta saamani tieto on minulle arvokasta.

Haastattelut voidaan toteuttaa kasvotusten pääkaupunkiseudulla, myös haastattelu Facebook-chatissä on mahdollinen. Haastattelu kestää noin 1-2 tuntia. Kerättyä tietoa käsitellään luottamuksellisesti eikä
osallistujien nimiä tule ilmi missään yhteydessä. Lisäksi myös muut mahdolliset tiedot, joilla yksittäiset ihmiset olisivat tunnistettavissa, häivytetään. Jätä yhteystietosi linkin takaa löytyvään kaavakkeeseen, niin otan yhteyttä! Jos sinulla heräsi jotain kysyttävää graduuni liittyen voit ottaa yhteyttä myös sähköpostitse: inkeri.kajo@helsinki.fi

linkki kaavakkeeseen: https://elomake.helsinki.fi/lomakkeet/68617/lomake.html

Ystävällisin terveisin: Inkeri Kajo