Surunauhan tilaisuudet ja vertaistukiryhmien kokoontumiset on koronavirustilanteen vuoksi toistaiseksi peruttu – lähitapaamisiin siirrytään taas 15.8. alkaen. Etätukea on saatavilla netissä ja puhelimitse, lue lisää tästä! Voit myös soittaa toimistolle 0447519916 (ark. klo 9-15).

Itsemurhien määrä laskussa

Uusimman tilaston mukaan itsemurhien määrä on laskenut huomattavasti. Vuonna 2014 itsemurhan teki Suomessa 789 henkilöä, mikä on lähes sata vähemmän kuin edellisenä vuonna. Vaikka määrä on laskenut, melkein 800 itsemurhaa vuodessa on liikaa. Erityisen huolestuttavaa on itsemurhien yleisyys nuorten keskuudessa. Lue lisää Tilastokeskuksen sivuilta täältä.

Tilastokeskus vahvistaa ja julkistaa tiedot edellisvuoden kuolemansyistä aina kuluvan vuoden lopulla. Nyt tiedossa on siis vuoden 2014 luvut. Vuoden 2015 luvut saadaan vahvistettua ja julkistetaan vuoden 2016 lopussa.